Scudo Sports

Shimano PD-T420 Pedal tavsiye eder misiniz?

@Ozan k. Teşekkür ederim :)

Benzer bir durumun benim için de geçerli olması ihtimal dahilinde. Fizyolojik farklar da olabilir bacaklar arasında. Ve muhakkak selemin pozisyonunu (ileri-geri) tekrar gözden geçireceğim :D

Scudo
Merhaba,

Yeni başlık açmadan burada sorumu sormak istiyorum.. Yeni aldığım yol bisikleti şu an pedalsız. Pedal almam gerekiyor ve SPD kullanmayı düşünüyorum. Daha önce hiç kullanmadığım için SPD pedal kullanmanın zorluk/kolaylık, avantaj/dezavantajlarını sadece okuduklarım ve duyduklarım kadarıyla biliyorum. Bu konuda bahsedilen yeni Click-R sistemi sanırım aslında şehir içi kullanım için geliştirilmiş. Bu pedalı kullanmak önceki SPD sistemlerine göre daha kolay olması açısından, acaba yol bisikletinde Click-R sistemi olan pedal ve ayakkabı kullanmak sizce nasıl olur? Yarışlara katılmak gibi bir düşüncem yok. Yol bisikletini günübirlik 100-150 km'lik turlarda kullanacağım. Performans açısından değerlendirirsek Click-R pedal bana çok şey kaybettirmez, yol pedalı da çok şey katmaz diye düşünüyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum, ne dersiniz?

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
@Saim Deveci
Doğru düşünüyorsunuz,sizin düşündüğünüzü yapıyorum şu an
Gideri var merak etmeyin

• Beğen
Tepkiler: Saim Deveci
Merhaba arkadaşlar,

Tam icraatlarımı yazıyordum ki Saim Beyin soruları da gelmiş oldu. Naçizane en acemisinden bir iki tecrübemi de paylaşmaya çalışayım.

SPD PEDAL (+ CLICK'R Dahil) KULLANMAK : Çeşitli forumlarda %20-30 performans artışı denilmiş. Edindiğim tecrübe ile en az bu rakam kadar artış sağladığı. Yokuş yukarı tırmanışta ise 2 bacaklı iken 3 bacaklı bir canavara dönüşüldüğü :krktm: hissi veriyor. Düz yolda da performansı artırdığını kolayca hissetmek mümkün. Göztepe->Pendik->Göztepe (50km) parkürünü daha önce (1,5 hafta önce) düz pedal ile yaptığımda, bir kaç kez mola verip, Göztepe yokuşunu tam olarak çıkamayıp dik bölümlerini yayan tırmanmış idim. Strava da 11 kupa kapmıştım. Dün (Cumartesi) ise aynı parkürü SPD - Click'R yaptım. Bir yerde kısa süreli kahvaltı dışında hiç mola vermedim. Su içmek için bile durasım gelmedi, giderken içtim. Strava da bir hata yaptım 25 km (sabah) + 25 km (öğlen) diye iki parkürüm oldu. Gidişte 8 kupam dönüşte (rampalı) 9 kupa kaptım ;) etti 17 kupa :D. 95 kg olduğumu da belirteyim bu arada :(. Bu pedallar sürüş disiplini üzerinde de çok olumlu bir etkisi var. Robot gibi, makine gibi hep aynı şekilde pedala basıyorsunuz. Bu sisteme geçtikten sonra gerçek oturuş pozisyonu belli oluyor ve selemi en az 3 cm daha yükseltmem Seleyi de biraz geriye çekmem icap etti.

CLICK'R KULLANMAK : Çok konforlu :) Seçtiğim ayakkabı da gündelik herhangi bir ayakkabıdan neredeyse farkı yok. Rahatça yürüyorsunuz. Kahvaltı için durduğumda normal SPD 'li bir arkadaş geldi, gerçekten çok fark var. Tabanında bir çıkıntının olduğu ve farklı yürüyüşü çok bariz farkediliyor.

