Scudo Sports

Sigarayı bırak 10 bin bisiklet vereyim

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Tepki
7.700
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Haber ne kadar doğru bilmiyorum ancak, verilen söz güzel: (link)

Edirne'de bulunan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sigara içen Belediye Başkanı Gürkan'a, sigarayı bırakması halinde Edirne'ye 10 bin bisiklet teslim edeceği sözünü vermiş. Şov amaçlı bir muhabbete benziyor ama, umarım her ikisi de Edirne'ye bisiklet adına güzel birşeyler yaparlar. Edirne'li bisikletçiler olayın takipçisi olacaktır.

Scudo
geri başlarsa

müezzinoğlu kendi cebinden verecekse OK, yok benim vergilerimle verecekse..tamam yine Ok ya, vergiler abuk subuk yere gideceğine bisiklete gitsin.

Devlet para verir mi? Fazla vergi ödemesi yaptığınızda bile mahsup ediyorlar :)

@Uğur S.

Fazla bir bilginiz yok galiba

@Uğur S.
aslında para vermez. çünkü ekonomi vergiyle dönüyor. bu vergilerin ağababası akaryakıt ve sigara gibi narkotiklerden alınan vergiler. ben devlet olsam -iyi ki değilim- bisiklete binenleri bisiklete binmez hale getirmenin yollarını arardım. artık en pratik yol hangisiyse ;)

Yurt dışında bazı ülkelerde işe bisikletle gidip gelen vatandaşlar daha düşük vergi ödüyor. Yani elden para almakla bir farkı yok bu uygulamanın da...

@Ali Ç.

Çok bilgim olduğu söylenemez evet. Siz daha iyi biliyorsunuz anladığım kadarı ile. Veriyorlar mı?

Çünkü muhasebecilik yaptığım zamanlarda ödenen bazı vergilerin fazladan hesaplanmış olduğu belirlendiğinden geri ödeme yapılmadı. Daha sonra çıkacak KDV, stopaj gibi vergilerden mahsup edilmişti.

Geri