Scudo Sports

Siirt-İstanbul (Hayallerinin peşinden koş)

Nenemin vefati nedeniyle geziye 12 günlük bir ara verdim . Ve 2 gün önce Gaziantep'ten tekrar pedallamaya başladım . Şuan Adana'dayım yarın dan itibaren paylaşımlar devam edecektir. Hepinizden özür dilerim .

• Beğen
Tepkiler: -Paşa-
Scudo
Mehmet arkadaşım ilk önce cesaretin için seni tebrik ederim.Paylaşımlarının takipçisiyim.Esenlikler içinde pedal keyifleri dileklerimle;hayırlı yolculuk...

Gaziantep - Nurdağı
Sabahın erken saatleri ve ilerleme vakti . Uzun süre oldu pedallamayalı . Haydin Bismillah :) Tabi çıkmak bile bir mesele oldu . Dedem ve anneannemin çıkmamam için yaptıkları diğer aile fertlerinin baskıları :)) Haklılarda . Yolda olan tehlikeleri benim gibi onlarda çok iyi biliyor ... Son kontrollerden sonra pedallamaya başladım . Gaziantep'te biraz dolaştıktan sonra Osmaniye'ye hareket etmeye başladım . Aksilik ya yanlış yol'a girdim ve 30 km fazladan pedal çevirmek zorunda kaldım . Hava aşırı sıcak dayanmak bile çok zor . 50 - 60 km ilerledikten sonra açlığımın ve yorgunluğumun verdiği his en yakın dinlenme tesisinde durmamı söylüyordu . Atmalı köy'ünün yakınlarında Atmalı dinlenme tesislerini keşfettim :) Açlık ve yorgunluk hissimi burada kapatmayı düşünerek girdim .
- Garson : Ne alırdınız ?
-- Öncelikle iki tane lahmacun sonrada bir tava :)
- Garson : Tabi ...
Aradan 5 - 6 dakika geçmeden lahmacunlar geldi geldide ben bunlardan bir tanesini zor yerim . İlk kez bu kadar büyük lahmacun gördüm . Bir buçuk lahmacunun ardından tava ve tokluk hissi tavanda .Sıra ödemeye gelince bile şaşırdım içeçek , yiyicek ve o fiyat . İlk kez bu kadar ucuz kalite'li bir yer gördüm . Çalışanlara teşekkür ederek ilerledim. Eğer bir gün Gaziantep - Nurdağı arası hareket ederseniz burada dinlenmenizi tavsiye ederim . Nurdağı yolu fazla engebelli değil hemen hemen düz de diyebiliriz . Tabi sadece girişine kadar . Yorulmadan ilçenin girişine kadar geldim ama dağdan gelen rüzgar ordan bile hissediliyor . Dağ'a çıkamayacağımı anladığımda ve saatinde geç olması geceyi Nurdağında geçirmemi istiyordu . Yolda küçük bir kulübede oturan 3 kişi çay içerken beni gördüler ve davet ettiler. Nurdağında nerede kalacağımı nasıl hareket edeceğimi öğrendikten sonra teşekkür edip yanlarından ayrıldım . İki benzinlikle görüştüm ikiside orada kalmama izin vermedi . Son olarak Opet kaldı . Sahibiyle konuştum geceyi geçirebileceğimi ve istediğim zaman gidebileceğimi söyledi . İnsanlık .... 2-3 saat geçtikten ve çalışanlarla beraber çayımızı içerken babamın bir arkadaşı aradı ve bu geceyi onlarda geçirmemi istedi tabi ben tanımıyordum . Opet çalışanlarıyla vedalaştıktan sonra evlerine doğru ilerledik ev'e vardığımız anda önümde koskoca bir tepsi ve için de kuş sütü eksik :) Tok olduğumu yiyemeyeceğimi söyledim . Tabi özür dileyerek :( Gece'nin ilerleyen saatlerine kadar muhabbetten sonra sıra uykuya geldi ... İyi geceler .... ( Gaziantep 1)
Kat edilen mesafe : 105 Km

Merhaba,

İkinci memleketim olan Siirt'ten İstanbul'a yapılacak bir tur beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Şimdiden başarılı, kazasız belasız bir yolculuk dilerim. Özellikle mevsim itibariyle işinin zor olduğunu belirteyim. Mutlaka dikkat ediyorsundur ama pedal bastığın saatlere ve su kaybına mutlaka dikkat etmeni öneriyorum. Antalya ya yolun düşecekse müsait olabilirsem şehir içinde eşlik etmek isterim....

Tekrardan yolun ve şansın açık olsun...

@Mehmet Tavacı
Allah rahmet eylesin kardeşim benim. Aman sen moralini yüksek tut. Ramazan da ise bence az git. Malum trafik sadece senden teşekkül değil...:boese157:

Fotoğraf makinası almıştın, yok mu foto? Şu dev lahmacunları merak ettim! Ahh bir canım çekti sorma şu iftara 2,5 kala...:)

Mehmet arkadaşım yüzme derinde öğrenilir demiş cesaret edip çıkmışsın yola.
yolun açık olsun, fotoğraflarına ve yazılarına emek harca ve iyi sakla. zaman geçtikçe değerleri çok artacak.

