Scudo Sports

Shimano 105 vs Tiagra - Shimano 105 ve Tiagra arasındaki farklar

Scudo
Muhakkak bir fark vardır ama abartılacak seviyedemi. Tiagra viteste şakır şukur geçiyor. Mesela daha önce kullandığım şehir bisikleti komponentlerde altus/acera nın deoreden daha yumuşak bir kullanımı olduğunu deneyimlemiştim. Bence fark rijidite, sağlamlık ve hafiflikte yoğunlaşıyor.

@mehmetsunu Fark hissediliyor, ancak benim için olmazsa olmaz değil açıkçası. Ancak, daha net, keskin ve hisli geçiş hoşuma gidiyor.

Örneğin, trainer antrenmanlarında sprint intervaller ı oluyor. Atıyorum 220W basarken, 15 sn. liğine 320W' a çıkmak gerekiyor. Bu durumlarda Ultegra aynakol bir kaç defa vites atamadı. Dura-ace olsa belki atacaktı.

Performans farkları bu tür durumlarda ortaya çıkıyor, bana göre. Onun haricinde dışarıdaki sürüşlerimde ne 105' te ne de Ultegra' da eksiklik-yetersizlik hissetmedim. Konfor farkı var.

Bu arada, 3500 km 105 5800, 3000 km civarı da Utegra 6800 kullandım.

@NKurtuldu

Sorunun cevabı bu olmalı. İçinde bulunduğum konuma, ihtiyaçlarıma, beklentime, bana getireceği faydaya değermi. Bu işten ekmek yiyen bir profesyonel olarak bakarsak farkı hissetmemek mümkün değil tabi.

4600 STI kollar ile 105 5700 vites karışık grup setli bisikletim var ve tek şikayetçi olduğum nokta 4600 kolların berbatlığı. Estetik olarak sıfır olmasını geçtim, ergonomisi de berbat. XXL eldiven giyecek türde büyük ellerim olmasına rağmen rahatsız ediyor, kollar gereğinden fazla büyük. Sırf bu yüzden bir çok kez direkten döndüm, 105 kol almak üzereyken. 5700'de vites geçişi konusunda öyle aman aman sorun yaşamadım, kaldı ki önceki bisikletim Sora setliydi, kesinlikle kötü bir şey söyleyemem. Yarışlar ile alakam olmadığından ve tamamen hobi kullanıcısı olduğumdan bundan daha fazlasına ihtiyaç yok gibi geliyor. Bir yerden sağlam bir para çıkarsa eğer bu lafımı seve seve yerim orası ayrı tabi :)

@NKurtuldu

aynısı değildir illa ki yaklaşmıştır. Ben MTB de kemikli belirgin vites geçişini yol bisikletinde pürüzsüz geçişi seviyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Param kısıtlıydı sonuçta öğrenciyim maaşım yok taksit yapsam neyse gittim 2.el fakat etiketi üstünde 150 km binilmis Giant defy 4 aldım ve 50 km falan oldu vites ayarsız olduğu halde claris çok hosuma gitti düşünüyorum claris böyle ise 5800 105 veya 4700 tiagra nasıl ? Sti kollar hosuma gitti frenlerim zaten tektro sanki claristen iyi gibi ve hiçbiri umrunda değil sonuçta ruble 11 Ayna kol 50 yaptığım zaman düz yol 45 te kesiliyorum yani ne demek 11-50 de kesilmeden 45 50 arası boş döndürdüğü m vakit bu set değişmesi gerek ve Suan gerek yok sadece keske 4700 gibi veya 105 ve üstü gibi sti kablolarim içerden geçse...

Benim vites değiştiren kollar, aslında kol değil, şu yuvarlak olan çevrilen şeylerden. Bence bu şekil çok kullanışlı. Tourney var benimkinde, tel gerginliğini iyi ayarlamışsam değişimler çok güzel oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Claris, sora, tiagra, ultegra denedim. Hepsi bastın mı geçiyor. (Tourney hariç) hepsinin ayarı düzgün oldu mu hepsi kullanıcıyı üzmeden geçiyor. Yol bisikletinde daha sert bir vites atma biçimi var, daha kararlı ve hangi vitese geçeceğinizi hissediyorsunuz bu yüzden yol bisikletinde grupsetin hangi model olduğu hiç önemli değil (bence).

Size bir tüyo, aktarıcının gerginliğini sağlayan yay var bu yay ne kadar gergin olursa o kadar sert vites geçişiniz. Olur bu yayların sabiti ile de alakalı. Bir de aktarıcı zorlanmadan hareket etmeli, böyle bir aktarıcınız varsa (marka fark etmez) vites geçişleriniz iyi olacaktır. Ayriyeten tellerin yağ gibi çalışması ve vites kolunun da iyi olması gerekiyor. Bence bütün grupsetlerin farkı 8'li 9'lu 10'lu 11'li olmaları ve kullanılan malzemenin dayanıklılığı, hafifliğidir. 105 set kullanıyorum. Yol bisikleti aktarıcıları için yazdım.

@Doğanay07 Katılıyorum. Bir de makaralar var. Ama temizleyince bütün makaralar iş görüyodur farklar muhtemelen çok minimal.

@YaSiN1987 Estağfurullah dostum ne demek. İşe yaradıysa ne mutlu. Diğer forum yazarlarının yaptığı yorumlar daha da değerli.

bilgi sahibi olduk mis gibi daha ne olsun bayiliyorum bole benim gibi ingilizce bilmeyipte ne manaya geldigini anlatan cevireleee cok saolun kim ceviri yaparsa begenirim seve seve

Arka 4700 ile ön 5700 uyumlu çalışır mı? (2x10)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@trainspotting35 hocam teşekkürler

@BerkEvren süpermiş hocam bu :)

Şimdi bu tabloya göre 5700 kollarla 4700 arka aktarıcı çalışmaz mı demek oluyor?Ekran Alıntısııııı.PNG

@Prometheus
Aynen öyle shimano olmaz diyor. Şimdi bunu yazmadan birkaç yabancı foruma da baktım aynı cevabı aldım.

• Beğen
Tepkiler: OnurYollarda
Geri