Takim.jpg

Pedalın Kilitlenmesi: çok çok kolay. Pedal çevirirken neredeyse kendi gidiyor kilidini buluyor ve kenetleniyor. Ekstra bir şey yapmaya hiç gerek yok.
Pedalın Çözülmesi: Yukarıda arkadaşların da bahsettiği gibi, bisiklet sürerken çıkması asla söz konusu değil iken, pedal çevirme dışında bir bilek hareketi ile kolayca bırakıyor. Tabi bu özelliğin geçerli olması için Kal kitinin SM-SH56 kodlu olması gerekiyor. Peki zor anlar yaşamadım mı? küçük 1-2 vakada yaşadım. Birini anlatayım: Ayırırken bileği dışa doğru bir hareket ile ayırmak en sağlıklısı ve istenilenidir (Pro SPD'lerde başka şekilde ayıramazsınız). Duracağım zaman öncelikle sol ayağımı ayırmaya alıştırıyordum kendimi. Uzun bir seyirden sonra bir yerde durmam icap etti, solu ayırdım sonra baktım ki tretuardayım ve sol taraf boşlukta :krktm: sağ ayağımı bilinçsizce hemen çekiverdim, bıraktı. Kal kiti SM-SH56 olmasa idi sola doğru 30cm lik bir tretuvardan yer yapışmamak imkansız olurdu ve bu alışma devresi çok keyifsizce ve korku ile geçerdi. Yukarıda arkadaşların en çok üstünde durduğu Click'R 'ın kolayca ayrılmasıdır. "Ben her zaman aklımda tutarım, bileğimi dışa doğru hareket ile ayırırım" dememeli insanlığın bin bir türlü hali var.

SHIMANO PD-T420 KULLANMAK : Sahil yoluna gitmek için yoğun trafikli Minibüs yolunu, Bağdat Caddesini karşıdan karşıya geçmek ve bir kaç kavşağı atlatmam gerkiyor. Bazen kaldırımdan yayalar ile adım adım gitmek gerekiyor. Pedallar konusunda acemi de olunca, ikide bir kilitle bırak yapmamak için bazen pedalın tersini, düz tarafını kullandım. Kilitli yüzey ile 50 km'lik solo turumu tamamlayıp evime döndüm. Sonra normal kıyafet ve sıradan spor ayakkabı ile kızım ile birlikte Özgürlük Parkı'na gittik. Arada sırada platform kısmı denk geldi ve bunu hissedince çevirdim ve düz kısmı ile sürdüm. Bu pedalın benim kullanım amacıma uygun olduğunu düşünüyorum. Ama her zaman Click'R ayakkabılar ile kullanacaksanız veya tabanımda ufak bir çıkıntıdan rahatsız olmam diyorsanız T420 almamalısınız. İki tarafı da platform PD-T400 gibi bir model tercih etmelisiniz.

Pedal.jpg

@Saim Deveci Bir acemiden Click'R 'ın güncesini okudunuz :D spor SPD ile olan performans farkı ile ilgili sorunuzun cevabını ben de merak ediyorum. Ama ne olursa olsun gördüklerim ve okuduklarıma dayanarak gram düşünmeyeceğim bir sistem olduğunu şimdi rahatlıkla söyleyebilirim.

Selamlar ...

@Scherwin Click'R pedal konusundaki tecrübeleriniz benim için önemliydi, paylaştığınız için teşekkür ederim. Bisikletinizi Click'R pedallarınızla kazasız, belasız kullanmanızı temenni ediyorum. Şu an PD-T400 modeli benim için uygun gözüküyor fakat yine de yol bisikleti kullanıcılarının yapacağı yorumları da bekliyor olacağım.

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
@Saim Deveci Teşekkür ederim ve rica ederim

Yeri gelmiş iken PD-T420 ile ilgili olarak :

@Mustafa Kocabaş

Edindiğim tecrübeden sonra yukarıda alıntı yaptığım Mustafa Beyin yazısına katıldığımı söylemek isterim. Click'R sistemi bir kez bile kullandıkça artık insan düz pedalı aramıyor ve keşke terliğim bile Click'R olsa diye hayıflanıyor ;) Ama benim totalde performans sürüşü için bisiklete ayırabileceğim zaman sınırlı olduğu için 1 çift bisiklet ayakkabım olacak bilemediniz maksimum 2 çift. Ve ara zamanlarda gündelik kiyafetler ile maksimum 6 km'yi bulan kısa mesafelere çok sık gideceğim. Bu bağlamda T420 benim gibi sayıca daha az kullanıcı için uygun bir seçenek gibi görünüyor.

@Saim Deveci

Kesinlikle. Bisiklete yakışması da önemli. PD-T700 'diye bir modelin de olduğunu unutmayın ;)

Super konu bilgiler icin teşekkürler :)

• Beğen
Scherwin üyesine çok teşekkür ederim. Yazdıklarını okuduktan sonra aynı pedal ve ayakkabı yı bende sipariş ettim. Tecrübelerimi kullanmaya başladıktan sonra bu sayfa da aktarırım.

