Konunun başlığı bilgilendirme amacıyla açılmışken, yapılan esprili bir yaklaşıma gösterilen tepkiden dolayı karşılıklı tartışmaya dönüşmüş.Çalıştığım şirkette sigara içmek yasaklandığından dolayı, sigara içen kişilere de yardımcı olmak maksadıyla bu konuda uzman birinden yardım alınarak bu kişiler için seminerler yapıldı, bırakmalarına yardımcı olması için ilaç yardımı sağlandı. Ama sonuçta, bırakmak istiyorum diyenlerin çoğu tekrar içmeye başladı. Seminerin bir tanesine fotoğraf çekimi amacıyla katılmıştım, eğitimci, sigara kullanımının, böyle kişileri korkutarak yapılamayacağını, öncelikle kişinin kendisini ikna ederek işe başlamasının gerekliliğinden bahsetti.
Ben hayatımda sigara içmedim, sigara içilen ortamda da mümkün olduğu kadar bulunmuyorum.Sigara içen arkadaşlarıma da bırakın diye tavsiye de bulunuyorum.
Bu kadar güzel bilgilendirme yazışmalarından sonra ortamın, yukarıda da belirttiğim gibi yapılan bir esprinin karşılıklı tartışmaya dönüşmesi pek hoş değil. Bunu bir moderatör olarak değil, normal bir kullanıcı olarak söylüyorum, konunun devamında başlığa uygun bilgilendirme yazılarını okumak istiyorum. Konuya ek yapacak olan herkese şimdiden teşekkürler.