Scudo Sports

Shimano Vites Kolu Kapağı Düştü

abi ya aynı vites kolu na ayit çıkma yada yedek parça olan kapağı bulcan yada barça kırılmadı ve elinde ise dekatlon gibi oturmuş bir markadan yaptırcan hiç olmuyor ise değiştirirsin kolu

• Beğen
Tepkiler: ordi
Scudo
Merhaba arkadaşlar Shimano sora flat bar vites kolumun alt kapağı düşmüş. Geçenlerde başka bir bisikletli ile çarpıştığımda sol fren kolu yamulmuştu, orada vites kapağı da düşmüş ancak şimdi fark ettim. Yukarıda yazılanlara göre aliexpresste arama yaptım ama bulamadım. Bunu nasıl ve nereden temin edebilirim.?
272626 dosyayı görüntüle
Ürünü sadece İngiltere'ye ait bir (link) bulabildim, ancak 46 paunda geliyor :)
Bunun çıkmasını bulabileceğim bir yer mutlaka vardır ama ben bilmiyorum :(

S10826-10265023.png

çakmasının kapağını tak yada değiştir ozaman
fakat parçaların düşme ihtimali yok ise böylede kullanılır

• Beğen
Tepkiler: ordi
3d yazıcı ile yatıracağım kırılan parçayı.(link)ama bire bir uyumlumu bilmiyorum.

3d yazıcı ile yatıracağım kırılan parçayı.(link)ama bire bir uyumlumu bilmiyorum.
Diğer vites kolunun kapağını çıkartıp ölçülerini aldım, ölçülere göre çizim yaptırıp 3d yazıcıdan çıktı aldım. Sonuç böyle. Belki benim durumuma düşen birisi olursa fikir verir.
P10913-215641.jpgP10913-215632.jpg

Diğer vites kolunun kapağını çıkartıp ölçülerini aldım, ölçülere göre çizim yaptırıp 3d yazıcıdan çıktı aldım. Sonuç böyle. Belki benim durumuma düşen birisi olursa fikir verir.
273901 dosyayı görüntüle273902 dosyayı görüntüle
Parçayı basan yer bana biraz özensiz davranmış gibi geldi, görsel hatalar var ve shimanonun orjinal parçalarında öyle bir renk yok ama yine de hiç yoktan iyidir. Parçayı macunla tesfiye edip orijinaline yakın bir renge boyarsanız daha güzel duracaktır.

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Parçayı basan yer bana biraz özensiz davranmış gibi geldi, görsel hatalar var ve shimanonun orjinal parçalarında öyle bir renk yok ama yine de hiç yoktan iyidir. Parçayı macunla tesfiye edip orijinaline yakın bir renge boyarsanız daha güzel duracaktır.
Basım işi için ücret ödemedim, teklif ettim ancak zaten deneme basımları yapıldığını bunları da o şekilde yapacağını söyledi. Rengine gelince başta oje ile boyamayı düşündüm ancak farklı renk olmasını beğendim sanki :)

273901 dosyayı görüntüle273902 dosyayı görüntüle
Peki diğer vites koluyla bu vitesin sağlı sollu olması yani birebir aynı olmaması sorun teşkil etmiyor mu? Benim de maalesef sağ vites kolu kapağı düştü. Görsellik önemli değil ancak içine toz birikiyor ve özellikle soğuk havalarda vitesin çalışması zaman alıyor

(link) bu sitede bulamayacağınız yedek parça yoktur diye tahmin ediyorum. Bisiklet parçasından bahsetmiyorum... Ama fiyatları tuzludur çok fazla olmasa da

(link) bu sitede bulamayacağınız yedek parça yoktur diye tahmin ediyorum. Bisiklet parçasından bahsetmiyorum... Ama fiyatları tuzludur çok fazla olmasa da
Bu siteden bir kaç kez sipariş verdim. Dediğiniz gibi her şey var. Ucuz da değil ama sorun fiyatı da değil. Hem kargo masrafı yuksek hem de İngiltereden geldiği için gümrük masrafi ödemek gerekiyor.

En son 10.82£ luk sipariş vermişim. Fren kolu kapağı o da. Hollanda'ya 15£ kargo ücreti kestiler. Teslim almadan da 6.71€ gümrük vergisi ödedim.

İnternetin altını üstüne getirdim ama başka yerde bulamadım o parçayı. Sjs shimano yedek parçası mafyası olmuş.

Peki diğer vites koluyla bu vitesin sağlı sollu olması yani birebir aynı olmaması sorun teşkil etmiyor mu? Benim de maalesef sağ vites kolu kapağı düştü. Görsellik önemli değil ancak içine toz birikiyor ve özellikle soğuk havalarda vitesin çalışması zaman alıyor
Sol ve sağ vites kolunun kapağı benim sette aynı ölçüde. Sağı söküp sola takmayı denedim, kusursuz oturdu, bu yüzden sağ kapağı referans alıp çizim yaptık.

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Konu ile alakasız fakat sormak istiyorum, kırmızı sibop kapağı arıyorum internette pek bir seçenek bulamadım. Renkli sibop kapağı satan yer biliyormusunuz?

Konu ile alakasız fakat sormak istiyorum, kırmızı sibop kapağı arıyorum internette pek bir seçenek bulamadım. Renkli sibop kapağı satan yer biliyormusunuz?

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

ya da şöyle toptan: (link)

Teşekkür ederim, bunların hepsi bisiklet ile uyumlu değil mi?

Schrader/Oto/Kalın siboplu bisikletlerle uyumlu. Presta/İnce siboplularla uyumlu değil ama sizinki zaten kalın sibop.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
@Spartiat Hocam merhaba, sayenizde bugün kırmızı sibop kapaklarına kavuşabildim fakat bir sorum var! Gidonun ön kısmında bulunan 4 adet vida var, bu vidaları kırmızı vida ile değiştirmek istiyorum fakat ne vidasıdır nasıl aratmam gerektiğini bilmiyorum, lütfen yardımcı olurmusunuz? Ayrıca şu rotoru tutan vidalarıda değiştirmek istiyorum.

@Spartiat Hocam merhaba, sayenizde bugün kırmızı sibop kapaklarına kavuşabildim fakat bir sorum var! Gidonun ön kısmında bulunan 4 adet vida var, bu vidaları kırmızı vida ile değiştirmek istiyorum fakat ne vidasıdır nasıl aratmam gerektiğini bilmiyorum, lütfen yardımcı olurmusunuz? Ayrıca şu rotoru tutan vidalarıda değiştirmek istiyorum.

Aliexpress o konuda cevher, her yer için rengarenk vida var.

Gidon boğazı için: (link)
H1447c6e03f4b4d8da55f44226e4de0c3E.jpg

Rotor için: (link)
S555e46e738ae477a809d76bf71fabddfH.jpg

Daha neler var neler: (link)
S23b1fb1c648a45109b5e732c364f8d9ep.jpg

unknown.png

• Muhteşem
Tepkiler: StanicEnemy
Aliexpress o konuda cevher, her yer için rengarenk vida var.

Gidon boğazı için: (link)
H1447c6e03f4b4d8da55f44226e4de0c3E.jpg

Rotor için: (link)
S555e46e738ae477a809d76bf71fabddfH.jpg

Daha neler var neler: (link)
S23b1fb1c648a45109b5e732c364f8d9ep.jpg

unknown.png
Size çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
@Spartiat Hocam ben bu ürünlerden yakın zamanda sipariş vereceğim de, bilmediğim için soruyorum. Bu vidalar evrenseldir değil mi? Bisikletim ile uyumlu olup olmadığını anlamanın bir yolu var mıdır?

Geri