• Beğen
Scherwin bey size sorum ayakkabı numaranızı nasıl denk getirdiniz. Ayağım 25,6 cm normalde iskarpin de 41 numara sporda 41,5 numara giyiyorum. Shimano CT71 modelinden 43 numara sipariş ettim. Yarım parmak büyük geldi. Forum da 1 numara büyük sipariş edin yazıyordu. Herhalde bu ayakkabı için büyük numara sipariş etmek çok faydalı değil. 43 numarayı denedikten sonra 41 numaranın tam olacağı düşünüyorum. Sizin de fikrinizi almak istedim. Yardımımızı bekliyorum...

Merhaba, yaklaşık 1 yıldır PD-T400 kullanmaktayım. Carraro Race 052 yol bisikletim için kullanıyorum. Kullanımı oldukça rahat olan bu model, tam da şehir içi kullanım (işe git-gel esnasında) için olduğunu söyleyebilirim. Trafik karmaşasında kolay çıkması ve takmakta çok kolay. Düşmedim diyemem 2 kere düştüm çıkmaması nedeniyle ama her ikisinde de yokuş tırmanmaktan yorgun düştüğümden olabilir. Bunun yanında bir yol pedalındaki görünüm yok tabii ki, ayakkabısı da biraz kaba duruyor. Ama şehir içi kullanımda kesinlikle önerilir. Yol bisikleti kullananlar bir de uzun yol (şehir dışı turlar, performans turları vs.) için Yol ayakkabısı ve pedalı kullanabilir. Ayakkabı için numara bir numara büyük olmalı. Ben spor ayakkabı normalde 44 numara giyiyorum, 45 numara aldım tam ayağıma oturdu, 44 alsaydım büyük ihtimal sıkacaktı yanlardan ve önden. Buçuklu bir ayağınız var ise yarım numara üzerini alın derim. test.jpg

@kaan0513

Merhaba,
Forumlarda "1 numara büyük sipariş edin" tavsiyesi bu ayakkabı (Shimano CT71) için bence geçerli değil!
Benim ayak numaram kösele ayakkabısı için 43 numaradır (Dar kesim deri ayakkabılarda nadiren 44 giyerim). Spor ayakkabısını ise 44 giyerim (43'e ayağım girmez, Geniş Amerikan 43,5'a girer). Bu Shimano CT71 modelinden 44 numarasını satın aldım (100 kg idim). Şu an 93 kg'yum ayağım çok rahat sığıyor ve içimden bir his 43,5'u olsa idi muhtemelen mükemmel olurdu, 43 'une bile sığarım gibi geliyor. New Balance spor ayakkabısı ise ekstrem dar: 44,5 giyiyorum, 45 bile olur. Denemeden işiniz zor gerçekten. Ben biraz geniş severim. Ayak sağlığı için de daha iyi bence. Siz ise tam fit seviyorsanız sanki 41'i de denemeniz gerekiyor, olmadı 42 'ye geçersiniz (biraz kargo parasına paklar). Veya 42 ile rahat/nispeten bol bir ayakkabıyı garantileyin.

Kolay gelsin...

@Scherwin

Ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim. 43 Numarada 2 cm boşluk vardı. Bu gün ürünün 41 numarasını istedim. Ayakkabının kullandıkça esneme payını da düşünürsek sıkıntısız olacağını düşünmüyorum.

• Beğen
@kaan0513

Merhaba,
41 numara oldu mu? Beğendiniz mi? :)

@Scherwin

Tekrar merhaba [emoji4] Ayağıma gayet güzel oturdu. Çok rahat bir ayakkabı, tek sıkıntısı yazlık oluşu 35-40 km lik turlarda ayağı üşütüyor. Termal çorap giyerek ayağımı biraz daha sıcak tutabiliyorum.

Birde bu ayakkabı için söyleyebileceğim ayak numaranız neyse onu almanız.

• Beğen
@urkmez39 @Scherwin Pedalda Pd420 ile 400 ayakkabı olarak ct41L mi yoksa ct71 mi tercih etmeliyim arada kaldım

@1dost yol bisikletimde PD-t400 ve ct41l kullanıyorum memnunum, fakat yaz sıcaklarında ct41l biraz fazla ısıtıyor bilgin olsun. CT71 biraz daha güzel duruyor ayakta :) fiyatları aynı ise ayakkabı için CT71 derim.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
Pahalanmış ayakkabılar yahu :) ben 210 liraya almıştım (ct41) geçen sene erdoğanlardan... ct71 daha pahalı haliyle acelen yoksa indirime girmesini bekle bari...

@urkmez39 bekleyebilirim ama bu modeli satan bir yer bulmam lazım öncelikle.

(link)

ben kullanıyorum..çok güzel bir ayakkabı kışın soğutmuyor yazı daha demedim ama şu anda terle yapmıyor.
Yalnız pahalı.Ben aynı yerden 230 tl ye almıştım

• Beğen
Geri