Scudo Sports

Shimano neden rakipsiz?

Asıl soru arka veya ön aktarıcı shimano yerine daha üst segmentte başka marka olsa ne oluyor ? Vites attırınca dişliye farklımı geçiriyor. Bence hem fiyatı hem kalitesi bakımından shimano yeterli o yüzden çok yaygın. Arabada Pioneer neyse bisiklettede shimano o :)

Scudo
@RedFoX

Hafiflik, stabil çalışma, hızlı değişim, ömür... bir çok faktör var. Bisikletinin limitlerini zorladığın zaman farkı anlarsın. Öyle günlük keyfi kullanımla çok ta fark yapmaz.

Shimano da kullandım alt bir setti vites değiştiriyordum onun canı 2/3 dk sonra geçmek istiyordu şimdi orta seviye sram gx kullanıyorum çat diye geçiyor zaten iki üretici arasındaki oranlar da farklı bildiğim kadarıyla. Ama sorarsanız gönlüm İtalya’ndan yana

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Soraya kıyasla birazcık daha sert kaçıyor geçişlerde ve çaprazlanamıyor, ötesini ben de bilmiyorum :koptum: @ahlaksız

@Hues
Çaprazlanamıyor derken..Ben bir sefer farkında olmadan çapraz kullandım,(aynakol büyükte,ruble küçüklerden birinde)zincir kilitlendi,zor ayırdım zinciri aktarıcıdan..

@ahlaksız geçmiş olsun sizde sıkışmış, bende sıkışmadığı zamanlarda zil yerine kullanabiliyordum. Sürtünme sesini duyanlar "bisiklet adamın altında dağılacak kaçın" diye koşmaya başlıyordu

Shimanoyu seviyorum çünkü , her segmentte çok çeşitli ürünleri var. Ben alt segment kullanıcısıyım . Bisiklete tourney setin en aşağısı ile başladım. Sunrun da micro shift da kullandım . Bunların içinde tepkimeleri en iyi olan shimano . Vites kolunu attır anında atsın düşür anında düşürsün . Gecikme olayı yok . Fiyatları da uygun . Konu başlığı bence shimano neden çok kullanılıyor olmalı idi ? Cevabı belli fiyatı ucuz , çeşit bol , uzun ömürlü , kaliteli , ergonomik .

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Arkadaslar , Biraz da sunu etkisi olabilir mi, ornegin Campagnolo'nun ayni yada benzer urun gaminda Shimano'dan daha pahali olmasi yada ayni fiyat olmasi?

Ornegin ; siz yeni bilgiyasar alacaksiniz ve saticiya gidiyorsunuz ;
iki farkli makina var ;
1-w isletim sistemi - fiyat 100.-usd
2-c isletim sistemi - fiyat 110.-usd

siz burada hangisini secersiniz ve neden ?

Edit: Bir yanlis anlama olmasin rica ederim.. Ben sahsen herkesin secmeyecegi bir sistemi desteklemek isterdim ancak malumunuz , ben de cogunluk durtusundeyim.

@ahlaksız
Aktarıcınızın limitleri dahilinde kalacak aynakol/ruble takımı bile kullansanız zincir boyu yetmiyorsa sistem kilitlenir.
Sora 3500 GS arka aktarıcı kullanıyorum. Shimano toplam kapasiteyi 41 diş olarak veriyor. Bisiklet üstünde 50/39/30 aynakol ve 12/25 ruble vardı, yani 50-30=20 ve 25-12=13 olmak üzere kapasitenin 33'ünü kullanmışlar. Ben 11/32 ruble ile değiştirdim. 50-30=20 ve 32-11=21 olmak üzere toplam 41 diş kapasitesinin içinde kaldığım halde yanlışlıkla 50/32'ye geçince zincir kilitleniyordu. 106 bakla zinciri 108 bakla ile değiştirdim sorun kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@Kaan.Özçelik
Decathlon,kısa zincirli bisiklet mi satıyor?
Ben bu kitlenmeyi bisikleti yeni aldığımda yaşamıştım..Aynakol 50'de,ruble 3.dişlideydi galiba..Bisiklet bir anda kitlendi..Size göre sorun zincirimde..
Siz zinciri değiştirerek,çapraz kullansanız bile sorun yaşamıyorsanız;o halde herkes uygun zincir alıp bu çapraz konusundan kurtulsun..

