Fikir harika

İçerik detaylandırılmamış ama yine de iyi. 14 haftalık bir eğitim fikri bile mutluluk verici!
-Anatomi olmalı, fizyoloji olmalı, vücudumuzu iyi tanıdıkça ondan daha iyi verim sağlayabiliriz. Hücre içi mitokondri sayısının antrenmanla çoğaldığı, ve biz bisiklete ara verdikçe hücrenin bu ‘gereksiz’ mitokondrileri kapattığı bilgisi ne kadar ilginç ve değerli değil mi

Dehidre olduğumuzda kanın çamurlaştığı, kanın akışkanlığını bile kaybetmesi ve dolaşımın daha zor hale geliyor oluşunu bilmek, buna benzer pek çok bilgiye sahip olmak ne kadar harika olurdu! İnsanın vücudunu tanıması, içerde neler olur bittiğini bilmesi ve anlaması harika bir şey. 1 yağ molekülünün karbonhidrat molekülünden dahauzun sürede yakıldığı ama daha fazla enerji verdiği, enerji verici olarak yakılan bu moleküller sonucu hücre içinde bir atık biriktiği, bu atığın laktik asit şeklinde birikerek yorgunluk hissi ve ağrı oluşu, vücuttan atılmasını hızlandırmak için neler yapılabileceği!
-psikoloji de olmalı, peloton içinde psikolojik bir savaş da var. Kamyonculara bile psikoteknik belgesi soruluyorken bisikletçilere neden bu ders konulmasın ki
Daha ileri seviye bir ders olacaksa yarış taktik ve stratejileri olmalı. Takım çalışması, sporcuların takım içindeki rolleri, hatta bisikletçi çeşitleri; sprinter nedir nasıl olunur, gerekli özellikler nelerdir, domestik nedir, nasıl olunur, neler gerekir vs...
Kesinlikle masaj, ağırlık antrenmanı, sürüş sonrası dinlenme-toparlanma, bisikletçi beslenmesi, doğru sıvı tüketimi, gibi pek çok önemli başlık kesinlikle olmalı.
Bunlar roket bilimi değil, örnekleri de var, hatta ülkemizde federasyonun antrenörlük kursunda bile oldukça detaylı, faydalı bilgiler verildi alanında uzman kişiler tarafından.
@Oxsy katılmıyorum size, bisiklet dersi gerekli ve mantıklı, teorik bilginin fazla olduğu ve sayfalar dolusu yazılacak, konuşulacak önemli ve detaylı bilgilein olduğu bir spor dalı bence. Hafife almayarak ve küçümsemeyerek başlamalıyız bence bu işe. Sizin bilmemeniz, bisikletle ilgili teorik bilgi olmadığı anlamına gelmez

Federasyonun birkaç günlük kursunda bile onlarca sayfa not aldım, ki o kadar detaylı bir kurs da değildi, olsun diye yapılmış, yüzeysel bir kurstu. Çok fazla detay var, rüzgar bile başlı başına bir ders işlenebilir, tamamen rüzgara karşı direniyoruz 25 km/hyi aştığımızda en büyük rakibimiz rüzgar oluyor. Nasıl pozisyon alınır, rüzgardan nasıl korunulur,takım rüzgara karşı nasıl işbirliği yapar,atak yapmak için rüzgar hangi rüzgar enuygundur, atak yapmak için yokuş mu, düz mü, iniş mi daha uygundur, atak tipleri, 2ye 1 rakip nasıl saf dışı bırakılabilir, teketek rakip nasıl devredışı bırakılabilir, hatta yarışın son 300 metresi, son 1 kmsi, son 5 kmsi bile başlı başına birer ders olabilir. Çok fazla taktik, çok fazla bilgi, çok fazla detay var.
Dışarıdan bakılınca pedal çeviriyoruz sanıyorlar bisiklete binmeyen insanlar bizi ama bir bilseler nelere kafa yorduğumuzu

Düşünün @Oxsy ben bu amatör halimle bile ne kadar çok makaleye ulaştım, bunları okudum, paylaştım, düşündük, konuştuk. Profesyonel bile değilim, bir düşünsenize bizim haberimiz dahi olmayan ne kadar çok bilgi vardır kimbilir...
Bu forumda, bu çaylak halimizle bile ne kadar detaylı konular konuştuğumuzu hatırlayan forumdaşlar ne demek istediğimi anlayacaklardır

Joe Friel’in Cyclist’s Training Bible kitabının sadece ilk 40 sayfasını okumuş biri olarak ne kadar antrenman cahil olduğumu anlamıştım ve ürpermiştim, bu kitabın üstüne bir de Zinn’in Art of Road Bike Maintenance kitabını okuduğunuzu düşünsenize, şimdiki halimizle bir mi oluruz

Bisikletin ne kadar geniş bir alan olduğunuz bir başka ispatı da Sheldon Brown’un devasa websitesidir

@Bahadır Gürel abimin forumda paylaştığı, kafa yorduğu konular bile tüyler ürperticidir ‘bisiklet antrenman bilimi’ konusunda. Şapka çıkarılır sadece

Sadece GCN videolarını konuşup tartışarak bile 14 hafta doldurulabilir.
Demem o ki, bisiklet sandığımız sığ bir spor değil. Keşke kadro geometrisiyle alakalı işin uzmanı bir mühendisten bir kaynak bulup okuyabilsem