Scudo Sports

Sigarayı bırakmakla neler kazanacaksınız?

Allah a şükür hiç içmedim:) belki tadını bilsem ve sevsem bırakamazdım. hiç başlamamış olmak iyi oldu. ama benimde hergün cola içmek gibi bir bağımlılığım var.

Scudo
Arkadaslar iki ay oldu, bırakalı. Halen arada canım istesede genelde (%99 zaman) hiç aramıyorum.

Bırakma tarzı olarak, ben de ani bırakmayı tavsiye ederim. Bırakmanın aklıma sokulması, ve son sigaram arası sadece 2 saatti. :)

İlk iki hafta çok sürüneceğinizi unutmayın ve dayanın. Zaman ne de olsa çabuk geçiyor.

Simdi temiz havayı cigerlerime derin derin cektiğim zaman sigara içmenin verdiği keyfin 20 katını alıyorum. Hele birde hava da çiçek orman kokusu varsa...

SİGARASIZ YAŞAMA TÜM TİRYAKİLERİ DAVET EDELİM, LÜTFEN....

• Beğen
Tepkiler: eYa

Tebrikler... Bir kişi daha yaşamanın, iradenin gerçek gücünün farkına varmış ;)

Neler kazanacaksiniz?

1-) Bunalim takilmaktan vazgeçip hayata karsi POZİTIF olacaksin
2-) Sigaraya bagli B vitamini eksiklikleri olmicak
3-) Sabahlari uyaninca ağızinızda o çamur tadi yerine ferah bir tat olacak
4-) Dileriniz sararmicak elleriniz tütün kokmıyacak

DAHA NE OLSUN DIMI?

Katkılarınız için teşekkurler...bir iki imla hatası düzeltilmiştir..

2002 Yılıydı yanlış hatırlamıyorsam. Halkla İlişkiler dersinde herkes bir konu almak zorundaydı ve aldığı konuyuda kürsüde anlatacaktı. Ben sigara konusunu aldım. Belki herkes için basit gibi bir konu gibi geldi ama anlattıklarımdan sonra bir kaç kişi sigarayı bıraktı.

Ben Amcamların evinden çıkmış kendi evime giderken, sağlık ocağının camında sigara ile alakalı büyük boy broşürler olduğunu gördüm tam da benim ders anlatma üzerine geldi. Akşam saat 10 gibiydi yanımda amcaoğlu var onu erketeye yatırdım, ben de broşürleri alıyorum (yoksa çalıyormuyum) eve geldiğimde broşür üzerinde baya bir kafa yordum.

Şöyle düşünün sigaranın zararlarını (öyle uzun uzun yazmaya gerek yok) Saçınızdan ayaklarınız arasındaki bütün organlara zarar veren bir madde.

Sigaranın zararları konusunda çok fazla bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.
Montmartre nin yazdığı gibi sigaranın içinde olan maddeleri insana bir kere enjekte edilse, sonuç ölüm olacaktır.

Size sigarayı bırakmak için bir öneri, doktora gitmeyin derim ben, Neden mi? İnsanların %75 den fazlası sigarayı kendi kendine bırakıyor.İradenize biraz söz geçirmeniz yeterli olacaktır

• Beğen
Sigara toplum sağli açısından bilinen tehtidlerin en büyüğü olmaya ne yazıkki devam etmekte.Pek çok kanser türüyle doğrudan ilişkili ve dolaşım sistemi,solunum sistemi hastalıklarının ya etkeni yada ağırlaştırıcı faktörü olarak yer almaktadır.Bebek ölümleri içinde bile( Ebeveyni sigara içen) önemli yeresahip çoçuk katilidir. Bisiklet selesinden bir takım endişe duyanlar var ise ve sigara içiyorlarsa seleye sıra asla gelmeyecektir hiç endişeleri olmasın. Ben bisiklete binerek sigarayı bıraktım ve aynı zamanda 5 kg kadar verdim. Tansiyonum da normale döndü. Bence imkanınız varsa profesyonel destek her zaman faydalıdır.Şart değildir.Teşekkürler bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Derya AKYILDIZ
İnsanın kendi ve çevresindekilerin vücuduna verdiği fiziki ve ruhsal zararlarının dışında BÜYÜK MADDİ zararlarını da eklemeliyiz. (Gerek sigaraya direk verilen, gerek sebep olduğu hastalıkların tedavisi için verilen)

Ha bir de hadi iradesine sahip çıkamamak v.s. diyip içenlere de bir çift lafım var.

İçiyorsunuz madem etrafınızdakileri de düşünün, sigara içmeyenin yanında içmeyin !! :boese157:

İçiyorsunuz madem izmaritleri, sigara paketlerini yerlere atmayın !!! :boese157:

Özgürlük sadece her istediğimizi yapabilme değildir. Hatta çevremizdekilerin özgürlüklerine zarar vermediğimiz sürece de özgürlük adına herşeyi yapamayız ! Bu kavramda da ciddi bir eksiklik vardır.

