Scudo Sports

Şifreli kilit mi yoksa klasik kilit mi?

Karakartal Platton

Forum Bağımlısı
Tepki
151
Arkadaşlar şifreli kilit kullanan varmı?Şifrei kilit mi daha iyi yoksa klasik kilitlermi daha iyi?Ayrıca hangisi daha kolay açılır?

Scudo
Kilit mekanizmasıyla uğraşmıyor hırsızlar; direk demir makasınla kesiyorlar. Bu yüzden bunun bir önemi yok. Ben şifreli kaliteli kalın bir kilit kullanıyorum; benzer bir ürün almanı tavsiye ederim.

sıfrelıler daha kolay acılır bızım arkadas actıgı gıbı sıfreyıde degıstırıyo sıfresız aksanda plastıgını kırınca gene acılıyo bence bikenı evde saklamayı tercıh et

teamncok

@ÇARŞIIIIIIII PLATOON

Şifreli kilitin kullanımı haliyle daha zor, ayrıca şifrenin görülmesi veya çözülmesi riski var, klasik anağtarlı kilit daha pratik olacaktır...

Bu kilitlerde, sıradan bi kilit mi kullanmak gerekir yada markalı kaliteli bişey mi kullansak yoksa hırsız kafaya koydu ise herşekilde götürürmü ? :)

ikisi de fark etmez..acikcasi..
maalesef kurtarmiyorlar(

@Carmentality

Kaliteli bir şey kullanmak iyi olur, herşeye rağmen kitlesen bile halka açık yerlerde 10-15 dakkadan fazla bisikletini yanlız bırakma...

Ben hem anahtarlı hem şifreli yani çift kilit kullanıyorum. Yalnız bisikleti bilmediğiniz, güvenemediğiniz yerlere bırakmayın.

Allah'a emanet...

@ÇARŞIIIIIIII PLATOON

Şifreli kilitlerde şifre değişikliği mümkün ve çok kolay ;)

Ben de böyle bi zımbırtı aldım geçen hafta(15ytl) şifresini istediğin zaman değiştirebiliyosun + sele borusu monte aparatı var eski şifreli kilit çözme taktikleriyle çözmeye çalıştım yemedi :D bende aldım. Kordon kısmı dandik demir zincirden değil çelik kablo kesmek için biraz sağlam bi alet taşıması lazım götürmek isteyenin ama arkadaşlarında dediği gibi sen evde tutmaya çalış bisikletini kilidi dışarda kısa süreli yanından ayrılma amaçlı kullan

evet birde shimano nun çok ince bir kilidi vardı gördum ama almaya korkuyprum ne dersınız?

Arkadaşlar en iyisi sıgmanın kilitleri gerçi onlarda biraz büyük ama maşallah taş gibi kilit gözünüz arkada kalmaz.

@ÇARŞIIIIIIII PLATOON

Kilide göre değişir. Bendekini anlatayım. Kilit açıkken demirin girdiği, rakamların altında kalan kısım dönüyor, o mekanizma dönükken yeni şireni giriyorsun tekrar kapatıyorsun mekanizmayı. Oldu bitti. Pek anlatamadım galiba ama en azından fikir vermiştir :D

alınabilkecek en güzel kilit ne şu sıralar? çok büyük kalın bişey aramıyorum. bisikletin üstünde taşıyacağım için.caydırıcı olsun yeter.
shimanonun ince kilidini merak ettim

bende 2 tane kilitte var biri anahtarlı biri şifreli bence 2 side iyi ama anahtarlı daha iyi anahtarlıyı tavsiye ederim.

Bisiklet kilidi alacağım ama şifrelimi anahtarlımı karar veremedim anahtarlı düşünüyorum ama yinede sormak istedim öneriniz varmı kilit olarak kolay kesilmesin yeter bide şiflide şifreyi çözebilirler anahtarlıda ise başka bir şeyler açabilirler bu yüzden sordum 30TL'yi geçmesin önerirken bunlara dikkat edin yeter
(link) bu iyimidir?
big_ecfbaeed-34cb-4469-bcdf-54ff74450434.jpg

Geri