Deore lx göbekli bisikletim ile yan taraftan bir araca oldukça hızlı şekilde çarptım aracın sağ kapısı içeri çöktü az kalsın kolum bacağım kırılıyordu ufak sıyrıklar ile atlattım sene 2004 ön jant yamuldu maşa yamuldu gidon boyun kısaca ön kısım tamamen pert oldu jantı çıkarıp göbeğe baktığımızda göbekte en ufak boşluk bile yoktu daha ne olsun bu yüzden en iyiler bence.birde adamlar argeye çok önem veriyor şimdiye dek kullandığım hiç bir shimano üründe bir sorun yaşamadım.

her yıl diğer modelin yenisini üretiyorlar yerine başka modeller çıkartıyorlar teknolojileri çok iyi

rakipsizmi değilmi tam olarak bilmiyorum ama bence iyi oldukları kesin

Microshift, XUNDAH gibi markaların yerine geçen seri dışı ürünleri olduğu için.

@ahlaksızBisiklet bir teknik tasarım ürünüdür ve tüm teknik sistemler gibi tasarıma bir kabulle başlanır. Decathlon mühendisleri 12/25 rubleyi seçmişler ama SS yerine GS arka aktarıcı eklemişler ki isteyen 32li ruble takabilsin. Ama fabrika çıkışı 25li rubleye 108 baklalı zincir uzun geleceği için de 106 baklada kalmışlar ki bu zincir aslında 28li rubleyi destekliyor. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur :)

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
marka olmak hiç bir zaman tesadüf eseri değildir tesadüfen durduk yere marka olunmaz.adamlar çalışıyor üretiyor en iyisini yapıyor ayrıca en sağlamını.hondanın kurucusu lise yıllarında eli kolu yağ içinde derslere girermiş bütün okul alay edermiş.daha sonra kendi honda fabrikasını kurmak için çalışmaya başlamış 2.dünya savaşındaki ambargodan dolayı ülkede çimento olamadığı için fabrikayı yapamıyormuş.fakat adam ne yapmış mühendislerden yardım alarak kendi çimentosunu kendisi yapmış ve fabrikayı kurmuş hondanın şimdilerde nerede olduğu belli.bu japonlar gerçekten çok çalışkan insanlar herkesin örnek alması gerekli

Konu pazar payı ise Shimano önde ancak ürünler, bilhassa üst seviye setler ise işte orada durum farklı ve bunu görüp söyleyebilecek insan sayısı işin maddi boyutundan da dolayı fazla değil.

Ancak ülkemizde şöyle bir durum var. Yıllar önce AMD K 6 serisi işlemcileri çıkarttığında pentium II burada rakipsizdi. Fiyatına göre gayet iyi performans sunan işlemcileri Türkiye piyasasında bulmak zordu. Birinci nedeni tüketicinin konservatif yaklaşımı, ikinci nedeni ise klasik " abi uyum sorunu var" yalanı. Tabi bunla beraber orman kanunu dahi aratan piyasa rekabetinden dolayı İntel, AMD satılmaması konusunda ciddi bir lobi oluşturmuştu.

Shimano - Sram ve Campagnolo bunlar üst lig bir de arkalarından gelen Microshift ve SunRace var. Microshift pro continental takımlara destek verirken diğeri ise göbekten vites konusunda köklü bir firma olan Sturmey Archer ile ortaklık yapmış ve bisiklet ülkesi Hollanda da şubesi ve ofisi bulunan firma. İkisinin de orta segmentte iyi ve makul fiyatlı olabileceğini düşündüğüm ürünleri var.

Fakat işte iş dönüp dolaşıp alternatife geliyor. Bu sektörde de biz alternatifsizliğe itilmiş durumdayız.

alt grupları bırakalım burada shimanoyu tutmuyorum tarafsız olarak yazıyorum üst gruplarda aceradan başlamak şartıyla sainte kadar hangi grubuna iyi değil diyebiliriz sağlam değil diyebiliriz.

Bana göre ise
Shimano, Honda gibi sorunsuz ve sıradan;
Campagnolo ise Ducati gibi tutkulu ,sanatsal ve sofistike.
Bendeki çağrışımları nedense hep böyle.

Geri