6800'ün yerini alacak yeni seri duyurulmuş. Yeni Dura-Ace'te olduğu gibi vites için elektronik ve mekanik, frenler içinse kablolu kaliperler ve hidrolik disk seçenekleri var.
Az önce gördüm ben de biraz bakınca ağırlık açısından pek bi olayı yok. Tek önemli değişiklik disk fren. Performans olarak tabi yine %27 daha iyi kavrama vs. gibi şeyler yazılmış ama bana daha çok 9100'deki gibi pazarlama ürünü gibi geldi. 9100'de en azından powermetre olayını çıkarmışlardı. Yol bisikletlerinde ısrarla disk fren dayatmasını da anlamıyorum Her yaşanan kazadan sonra tekrar durumun gereksizliği ortaya çıkıyor.
İlk görselleri instagram'da gördüğüm zaman, bu bildiğimiz 9100'ün aynısı demiştim. Teknik detaylara bilgim olmadığı için girmeyeceğim, ancak görsel açıdan farklı bir yol izleseler güzel olurmuş! Sram tasarım olarak, "bence" her zaman önde.
Kalitesi için bir şey diyemeyeceğim ama aynakol görsel olarak benim açımdan sınıfta kaldı. 6700 serisinin aynakolu nerede bu nerede? Eski aynakollar görsel olarak bence daha güzel.
Gereksiz, insanlara boşa para harcatmaktan başka bir şey değil.
Buyrun Sora set bire bir aynı tasarım. Yok 100 gram hafifmiş, yok saniyenin onda birinde daha hızlı vites geçişi sağlıyormuş hepsi boş şeyler.
Grup sete vereceğim parayı janta basarım bence daha mantıklı.
arka aktarıcıyı shadow'a çevirme huyları devam ediyor ki bu güzel bişey bence. Tasarım bir sram değil, bir campy hiç değil. Ağırlık olarak arka aktarıcı ve bir kaç kompanent benim sram apex setime çok yakın ki bu devir bu komik bence. Özellikle kolların ağırlığı şaka gibi. Biraz tasarıma kassalar biraz hafiflemeye çalışsalar shimano için herşey daha güzel olacak bence.
birde hakkaten aynakol o kadar kötü değil ya :islik:
neyse biraz şuna bakalım da estetik tutkumuz tatmin olsunkoptum;
Senkronize vites değiştirme iyi olmuş. Hidrolik versiyonunda hoodların ince olması güzel görünüyor. Onların dışında roadcc'nin hesabı doğruysa yeni Ultegra öncekinden 44 gr daha ağır. İlginç
Yeni grupseti Çağrı ile beraber inceledik. Ağırlık olarak 40gr lık artış söz konusu fakat Shimano genel performansın bu noktadaki eksiyi absorve edeceğini söylüyor.