Özgürlük adına yapılan hiç bir eylem çevremizdekilere, doğaya ve kendimize dahi zarar, rahatsızlık, v.b. vermemeli ! Kimsenin kendine işkence etme lüksü yoktur hayatta... Herkes pişman olacaktır er ya da geç...

Umarım sizde erkenden kendinize, çevrenize, doğaya, ülkenize ve hatta insanlığa verdiğiniz zararların farkına varırsınız ;)

• Beğen
Sigara, bebeği antisosyal yapıyor

Anne karnında nikotine maruz kalmak, bebeklerin beyin gelişimini önemli ölçüde etkiliyor ve bu durum bu bebeklerin antisosyal davranışlar sergilemesinde ya da dikkat eksikliğine sahip olmasında etkili oluyor.

Hamilelikte içilen sigaranın bebeklerde antisosyal davranışlar ya da dikkat eksikliğine neden olabileceği belirlendi. Zira anne karnında nikotine maruz kalan bebeklerin beyinlerine çok daha az oksijen ulaştığı ve beyin gelişimlerinin etkilendiği ortaya çıktı.

Hamilelik dönemlerinde sigara içen annelerin bebeklerinde dikkat eksikliği , hiperaktivite ve antisosyal davranışlar görülme olasılığının çok daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

İngiltere Psikiyatri Enstitüsünce yapılan araştırmaya göre, anne karnında nikotine maruz kalmak, bebeklerin beyin gelişimini önemli ölçüde etkiliyor. Anneleri sigara kullanan bebeklerin beyinlerine çok daha az oksijen ulaşıyor, bu durum bu bebeklerin antisosyal davranışlar sergilemesinde ya da dikkat eksikliğine sahip olmasında etkili oluyor.

Çevresindekilerle tartışma, kendisinin ve başkalarının eşyalarına zarar verme hatta başkalarının eşyalarını çalma, yalan söyleme ve anne-babaya itaatsızlık bu çocuklarda sık rastlanan anti-sosyal davranışlar arasında yer alıyor. Uzmanlar hamilelik döneminde sigara içen annelerin çocuklarında bu rahatsızlıkların mutlaka görülmeyebileceğini belirtiyor.

Ancak dikkat eksikliği ve antisosyal davranışlar sergileyen çocukların büyük çoğunluğunun annesinin de sigara bağımlısı olduğuna dikkat çekiliyor.

Başka sağlık sorunlarına da neden olduğundan uzmanlar anne adaylarını sigara kullanmamaları konusunda uyarıyor.

• Beğen
yanlış anlaşılmalar sebebi ile üyenin mesajları, kendi talebi ile silinmiştir.
konunun özüne dönülmesi üyenin ricasıdır.

Özcan Abi sana bu konuda katılmıyorum. Tek bir sigara ömrü 20 dakika kısaltıyor. Bilimsel çalışmalar sonucu elde edilen rakam.

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
...............................................................................................................................................................................................................................

edit twist_of_faith

Bende Bilim Adamı değilim ama biraz okusak neyin ne kadar zararlı olacağını anlarız.

Arkadaşım sen hesabı iyi yapıyormusun? yoksa günde içilen bir sigaranın ömürden 20 dk, yani sadece "20 dk" aldığınımı düşünüyorsun? ben pek anlayamadım.. ama şöyle bir hesap yapsak diyorum: günde 1 adet sigara içen biri 20 dk hesabına göre yılda 5 gün ömrü kısalıyor eğer 15 adet içerse 75 gün yani dile kolay bir yılda 2,5 ay ömrü kısalmakta.. yani 20 yaşında sigaraya başlayıp 70 yaşına kadar sigara içen biri 50 yıl sigara içmiş demektir.. Ee.. bu hesaba göre 125 ay ömrü kısalıyor bölelim yıla 12'ye = 10,41667 yıl..:(

yani arkadaşım 20 yaşında sigaraya başlayıp günde 15 adet sigara içen 70 yaşındaki birinin ömründen yaklaşık 10 yıl gidiyor demektir işte hesap ortada çarpın bölün çıkartın.. hesap aynı çıkar 10 yıl.. şimdi soruyorum 10 yıl azmı? eğer az diyorsanız söyleyecek birşeyim yok.. sevgiler..;)

...............................................................................................................................................................................................................................

