trainspotting35
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 23.705
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Orbea
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Reis artık yeni bisikleti 12 sistemli alırsın
(link)
Shimano yeni grupsetlerini sonunda duyurmuş. 12 vites ve kablosuz. Bisiklet camiasına hayırlı olsun.![]()
Ruble, aynakol ve zincir hariç herşeyin değişmesi lazım kadronuz di2 uyumlumu ona da bakmak lazım 8050 di2 ye geçerseniz saydıklarımın harici update kiti ile yükseltme yaparsanız takribi 10-12 bin arası bişey maliyeti olur yok ben 12 li yeni sistem di2 ye geçecem derseniz de mevcut olan eski donanımı kullanamazsınız ayrıca freehub ın da değişmesi gerekir vs vs maliyet 2 kat daha artar.Ben ultegra (r8000) grup set kullanıyorum. Şimdi di2'ya geçmek istesem yapmam gereken masraf nedir acaba? Hangi parçalar değişecek hiç bir bilgim yok.
Ruble, aynakol ve zincir hariç herşeyin değişmesi lazım kadronuz di2 uyumlumu ona da bakmak lazım 8050 di2 ye geçerseniz saydıklarımın harici update kiti ile yükseltme yaparsanız takribi 10-12 bin arası bişey maliyeti olur yok ben 12 li yeni sistem di2 ye geçecem derseniz de mevcut olan eski donanımı kullanamazsınız ayrıca freehub ın da değişmesi gerekir vs vs maliyet 2 kat daha artar.
Yeni Shimano di2 çok da farklı gelmedi (kablo açısından) bana açıkçası tekrar donanım değiştirecek olsam sram red etap axs dan devam ederdim sanki (tamamen kablosuz olmasından dolayı)
Çok teşekkür ediyorum ayrıntılı cevaba.. kadrom di2 uyumlu. Bu durumda 12 - 2. Elde satacak olduğum ön/arka aktarıcı ve vites kolları dersek tam maliyeti buluruz sanırım![]()
Zannetmiyorum yeni seri di2 Sti kolları kablosuz eski serilerle nasıl uyumlu olacak kablolu bir şekilde adaptasyon yapayım desen konnektör tipleri de farklıR9200 ile R8100 de önceki seri di2 vites kolu kullanıla biliyormuş shimano nun uyumluk listesinde gördüm
(Neden yazdın diye sormayın)
Ben bu tablodan eski serinin yeni seriye uyacağını anlamıyorum yeni ultegra dura ace serileri kendi içlerinde uyumlu