Shimano 105 5800 arka vites teli değiştirme

D

Domestik

Misafir
Merhabalar,

Yeni gelen bisikletimin arka aktarıcısını değiştirirken vites telini de değiştirmem gerekti. STI vites koluna kadar teli çıkardım; fakat teli bir türlü koldan tamamen kurtaramadım. Telin vites koluna takılıp çıkarıldığı yer internette izlediğim videolarda anlatılar gibi değil. Ne yaptıysam olmadı arkadaşlar. Mesela şu videoda:


Vites kolunun solundan basitçe ittirilince tel sağ taraftan tamamen çıkıyor. Ben aynı şekilde soldan ittirdiğimde ise sağdan çıkışı var ancak tekrar kolun içine giden bir yol izliyor. Nasıl çıkar bu tel arkadaşlar? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Scudo

cempro

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2012
Mesaj
69
Tepki
95
Şehir
ankara
telin boştaki ucunu (arka aktarıcı tarafındaki) elinizle çekin ve tutun; bu esnada sti kolun düşürme mandalına (küçük kola) basın (haliyle en fazla 10 defa basmanız yetecektir) ardından sti kolun hood'unu açın, tel başının sti kolun dış kısmındaki yuvarlak kanalda gözüküp gözükmediğini kontrol edin (şayet sorun yoksa gözükmesi gerekir) teli itin ve tel başı çıkmaya başlayacaktır. tavsiyem orjinalinde olduğu üzere polimer tel ile değiştirmeniz. halledemezseniz hafta içi öğle arası odtü civarında biryere getirirseniz çıkarayım. kolay gelsin.
 

Yılmaz Uyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Nisan 2009
Mesaj
1.000
Tepki
758
Yaş
69
Şehir
Ankara
Vites kolunu en büyük vitese getirin, fren kolunu hafif sıkarak, teli iterek çıkarın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Domestik
D

Domestik

Misafir
@cempro Çok sağolun, aynen dediğiniz şekilde teli çıkardım. PTFE vites teli ile değiştireceğim; ama şimdi de yeni teli chainstayden çıkarmayı beceremiyorum. İşkence haline geldi bu tel değiştirme işi.
 

cempro

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2012
Mesaj
69
Tepki
95
Şehir
ankara
muhtemelen eski telin ucu kıvrılmıştır, kablo dış kılıftan çıkarken zorlanıyordur... doğru mu anladım bilemiyorum. durum böyle ise eski telin ucunu kesip tekrar deneyebilirsiniz. bu arada bisiklet canyon endurance cf mi?