edit twist_of_faith

Konunun başlığı bilgilendirme amacıyla açılmışken, yapılan esprili bir yaklaşıma gösterilen tepkiden dolayı karşılıklı tartışmaya dönüşmüş.Çalıştığım şirkette sigara içmek yasaklandığından dolayı, sigara içen kişilere de yardımcı olmak maksadıyla bu konuda uzman birinden yardım alınarak bu kişiler için seminerler yapıldı, bırakmalarına yardımcı olması için ilaç yardımı sağlandı. Ama sonuçta, bırakmak istiyorum diyenlerin çoğu tekrar içmeye başladı. Seminerin bir tanesine fotoğraf çekimi amacıyla katılmıştım, eğitimci, sigara kullanımının, böyle kişileri korkutarak yapılamayacağını, öncelikle kişinin kendisini ikna ederek işe başlamasının gerekliliğinden bahsetti.
Ben hayatımda sigara içmedim, sigara içilen ortamda da mümkün olduğu kadar bulunmuyorum.Sigara içen arkadaşlarıma da bırakın diye tavsiye de bulunuyorum.
Bu kadar güzel bilgilendirme yazışmalarından sonra ortamın, yukarıda da belirttiğim gibi yapılan bir esprinin karşılıklı tartışmaya dönüşmesi pek hoş değil. Bunu bir moderatör olarak değil, normal bir kullanıcı olarak söylüyorum, konunun devamında başlığa uygun bilgilendirme yazılarını okumak istiyorum. Konuya ek yapacak olan herkese şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Değerli arkadaşım behcetatinc, Özcan kardeşimin yaptığı ilk espiri süperdi benimde hoşuma gitti.. yanlız hüseyinsak ın mesajına aşağıda vermiş olduğu cevabında yanlış bir anlaşılma vardı; bende bu nedenle "1 sigaranın ömrü sadece 20 dk" kısaltmadığını rakamlar ile anlatabilmek için tekrar bir mesaj yazma gereği duydum.. özellikle de, koyu yazılan cümlede sanki sadece 2 yada 20 dk ömrün kısalması hiçde önemli değil içmekte zarar yok.. kısmının yanlış bir mesaj olabileceği düşüncesi ile..

Özcan'dan

edit twist_of_faith

yani sevgili arkadaşım, kesinlikle senin dediğin gibi, kendi payıma tabii tartışmak değildi amacım; zaten mesajımda kullandığım usluptanda bu çok açık olarak anlaşılmakta.. eğer buna rağmen tartışma gibi anlaşıldıysa, ben bunun için özür diliyorum. Tekrar sevgi saygılarımla..

edit twist_of_faith

Her altı saniyede bir kişi sigaradan ölürken; bir tiryakinin de her nefeste 50 bin hücresi ölüyor.

Sigarayla Savaşanlar Derneği (SSD), 7. Olağan Genel Kurulu'nu ‘Sigarayla savaşanların savaşı sigara içene değil sigaranın kendisinedir.’ düşüncesiyle gerçekleştirdi.

Bahçelievler Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşen programda her yıl 112 bin insanın erken yaşta sigaraya kurban verildiğini anlatan SSD Başkanı Ubeyd Korbey, eğer önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yılda bu sayının 250 bine çıkacağını kaydetti. Dünyada her yıl 5 milyon insanın sigaradan dolayı erken öldüğünü anlatan Korbey, “Her altı saniyede bir kişi sigaradan ölüyor.” dedi. Korbey, sigaranın sebep olduğu ölümcül hastalıkları şöyle sıraladı: “Yüzde 60 kalp ve damar hastalıkları. Yüzde 30 çeşitli kanser hastalıkları. Yüzde 5 diğer hastalıklar.” Sigaranın daha çok görüntü ile bulaştığını belirten Korbey, bu konuda ilginç bir anekdot anlattı: “Görme özürlülerde sigara içme oranı çok düşük. Bunun nedeni görmedikleri için sigara içmemeleri.” Bir tiryakinin her nefeste 50 bin hücresinin öldüğüne dikkati çeken Korbey, “Günde iki paket sigara içen, 10 bin kez röntgen çekmiş kadar radyoaktivite etkisi altında kalıyor.” diye konuştu. Araştırmalara göre; Türkiye'de tiryakilerin yüzde 90'ı sigara içmeye 20 yaş altında başlamış.

Kaynak:haberx.com

• Beğen
2 haftayı aşkın bır süredir sigara kullanmıyorum...
artık kullanmayacağım da..
nefes almayı unutmuşum farkına bugünlerde varıyorum...
ve bunu sadece 2 hafta içinde anladım...
sigarasız sağlıklı ve güzel günlere
herkese siddetle tavsiye ederim ;)

valla hocam bende bıraktım 14 yaşında başladığım bu zıkkımı bu sabah itibariyle sizin yazılarınız neticesinde bıraktım bıraktım kardeşim çocuğum var bir arakdaşın yazdığı bebişlere çok büyük zararı var diye benim bebişime de zararı olur yahu ne kafasız adammışım ben biliyorum bilerek içtim ama artık yeter ciğerlerim iltihaplandı yine içmeye devam ettim ama artık yeter nefes bile alamıyorum artık bugün 12.00 itibariyle bıraktım kardeşim gün be gün size bildiricem burada sigarayı bırakma maceramı :D

Geri