Scudo Sports

Siroko gözlük almayın

Semih Bey bisiklet gözlüğü de kullandım bu süreçte o anlamda söyledim.

Scudo
Ben de 22 yıldır gözlük kullanıcısıyım.Tek elle çıkartılıp takılan gözlüğün hiçbir şey olmasa ayarı bozulur.Üretici firmalar, gözlük çerçevesini pazarlarken elastikiyet yeteneği üzerine vurgu yapmıyorsa tek elle çıkarılıp takılırken her çeşit marka gözlükte elastikiyet sınırı aşılarak kırılabilir.

Zaten istesem de bisiklet üzerinde iki elimle çıkartamam gözlüklerimi hem önümü göremem hemde iki elimi bırakamıyorum. ?

Bence buralar gerilmeden ücret iadesi talebinde bulunun. Tekrar aynı sıkıntı ile uğraşmamak adına ücret iadesi talebinizi kabul edeceklerdir.

Gözlüğün çerçevesi de hiç elastik özellikte değilmiş.

Son düzenleme:
Herkese selam,
Ben de bir instagram reklamı sayesinde Siroko ile tanışan bisikletçilerdenim. Eşimle birlikte çok beğenerek kullanıyoruz. Konu başlığındaki arkadaşın yaşadığı sorunun bir benzerini geçen ay ben yaşamıştım. Şu detayı paylaşmak zorundayım; çerçevenin kırılmasının nedeni çerçevenin kötü olması değil, tamamen benim saçma bir hareket yapmış olmamdır. Önce kaskı takıp, kask bağlantı kemerinin üzerine gözlüğü takanlardanım. Ben bu çerçeveyi kulak bölgesine denk gelen saplardan "ayıca" genişleterek takarken kırmayı başardım. Marka "fanboy"luğu yapmıyorum, gerçekten benim büyük hatam sonucu meydana geldi. Kendi hatam olduğundan dolayı ücreti karşılığında yeniden sipariş verdim.

Bu aşamada şöyle bir süreç gelişti; Instagram'da kendimle dalga geçerek ikinci görseli paylaştım. Siroko sosyal medya hesabından bana ulaştılar, yaşadığım sorun için üzgün olduklarını ilettiler ve çerçevenin aynısını ücretsiz göndereceklerini söylediler. Ben de sorunun benim hatam olduğunu, zaten ücreti karşılığında sipariş verdiğimi ve ilgileri için teşekkürlerimi ilettim. Israrcı oldular ve siparişimi ücretsiz siparişe dönüştürdüler. Ürün gümrüğe ulaştığında gümrük bedeli çıktı, DHL'den bana ulaştılar, ben de bu gönderinin bedelsiz bir gönderi olduğunu ilettim, ardından DHL satıcıya ulaşmış vs.. Siroko gümrük bedelini de karşılamış. Çerçevenin yarın elimde olmasını bekliyorum.

Eşimin de aynı modeli kullandığını yukarıda belirtmiştim. Bu gözlüğe sahip olanlar ne demek istediğimi iyi anlayacaklardır, gözlüğü gözlük kılıfının içindeyken, saklama kabının içine koyup sakladığını fark ettim. Bu gerçekten çerçeveye büyük bir baskı oluşturuyor, o gerginliğe dayanan gözlük "masum" bir şekilde kafaya takarken kırılacağını hiç sanmıyorum.

Ürünün arkasında durmaları, spor ve günlük güneş gözlüğü ihtiyaçlarımda Siroko'yu tercih etmeme büyük etken olacak.

Blogumda kırılma yaşamadan önceki izlenimlerimi paylaşmıştım: (link)

Ekleme: Ürün kullanımında ne kadar titiz olduğumu anlamanız için üçüncü görsel ekliyorum. Geçen hafta daha ilk gününde Insta 360 One X aksiyon kamerasının canına okumayı başardım. Gerçi bisikletten düştüm, sırt cebimde ve süngerli kılıfının içinde olmasına rağmen kırmayı becerdim. Bu kamerayı bu hale getiren arkadaşınızın gözlük çerçevesini nasıl kırmış olabileceğini siz hayal edin :D

İyi forumlar.

198789

198798

198799

Aslinda gozlugu aldiginiz gibi cerceveletip duvara assaydiniz veya muzeye verseydiniz, tamamen sizden kaynakli hatali kullanim sonucu (gozlugu gozluk gibi kullanmak) olan bu kirlima olayini hic yasamazdiniz. @imumutkilic keske bilmeden etmeden ithamda bulunmasak, varsaymasak ama insanoglu boyle gelmis boyle gider.

• Muhteşem
Tepkiler: yenhesa
@Fırat İler

Siz deneyiminizi paylaşmışsınız, ben de aynısını yaptım. Bırakın da forumdaşlar deneyimden faydalansınlar.

Ne sizi kötüledim, ne de ithamda bulundum. Söyleyeceklerim bu kadar, bu mesajın altına tekrar "forum mücadalesi" amacıyla, konuyu uzatmaya varan mesaj atacak olursanız, yanıt vermeyeceğimi şimdiden iletmiş olayım.
İyi forumlar..

(link)

Bende yukarıda ki üründen almıştım, İlk kullanmamda gözlüğü çıkarıp katlayıp mont cebime koydum sadece 5-10 saniye. Daha sonra baktığımda gözlüğün sapları, gözlük camlarına kılcal çizikler yapmıştı. Mail attım yenisini ücretsiz bir şekilde gönderdiler. Ama ben gözlükten bir soğudum o günden beri kullanmıyorum öylece duruyor kutusunda :) Önceki emektar scott marka gözlüğü kullanmaya devam ediyorum. Çünkü scott ile karşılaştığım zaman gözlük sapları arasında ki kalite farkı çok fazla...

Parasına göre iyi bir gözlük, lensleri tabiki süper değil ama kullananlar genel anlamda memnunlar.

ben de hafta sonu cam da çizik gördüm dün mail attım mailleşiyoruz sonucunu yazarım ama ilgililer gördüğüm kadarıyla

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@Cyanide
bu siroko gözlük işini örgütleyen ankaralı bir abi diyorlar :)

@ippon
Kıymetli bir abimizdir, XLC parasına Siroko aldık fotokromik fotokromik takılıyoruz. :hhhhhh:

@trainspotting35
Kendilerini hiç tanımıyoruz inanırmısınız, yanlış aksedilmesin. Biz, samimi dostluğu olan bir kaç kişiyiz sadece.

Son düzenleme:
4 mail sonucu bugün hemen yeni gözlüğü kargoladılar. ilk yolladığım mailde dediğim şuydu kullanım sonrası böyle bir çizik oluştuğunu gördüm ne yapabilirim? istenilen fotoğrafları faturaları vs gönderdikten sonra gelen mail de özetle diyor ki endişelenmeyin yeni gözlüğünüzü yollayacağız. Aslında garanti kapsamında değil kullanıcı hatası olmasına rağmen. Bir de kullanımı anlatmışlar. Ve 1 saat içinde yeniden yolladılar. Yani siroko gözlüğü alın arkadaşlar. :D
@hamlet2006
ben de 20 yılı aşkın gözlük kullanırım dediğinize katılıyorum gözlükçüler bunu söylerler. tek elle tak çıkar yapmayın diye. Takacaksanda tutacağın yerleri iyi bileceksin.

• Beğen
Tepkiler: imumutkilic
Geri