Scudo Sports

Sigma Nabız Saati?

@caner ünsal

Sanırım sizin değerler ile benim değerler arasında 100-200 kalori fark var bunu kabul edebilirim. Çünkü internet sitelerindeki değerler de 3-5 aynı. Benim yaklaşık kalori 800-900 saatte 25 ortalama ile.
.
Mesela bu gün pazara gittim gezdim. Yük taşımadım yürüdüm 2 saat oturdum sahilde uzandım vs ortalama nabız 86 çıktı, süre 5 saat yakılan kalori 304. Tempo yok stres yok nabız düşük kalori düşük. Yüksek tempoda bisiklet sürmek nabızı arttırıyor bu da kaloriye yansıyor diyelim

Scudo
Konuyu hortlatarak bir kaç ilave bilgi vermek istiyorum.

Nabız saati sigma pc 15.11 kullanıyorum. Dünkü turumda Strava 2271 kalori gösterirken saat 3631 kalori gösterdi. Şimdi gelelim nasıl hesap yaptığına. İlk önce girdiğiniz boy ve kiloya göre sizin yağ dengenizi hesaplıyor saat. Daha sonra yoldaki kalp atış dengenize göre kaloriyi yaktırıyor fakat burada şöyle bir durum var saat benim max. HR değerini 187 hesaplarken ben 190 lara çıkabiliyorum fakat burada artık yağ yakmaktan çok kas yırtmaya ve yemeye başlıyorsunuz. Olması gereken aralık 132 - 148 arası gözüküyor yağ yakımın en üst seviyede olabilmesi için. Benim değerlerim tabi bu. 102 km lik turun %44 ünü bu seviyede yaptığım için yağ yakım değerlerini elbette yükseltiyor.

Ayrıca saatin yokuş rüzgarı hesaplamadığını söylüyorsunuz burada da yanılıyorsunuz. Rüzgar ve yokuş efor demek bu da hali ile size nabız olarak geri dönüyor. İşte burada yağ dereceniz işin içine giriyor. Benim gibi yağlı bir adamsanız size kalori yaktırıyor saat. Ama boy kilo dengesine göre yağ oranı düşük bir insanın tabiki benim kadar kalori yakmasını bekleyemezsiniz. Elbette yakışı böyle bir insanda daha az çıkartacaktır saat.

Şu durumları da göz ardı etmeyelim. Mesela askerden geldiğimde 93 kilodan 77 kiloya düştüm fakat hala yağlıydım. Kasları yedik. Yani her kilo boy oranı düzgün olan insanın yağsız insan olmadığı anlamına geliyor. Yani saat tamamen sizin boy kilo oranınız düzgünse sizi yağsız kasları yerinde bir insan gibi düşünüyor. Halbuki öyle durumlarda olmayabiliyor. Bu da artı bir bilgi olarak kenarda dursun.

Geri