Scudo Sports

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    148
@karga 76

Bir arkaaşım günde 3,5 paket içiyor. Adamla 10 dakika sohbet ettim ayak üstü 2 sigara içti. Ben hiç yakmadım. Bu arkadaşım coşmuş. Ben kesinlikle günde 3-4 paket sigara içemem. Kokusu ayrı bi konu. Adam kazan dairesi gibi kokuyodu.
Tiksindiğimi söyleyebilirim.

Scudo
@naillian

onu geçeceğine eminim,bisikletçilerin kondisyonları baya iyidir :mad: şöyle yap cebinde beş paket sigara taşı (abartı veya ciddiyetsizlik yoktur) ,arkadaşını görür görmez selamlaş ve içtenlikle öp onu :mad: , o iki içiyorsa sen dört iç, oda senin kokunu bi teneffüs etsin :mad: arkadaşınla beraber vakit geçir ona yemek ve çay da ısmarla ikinizde kurtulacaksınız emin ol.. günde 4 paket içsen en fazla 4 gün sonra sigara hayatından temelli silinecektir, hatta kusana kadar iç... 5 paket bile olabilir derin nefes çek...çünkü nasılolsa 4 günde gene aynı zehiri alıyosun normalde..:Skull-175
şimdiden seni kurtulmuş sayıyorum
başarı haberini forumdan takip ediyoruz...

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
Sevgili Nail, umarım şu mereti bırakmışsındır (?) Bırakmadıysan birden bırak! Azaltmak falan hikaye sakın unutma! "Seni bırakıyorum dostum artık, beni öldürmene izin vermeyeceğim" de ve bırak gitsin. Sevgilerimle,...

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
Sigara konulu başka konularda görmeme rağmen bu konunun öneminden dolayı ve tekrardan yeni bir başlık altında bu konuyu açmayı uygun gördüm. Aşağıdaki link te Allen Carr ın sigarayı kolay yolla bırakmanın tekniklerini anlatan word dosya biçimli bir ebook kitabı bulunmaktadır. Sigarayı bıraktırma tekniği alışılmışın dışında ve kitapta sizden istenilenleri uygulamanız koşulu ile %90 bırakma şansınız doğuyor. Okuduğunuzda çok şaşıracaksınız. Şimdiye kadar uyguladığınız tekniklerin çok saçma olduğunu göreceksiniz. Herkesin dediği gibi irademizi kullanarak değil kullanmayarak bırakılabileceğini öğreneceksiniz. Artık sigarayı hatırlatıcı hallerden kaçmak yerine tam tersine onların üzerine gidiyoruz.Bu yöntemle milyonlarca kişi sigarayı bıraktı şimdi sıra size geldi.

Kod:
http://rapidshare.de/files/38146937/Sigarayi_Birakmanin_Kolay_Yolu.doc.html

Not: Sigarayı bırakmak istemeyenler okumasın çünkü gerçekten bıraktırıyor :)

SİGARASIZ BİR DÜNYA İÇİN ELELE

yukarıda okuduğum bütün sigarayı bırakma tekniklerinin yanlış olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bende bu yollardan yüzlerce defa geçtim. Hepsinin yanlış olduğunu söylüyorum çünkü okuduğum bir kitapta bunların hepsi tokat gibi yüzüme çarptı. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=20507 bu başlık altındaki linki kullanarak Allen Carr ın kitabına ulaşacaksınız.

Merhaba;

Forumda şu sıralar tartışılan iki konu kilo ve sigara.
İkiside dünyanın baş belası. Bir ilaç firması yada hastaneler zinciri sahibi olsam bu iki meretin beni nasılda zengin ettiğini çok iyi bilirdim.

Ama bir doktor olarakta şunu söyleyebilirim, ülkemiz sağlık harcamalarının %60 ı ilaç firmalarına gitmekte. Yani biz sağlık konusunda paramızı. hastalanıp gelen insanlara ilaç almak için harcıyoruz. Ama olması gereken ise bu insanların hasta olmasını önlemek.

Bence sigarayla savaşmak demek hergün acilde ölüm döşeğinde size gelen 100 lerce hastayı kurtarmak demek.

10 yıl boyunca sigara içtim. Sonrasında 2 sene bıraktım. Bir anda merdiven çıkarken çok sorlandım be bıraktım. 2 sene dokunmadım sigaraya. Sonra bu nargile modasından bi tane içeyim dedim, tekrar başladım. 6 ay kadar sadece nargile içtim ama artan şekilde içtim. Bir baktımki nargile yetmiyor, sigaraya tekrar başladım. Tekrar başlamanın ne kadar acı verdiğini anlatamam. Ama bir anda tekrar bıraktım ve 3 senedir içmiyorum. Artık dumanına bile katlanamıyorum.

Tavsiyelerime gelince.

Bir anda bırakın.

Sigarayı bırakmakla bir tek sigarayı değil sigaralı yaşam tarzınızıda bıraktığınızı unutmayın. Artık herşey değişecek hazırlıklı olun.

