Scudo Sports

Shimano mu Baradine mi (fren pabucu olarak)

Scudo
deore ve altı shimano pabuçlar gördüğüm kadarıyla beş para etmez; üstünü bilemiyorum ama ortada baradine gibi bir nimet varken de başkasını aramak abesle iştigal olur bence :)

Onceden Kullanmadım Ama Kullananlar Mekanik Diskten Daha Iyi Diyorlar Demistim Ve Haklılarmıs Yazın Basından Beri Kullanıyorum Ve Bircok Arkadasımdan Daha Iyi Fren Performans'ım Var :) Kesinlikle Baradine Diyorum (3 Renkli Olanlardan)

@Yasin Mutlubay

Bende katılıyorum. Mekanik shimano disk kullanıyordum ön fren için Avid single digit 7 ile beraber baradine 3renkli aldım eski kullandığım diske göre gerçekten başarılı. İlk frenlemede takla atıyordum.

bende 3 renkli baradinelerden kullanıyorum çamurdaki performansını deneyen varmı acaba suda test ettim gayet başarılı fakat çamurda v fren tutmaz diye bir kanı var bunu yenebiliyor mu baradineler?

@Mustafa Volkan Koca

Fren pabucu ile jantın arası çamur dolduğunda fren pabucunun kendisi değil, frenin janta çamur vasıtasıyla yaptığı basınç tekeri durduruyor. Bu nedenle pabucun cinsinden çok, yapılan ayarın kusursuzluğu ve sistemin kalitesi önemli oluyor. Ama tabi disk ile karşılaştırdığımızda; disklere janta geldiği kadar çok çamur gelmediği için, iki tip fren sistemi arasında dağlar kadar fark oluyor.

Yani aslında jant ve pabucun ne derece çamur kapladığına bağlı olarak, frenleme gücü çok fazla değişkenlik gösterir.

(Tamamen yoruma dayalı bir yazıdır, güvenilirliği yoktur).:rolleyes:

Shimano iyidir ancak Baradine'den şaşma derim. Öyleki 3 renkli Baradine V fren pabuçları Avid Juicy 5 hidroliklere kafa tutuyor :)

@Muhammét Ali DOĞAN

bence o kadar da değil :) biraz abartmışsınız. En olay sadece pabuçlarda bitmiyor ki. Fren kolu, fren ayakları, fren telleri, pabuç, jant yüzeyi, dış lastik, hava durumu bile frenlemeye etki eder.
Hidrolikleri ne kadar kullandınız? Hidrolikler en azından tek parmakla çok rahat tekeri kitliyor.
Bunlar şahsi düşüncelerim. Iyi forumlar

@Mansur KHASSANOV
Zaten öyle bir şey olsa neden hidrolik fren alsınlar ki?

:) yani sonuçta hidrolik fren ayrı bir dünya, yağmur çamur yemediği sürece baradinlerlede frene sağlam bir güç uygulandığında takla attırabiliyor, ben 85 kiloyum düz yolda takla attım :D o anda biraz fazla güçlü sıktım freni sanırım :)
Ama tabikide hidrolik disk fren ayrııı V fren ayrı :)

Bildiğim kadarıyla pabuç ömrünü tamamladıktan sonra yeni kartuşunu (pabucun sadece lastik kauçuk kısmı) pabuca takmaya yarıyor. Sadece fiyat avantajı var. Yani kısacası komple bir pabuç 15 tl , kartuş ise 10 tl.

kaçkar bisiklette varmış, yarın gidip alayım bari, frenler su görünce tutmuyor giricem bir aracın altına :D

Geri