Scudo Sports

Sigma Rox 6.0 CAD mı Cateye Stealth 50 GPS Cycle Computer ANT + mi?

İbrahim Aslanhan

Forum Bağımlısı
Tepki
792
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar,

Sigma BC 14.12 bilgisayarım kayboldu . Şimdi yeni bir tanesini almak durumundayım.
Sizce başlıkta belirttiğim 2 üründen hangisini almalıyım ? Daha önce bunlardan herhangi birini kullanan var mı ? Cateye Strava ile uyumluymuş öyle yazıyordu sitede : Upload ride data to web-based training sites, such as CatEyeAtlas.com, Strava and TrainingPeaks, where you can visualize your activity, analyze performance and share your ride.

Ancak Cateye için ayrıca göğüs bandı HR-11 almak gerekiyor onun da ayrıca fiyatı 60 $. Cateye kargo dahil 115.99 $ , Sigma Rox 6.0 CAD kargo dahil 115.32 $(göğüs bandı pakete dahil ama gps olayı yok )

(link)

(link)

Sizce hangisinde karar kılmalıyım? Yardımcı olup engin tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Satgılarımla.

Scudo
Bende yakın zamanda benzer seçenekler arasında kaybolurken gps li bryton rider 310t(kadans ve nabız ile birlikte) aldım. çok memnunum şimdilik:harika:

@S.Çal

Peki bu cihaz strava'ya yükleme yapabiliyor mu yada o olay nasıl oluyor ? Bir de nereden almıştınız ürünü acaba ?
Saygılarımla.

@İbrahim Aslanhan evet stravaya yükleme yapılabiliyor. cihaz hafızasına rotayı kaydediyor.(gps nabız sıcaklık yükseklik kadans herşey) bu rota dosyasını cihaz hafızasından alıp manuel olarak stravaya yükleme yapabiliyorsunuz. ürünü (link) sitesinden satın aldım. direk sitede çıkan fiyata bakmayın. almanya kaynaklı sitelerde vat diye belirtilen(bizdeki kdv) % 19 vergi düşülür o şekilde fiyatlandırılır. daha 3-4 hafta önce aldım gümrük kargo herşey dahil 490 tl ye geldi.

@S.Çal Teşekkür ediyorum vermiş olduğunuz bilgiden dolayı :) Ancak fiyat biraz yüksek ! o yüzden rotayı Cateye'ye çevireceğim !

Saygılarımla.

Bence gps in size için kadar gerekli olduğunu düşünün. Cateye canlı olarak yön bilgilendirmesi yapamıyor, sadece gittiğiniz noktayı kaydediyor. Onun dışında diğer özellikler ve fiyatla sigma daha iyi bence. Pek anlamıyorum ama gps ve performans sürüş bilgilerinizi programlarla birleştirebiliyorsunuz diye biliyorum. Telefonla gps kaydedip diğer kısmı sigmaya devredebilirsiniz.

Ayrıca bryton 100 modeli var. Fiyatı daha uygun.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
@İbrahim Aslanhan rica ederim :) birşeyi daha göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. cateye yaklaşık 102 euro byrton ise 129 euro. birde cateye kutu içeriğinde nabız bandı ve kadans sensörü varmı ? bunlara da dikkat etmek gerekiyor... bir üstte arkadaşın belirttiği rider 100 modeli de başarılı ben ikisi arasında gidip gelip bunu almıştım.

Ceteye kutu içeriğinde nabız bandı ve kadans sensörü yok hayır ! Onları kontrol ettim. Bir de böyle bir durum var. Şimdi 310 T ye bir de kdv eklenecek Türkiye'de cidden fiyat uçuyor o zaman ! :)

@İbrahim Aslanhan aynı kdv cateye içinde var :) Çünkü 75 euroyu geçiyor. 60 tl vergisi tutar(gümrük bedeli+damga vergisi+gümrüğe sunum ücreti) 400 tl yi buldu bile. İçinde ne kadans sensörü var ne nabız sensörü var. Onları da sonra edineyim derseniz bu cihaz 600 tl yi geçer. İllaki onu alın demiyorum ama hesap ortada :) Sensörleri edinmeyecekseniz eğer daha uyguna gelir bryton. 55 euro 100e modeli 80 euro 310e modeli tercih sizin :) Bir seçenek de, gps strava ve diğer ek fonksiyonlar benim için önemli değil diyorsanız, sigma rox 6.0...

O zaman biraz bekleyeyim. 2 ay sonra bir kere güzel bir şey alayım . haklısınız :) yönlendirme ve bilgilendirme için teşekkür ederim.
Saygılarımla.

@S.Çal sormak isteğim bir şey var, kesinleştirelim;

Bryton 310 ile yaptığımız aktiviteyi android telefonumuza kurduğumuz brytınsprot uygulaması ile strava ya anında paylaşabiliyor muyuz? Yani kablo yok, pc yok, direkt yol bilgisayımız ve cep telefonumuz aracılığıyla?
Mümkün mü?

@Serrchi Evet mümkün. Cihazdaki dosyalar brytonsports uygulaması ile bluetooth aracılığıyla telefona aktarılabiliyor. Youtube da bununla ilgili videolar mevcut. Veri aktarımı çok basit cihazda. Pc ye dosya aktarımında da, usb yi direk taktığınızda flash bellek gibi görünüyor.

Çok teşekkürler @S.Çal. 520 310 kıyaslamasından beri kafama yatmış durumda bryton. Bakalım ne zamana cesaret ederde alırız :)

@Serrchi rica ederim. Hocam bütçe varsa tabiki de 520. Bütçe yoksa, 310T de kenara atılacak bir cihaz değil :)

Açıkcası 520ye o parayı vermem, 810 belki :). Birde bryton un 330 diye bir modeli var ama onun satışını yapan yer bulamadım, harita değilde rota gösteriyor.

@S.Çal @Serrchi Beyler bu Bryton, Garmin yerine ikame edilirse güzel bir F/P sunuyor mu? Garmin 520 düşünüyorum ama o kadar para vermeden bu tarz akıllı çözümler varsa süper olur.

@Groims ben tam bir f/p ürünü olarak görüyorum sunduğu özelliklerde

• Beğen
Tepkiler: Groims
Ben Sigma rox 5.0 aldım gümrüğe takılmamak için. Rox 6 dan tek eksiği tırmanışı, yüksekliği göstermemesi. Diğer tüm özellikler aynı. Rox 5.0 Kadans, kalp göğüs bandı ile birlikte 71,39 euro + 15 euro kargo ile toplam 86,39 euro ve gümrüğe takılmıyor.

Geri