Teşekkür ederim ancak yeni yeni yazma ve fotoğrafları kaydeme vaktim oluyor. Şuan Alanya'dayım

Nurdağı-Osmaniye-Adana
Sabah 8 'de Nurdağı'nın tepesinden aşağı doğru süzülmeye başladım . Hava serin ve büyüleyici manzaralara daha çok yakınlaştırıyor beni ... Az ileride Osmaniye il sınırı tabelası beni bayabi sevindirdi . Yokuş aşağı birde demeyin keyfime ... Dağların sıralanışı insanların uğraşları ve onları izleyebilmek . Osmaniye 'ye yolu bir kaç rampa hariç bisikletçiyi yormuyor ve sizi bir şekilde şehir'e götürüyor. Bi ara çay molası veriyorum bi iki fotoğraf çekiyorum yeni insanlarla tanışıyorum ve dostluklar kuruyorum . Yazmak pek ifade etmiyor ya da ben yazmayı bilmiyorum ama insanlığı öğreniyorum yolda ... Yeni arkadaşlarıma veda ettikten sonra tekrardan pedallıyorum . Öğlen vakti Osmaniye'deyim :) . Hava derece sıcak ama yine inada bindik . İllama Adana'ya varacaz. Osmaniye'de yarım saat dinlenip birde üstüne bir menemen yiyip ve eksikleride tamamlayıp çıktık yola :). Osmaniye - Adana yolu sorunsuz gibi hissettiyordu kendini sıcaklık ve büyük arabaların sıkıntısı hariç ... Tabi Allah'tan ve kendimden güç alarak hareket etmeye başladık . 20 km ilerledikten sonra Adana yolu büyük araçlar ve ehliyetini nerden aldığını bilmeyen insanlar yüzünden cehenneme döndü . Osmaniye'ye tekrar dönmek zorunda kaldım. İlk başta otobüse atlayıp direk Adana'ya gitmek istedim ama birden bu duygu olumsuz bir düşünceye döndü . Direk otoban yoluna girdim . Yasak ama yapacak başka birşey yok . Hiç durmadım o sinir beni Adana'ya kadar götürdü. 18 sularında otoban'dan çıkış yaptım da nereye gideceğimi bilmiyordum . İşlerinin aksilikleri beni karşılayacak olan Hanifi abimizide etkileyince kaldık ortada :)) Bende kalbimi dinleyince tekrardan başladım pedallamaya hiç bir yeri bilmediğim halde biliyormuşçasına :D Akan bir nehir göz kamaştıran bir cami ve uzun bir park bir bisikletçi için çok güzel anlamlar taşıyan bir manzara ... ( Devamı ikinci yazıda :) )

Dostum öncelikle başın sağolsun. Müthiş bir tur. Cesaretin için tebrik ederim. Sanki o yolları kendim gidiyormuş gibi heyecanla okuyorum yazıları:) Kazasız belasız güzel turlar. Takibe devam ediyorum:)

@Mehmet Tavacı
Bir resim bin söze bedelmiş ya, koy bir foto yazma zahmetin de olmaz. Şaka bir yana yine yaz tabi. Ama en azından her yazının tam ortasına bir fotoğraf koyarsan hafızamıza kazırız; cümleler ile yoğrulmuş yolun anılarını...:)

Ayağına kuvvet, kazasız pedallamalar...

abi öylede kaç internet kafeye gittim biri hafıza kartını okumadı şansızlık bende
şimdi yüklüyorum

ben de harbiden şans yok burdada sorun var :( Antalya'da hem blog sayfasını hemde burayı iyice bir donatıp tekrardan düzenliyecem herkesten özür dilerim

Mehmet öncelikle yaşamış olduğun talihsiz olaylar nedeniyle çok üzüldüğümü belirteyim. Başın sağolsun. Yılmaman kararlılığın direncin bizlere cesaret veriyor.
Sevgi ve dua ile Allah yardımcın olsun

öncelikle başın sağolsun.
Uzun bir maraton.Fotograf makinenin çalınması kötü olmuş.
Kazasız belasız...

Sağlık olsun bea ama sana bir netbook lazım. Öyle internet cafeler olmaz. Takacan 3G hubı olayı tamam...:)

Aksiliklere ragmen kararliligini ve azmini takdir ediyorum, yolun acik olsun.

Merhabalar. Arkadaşlar tur bitti İstanbuldayım . Geldik bi şekilde ... Uzun süre düşündüm notları yaşadıklarımı yazayım mı diye sonra yazmamak geldi içimden yaşıyacaklarımız bizden önce ve sonra tura çıkacak kişilerle aynı tek farklılık sizin psikolojiniz. Sizin o anda aldığınız zevk .Bir çok kişi kızabilir hatta baya bi kötü yazabilir .Seçim ... Eğer tura çıkacaksanız tek başınıza ve kendiniz olarak çıkın ve yaşayın her anı ... Unutmayın başınıza gelebilecekleri ve hazırlıklı olsun . Herşey için teşekkür ederim Bisiklet Forum senin sayende yüzlerce arkadaş edindim . Hepinizi çok seviyorum ...

Geri