Scudo Sports

Sibop hava kaçırıyor

Mehmet90

Üye
Tepki
0
Tüm arkadaşlara merhaba kendi topladığım 28" lastikli yol bisikletimin lastiği iğnesinden hava kaçırıyor yaklaşık 3 hatada bir hava basmak zorunda kalıyorum iç lastiği tamamen değiştirdim yine olmadı iç lastiğin iğnesini değiştirdim yine olmadı ağırlığım 90 kg bu sorun sizde de varmı? lastiğe 50psi hava basıyorum 15-20psi ye kadar iniyor bu sorunu nasıl aşabilirim? piyasada havasız 28"lik dolma dış lastik satılıyormu? bilgisi olan arkadaş varsa cevaplandırırsa memnun olurum

Scudo
Lastiği değiştirdin ve hala hav kaçırıyor ise sorun dış lastiğin içindeki bir yabancı maddeden kaynaklanabilir. İyi bir tamirci çözüm bulabilir.

ağbi tanıdığın iyi bir tamirci varmı :D:D :D nebiliyim forumda abuk subuk konu açmışlarda ondan dedim pazartesi görüşürüz.

abi bisikleti evinde muhafaza ettiğin yer beton soğuk bir zemnse olabilir istersen bir dene

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Arkadaşlar rubena iç lastik sibobu hava kaçırıyor ne yapabilirim

Sibobtan kaçırdığına eminseniz sibob bozuktur yapacak bisey yok iç lastik degismesi lazim.

presta sibop ise hava basıldıktan sonra üstteki vidanın sıkıştırılması gerekiyor ya da üstte arkadaşın dediği gibi değiştirmekten başka bir çare yok.

Buraya bunu yazmaya ugrasana kadar yeni bi ic lastik alip degistirmek cok daha kolay olmaziydi..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@H.T kimi insanlar inatçıdır sorunu bulup çözmeye uğraşır, kiminin bütçesini iç lastik almak da zorlayabilir, kimi yolda kalmıştır alternatifi yoktur vs. vs. :)

şans eseri görmüşken yazmak istedim konu hortlamış olsada. adam soru soruyor buraya yazana kadar yeni iç lastik al diye cevap geliyor güler misin ağlar mısın. Arkadaş, slug sıvılı iç lastikler sıkıntılı lastikler, içerdeki sıvı sibop kısmına doluyor, ama hava kanalınıda tam kapatmıyor. bu slug sıvılı iç lastikde sibop kısmını vidasını ne kadar sıkarsan sık, sibop kısmından hava kaçırıyor. 3 adet denedim ben hepsi aynı idi. bu nedenle slug sıvılı lastikme bir daha tövbe :). fiyatı en ucuz olan cts iç latik ne kadar ince olsada bundan daha performanslı. ayrıca dış lastik korumalı kaliteli ise hiç böyle slug sıvılı iç lastiğe gerek yok.

Çözüm, başıma geldi ve denedim sibopu sıkarak anahtarım yoktu elektronik cımbızı ve ultra mini vidayla sıkarak giderdim, sibop anahtarım olsa daha konforlu olurdu, lakin buraya sibop anahtarı bilgisi yazan arkadaşa teşekkür ederim ne tamir ne de sibopun sıldığından bihaberdim, sorumu hallettim fakat hiç bir işlem yapmadığım halde sibop nasıl ve neden gevşemiş, acaba yüksek hava ve basınçlı kullanıyorum bu mu sebep oldu emin değilim, lastik sadece ön, 700x35 c 28 inç yol iç lastiği cst marka iç ve dış lastik

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Madem konu hortlamış ben de yaptığım küçük anahtarı aktarayım.
Presta sibopların iğne takımı komple değiştirilebilir olanları sıkmak için piyasada en ucuz 60-70 liraya anahtar bulabildim. 4mm ölçüde açık ağızlı anahtar imalatı da olmadığı için kendim yaptım, alet çantasına attım. İşin güzeli, benim jant teli başlarına da uyuyor :)

