Scudo Sports

Shimano r500

Ben de xrs030 tiagra almayı planlıyorum bakım kolaylığından dolayı. rulman değişimi falan zor olabilir düşüncesindeyim

Scudo
Merhaba
Ben geçen hafta xrs030 tiagra mavic jantli halini sıfır olarak satın aldım. Ruble vidası çok sıkı geldi. Ilk 85km tur ile denedim ama vites fren sele kilitli pedal ayarlamaya bayağı zaman harcadım. Bisiklet sıfır olmasına rağmen bu kadar çok ayar bozukluğu ile gelmesi bence çok düşündürücü.
Bisiklet te kendi kendine yavaşlama sorunu vardı forumlardan, bilenlerden "ruble vidasi sıkı gevşet düzelir" yorumunu alıp denedim hakkaten düzeldi.
Birde pedalı geri cevirince tekerde ivmelenerek geri donuyordu vidayi gevsetince oda kısmen düzeldi. Halen donuyor geri geri ama hizlanmiyor ve hatta duruyor bir sure sonra .Videosunu youtube a eklemistim. Xrs030 diye arayın çıkar.
Bisiklet güzel ama işçilik ve satış sonrası destek sorunlu. Bilginiz olsun.
Merak ettiğiniz bir konu varsa sorun deneyip söylerim.
Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: bua
@Hasan Toprak
Hocam öncelikle merhaba ve teşekkürler.Ne kadara ve nasıl aldınız ? Satış sonrası olarak neden memnun kalmadıınız ?

ilk yol bisikletimi aldığımda herkese aksium öneriyordum.setin çok iyi olduğunu düşünüyordum çünkü 30 tl lik jant setinden geçmiştim ona :) akıcılığı çok kötü bir set.ondan sonra aldığım token jant seti göbekleri ile karşılaştırdığımda yüzümde aptal bir gülümseme oluşuyordu.şuanki campy setlerle karşılaştırmıyorum bile :) kullandığım 23 mm lik aksiumlar o zaman 880 tl idi ve 1956 gram ağırlığı vardı.token set 1420 gram 22 mm profil ve 840 tl sıfırı.campy scirocco 35 mm aero set 970 tl ye aldım 1720 gram ağırlığı var :) bisiklet üzerinde gelmediği sürece mavic in hiç bir setine para vermem.benim size tavsiyem eğer alacaksanız mavic almayın,bisiklet üzerinde gelecekse de tiagra alın,aradaki farkla çok iyi bir jant seti alabilirsiniz kendi jantlarınızı satıp...

@fatihaydın
Bende düşüncenize yakınım hocam saolun.Hemde ileride yükseltmek istersem shimano ların piyasa daha geniş gibi.Aradaki fiyata kask forma pedal eldiven ve gözlük alırım en azından.

@Mert Dönmez

En mantıklısı bu gibi bence de.

Sony Xperia Z1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Mert Dönmez

Merhaba
Bir arkadaşım aracılığıyla onun akrabası bayiden aldım.
Bugün ikinci turumu attım ve ruble vidası insan gibi sıkılınca akmama kendi kendine fren yapma sorunu çözüldü. Ayrıca Michelin pro3 mavi yanak siyah lastik taktım, çiçek gibi oldu.
Bisiklet geneli itibariyle başarılı. Ağırlık bilgisi sitede yazılmış ama sanki mavic jantli halde 8.5kg dan fazla. Sırf bu iş için el tartısı alıp bakacağım.
Servise gidip derdimi anlattım vida sıklığı kontrolü yapmadan "ruble bozuk degismesi gerek" dedi o konuda biraz hayal kırıklığı oldu bende. Garanti başlasın diye götürdüğümde fren ve vites ayarının yapılmaması da tabi ilginç oldu. O sebeple servis kısmına laf ettim.
Iyi aksamlar.

Yeni konu açmak istemedim. R500 jantta hub sesinin hiç olmaması sizcede garip değil mi? :D

@mehmet.ali
Genelde shimano göbek ve jant setlerinin pek sesi yoktur :) slx ve xtr jant setleri filan ötüyor bildiğim kadarıyla.(xt den emin değilim ötmüyor olabilir.) ama onlarda aman aman ses çıkarmıyor. Rulmanlı göbekler genelde iyi ses çıkartıyorlar.(freehub yapısı gereği ses şidddetleri değişebiliyor.)

@soner Cal rs11 kullandım bahsettiğiniz gibi sesi az ama bunda hiç ses yok elektrikli araba gibi gideriz artık :D

• Beğen
Tepkiler: Berke
@mehmet.ali Ben de yol bisikletimde r500 kullanıyorum şuan. Elektrikli bisikletler bile daha çok ses çıkartıyor bu janttan :) nasipse yarın linkteki fulcrum racing 5 lg jant seti geliyor. Bakalım o nasıl olacak.
(link)
Bu arada konu sahibi için bilgi olsun diye mavic jant hakkında yorumumu yapayım. Mavic aksiumlardan çok azının tellerini sağlam gördüm diyebilirim. Özellikle tellerin göbekle bağlantı kısımlarında ciddi sıkıntı var. Tanıdığım birinin jantı 3 tane tel kırdı. benim izlenimlerim çok dayanıklı bir jant seti olmadığı yönünde. şuan bisikletimde takılı olan r500 ile girmediğim toprak yol köy yolu filan kalmadı bana mısın demedi. Hatta 2 takla attım bu jantla. Akort çok az bozuldu kendim akortladım:harika: apex-tiagra seçiminde seçimim apexden yana olurdu:harika:

Geri