Çevrenizden destek alın. Sigara içenlerden uzak durun. Sizinle iç içe olan herkesi uyarın, yaptığınız anlamsız hareketlere anlayış göstermelerini sağlayın. Ben ailemden büyük destek aldım. Onlara bu süreçte çok bağırıp çağırdım. Ama onlar hepsini alttan aldılar.

Sigara içme davranışının ne kadar saçma bir şey olduğunu hissetmeye başladığınız gün çok büyük bir adım atmış olacaksınız. Sonrasında bunu sık sık tekrar düşünün.

Çevrenizde sigara içenlerin ne kadar bencil olduğunu göreceksiniz. Bunu yapmaya hakları olmadığını anlayacaksınız. Çok büyük bir adım daha işte. Ama unutmayın bir kaç ay önce o saygısız bencil insanlardan biride sizdiniz. Siz nasıl böyle biri olabilmiştiniz.

Benim bulunduğum yerde benden izin almadan biri sigara içememeli dediğiniz zaman beyniniz normale dönmüş demektir. Bunca yıl sigara içmeyen insanlara yaptığınızdan dolayı utanmaya başladıysanız bunun diyetini ödeyin. Bir kaç kişiye sigarayı bıraktırın.

Kilo konusundaki son tavsiyemi burayada ekleyim. Bisikletforumun gezi tur bölümüne sık sık göz atın.

Bu iki konunun forumumuzda konuşulması gayet doğal çünkü forum başlı başına bi dünya :)
Annem 21 yıldır babam 27 yıldır sigara içiyordu babam geçen sene Ramazan ayının başında "Bırakıyorum" dedi ve hiç beklemediğim bir şekilde bıraktı.
Ben 4 yıldır içiyorum. fakat inşallah en kısa sürede bırakacağım bu aralar baya azalttım günde yarım paket filan içiyorum inşallah bitecek bu alışkanlık...
Lütfen bırakamazsın demeyin
bırakınca Görüşürüz

vllaha benim annem tiryakisi astımda oldu ama niyeti yoq bırakmaya

Arkadaşlar bende sigara içen biriydim çok erken yaşta başladım fakat bıraktımbi yöntem de ben söyleyim sigarayı nefretle bıraktım sigara içenler bilir yemekten sonra ne kadar güzeol olduğunu...en büyük zararı o zamanmış işte neyse ben yöntemi söyliyim boğazınız ağrıdığında hiç ama hiç sigara içmek istemediğiniz zaman ,aç karnına içerek (parmaklarınızı koklayarak) boğazınızda gıcık yaptığı zaman içerek daha aklıma gelmiyor böyle kendinizi tiksindirecek şeyler yaptığınız zaman sigaradan belli bir müddet sonra nefret etmeye başlıyacaksınız şayet ben böyle bıraktım söyliyim dedim :) yararım olursa ne mutlu bana...

Teyzem , 35 yıllık sigara tiryakisi , bir anda sigarayı bıraktı. Azaltma felan olmadan tek günde karar verdi bıraktı. Nasıl karar verdi onu da söyleyeyim. Kuzeni AKCİĞER KANSERİNDEN ÖLDÜ. Anlayacağınız rahmetli de sigara tiryakisiydi.

Sevgili Nirvana umarım bırakırsın.
Şöyle bir noktaya parmak basayım.
Size gelip bi kadeh zehiri içmeniz için para teklif etseler kim içer?
Ama biz (yani sigara içenler)kendi paramızla taksit taksit bu zehiri alıyoruz.
Sizce ne kadar mantıklı???
Gelin bir daha düşünün sigara almak için markete para vermeden önce bir daha düşünün.

• Beğen
Tepkiler: İLKER TAŞ
gercekten yararlı bir kitap benim gibi sigarayı yeni bırakmış bir insan icin yol gösterici bir unsur kitabın yarısına kadar geldim ve gercekten doğru bildiğimiz yanlışları ortaya cıkarıyor kısacası icen veya icmeyen her bireyin okuması gereken bir kitap

• Beğen
Tepkiler: maxicef
kesinlikle katılıyorum bırakmamış kişilerinde okuması gereken bir kitap bu

hımmmm okuyalım bakalım
saol arkadşım krizalittt güzel bir konuya deyinmissiniz..

tekrar söylemekte fayda var arkadaşlar sigarayı bırakmayı düşünenlerin muhakkak okumasını şiddetle tavsiye ediyorum sakin bir halinizde okumaya calışın ve sigaraya veda deyin artık

Müjdeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Sigara denen başbelasını 3gündür elime bile almadım sadece ilk gün sabah biraz aradım fakat sabrettim ...
Evde içmemi annem yasakladığı için(perdelerin delik deşik olmasından dolayı) evde içemiyorum.Bu yüzden evden çıkmadım ve bırakmış bulunuyorum.Darısı tüm içenlere...

Geri