IMG_20190722_172507.jpg

@Kaan.Özçelik Bir taşla iki kuş hesabı, çok iyi görünüyor elinize sağlık.
Bu sibop kaçırma olayı birkaç gün önce yaşadığım sıkıntı.Biraz fazla paranoyaklık yapıp iğnesini pense ile sıktığım iç lastik çöp oldu.Tek tesellim 3-4 yama olmasıydı.(Belli ki ömrünü tamamlamış işte)
Artık şu şekilde yapıyorum, hava bastıktan sonra iğneyi sıkmadan önce su dolu bardağı yavaşça sibop suya gömülecek şekilde yanaştırıp baloncuk yapıp yapmadığına bakıyorum.İğneyi sıktıktan sonra da işlemi tekrarlıyorum.Basit ama etkili bir yöntem.

@Fat1h Satmak bana göre değil. Zaten para için değil, zevk için yapılacak bir iş. Daha önce de böyle kendimce çözümleri çoğaltıp dağıtmışlığım var.

Şimdi yeni versiyon olarak, üzerine çeşitli jant tel başları için kanallar ekledim, yolda acil durum akordları için de kullanılacak. Bitince yazarım buraya, isteyenlere gönderirim.

Sizi tenzih ederim ama karşı ödemeli gönderdiğim ürünün kargo ücretini beğenmeyip geri gönderen ve bana ödeten de oldu gerçi. Belki de en iyisi, mesela Lösev'e 10 ya da 20 lira bağış yapıp dekont gönderene PTT kargo ile göndermek olur.

@dodurgalı_06 @Nani Allah sizden yüz değil bin hatta milyon kere razı olsun hiç bilmiyordum abartısız birkaç saattir uğraşıyorum sibop hava kaçırıyor dediğiniz gibi cımbızla sibobu iç kısmından sıktım düzeldi 2 lastiğim de çöp olmaktan kurtuldu ... :harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Madem konu hortlamış ben de yaptığım küçük anahtarı aktarayım.
Presta sibopların iğne takımı komple değiştirilebilir olanları sıkmak için piyasada en ucuz 60-70 liraya anahtar bulabildim. 4mm ölçüde açık ağızlı anahtar imalatı da olmadığı için kendim yaptım, alet çantasına attım. İşin güzeli, benim jant teli başlarına da uyuyor :)

204529 dosyayı görüntüle
Supersin başkan. Ulkenin geneli gibi her şeyden şikayet edenlere degil, sizin gibi çözüm odakli düşünenlere ihtiyaci var.

Hersey basit bir adimla başliyor ve çoğu hayatina başarisizliklarini ekleyerek, bahaneler ureterek devam ediyor. Çok azımız da "bunu nasil çozebilirim?" Diye dusunerek hayatinda fark olusturmaya başliyor.

Önemli olan aslinda bir seyleri başarmak bile degil, sadece denemeye cesaret etmek.

Supersin başkan. Ulkenin geneli gibi her şeyden şikayet edenlere degil, sizin gibi çözüm odakli düşünenlere ihtiyaci var.

Hersey basit bir adimla başliyor ve çoğu hayatina başarisizliklarini ekleyerek, bahaneler ureterek devam ediyor. Çok azımız da "bunu nasil çozebilirim?" Diye dusunerek hayatinda fark olusturmaya başliyor.

Önemli olan aslinda bir seyleri başarmak bile degil, sadece denemeye cesaret etmek.

Teşekkür ederim :)

Ürünün geldiği son nokta aşağıdaki gibi. Uç kısım yine Presta sibop iğnesi sıkmak için, çevrede görünenler ise çeşitli ölçüdeki jant tel başlarının akordu için kullanılıyor. Delik halka geçirip bir yerlere asmaya yarıyor. Schrader sibop iğnesi sıkmak için de birşey eklesem tam olacak sanki.

Ben balık kılçığına benzetiyorum :)

anahtar2.jpg

Ben satmayacağım ama yeni dükkan açan bir arkadaşımın ilanlarında görebilirsiniz belki yakında.

Son düzenleme:
Geri