Scudo Sports

Sezon bitti bisikletçileri

Evet ne yazık ki durum böyle. Ancak decathlon iç lastiklerinden ben epeydir memnunum f/p olarak. Adet 80TL

(link)
trainerde vs iyi oluyor da, patladiginda yama yapmasi zor, bir sure kullandiktan sonra yama da tutmuyor.

Scudo
Ben memnun olamadım bu lastikten. Heryeri ayni oranda şişmiyor bir taraf fazla şişiyor ve lastik yalpalanmaya başlıyor. Bu olayı 2 farklı lastikte yaşadım. Bir de sıkmak için somunu yok ve sibobun olduğu yer yamuk olabiliyor tabii bu da sorun benim için.
İç lastiği dış lastik içine yerleştirdikten sonra şişiriyorsunuz, değil mi? Dışarıda tek başına şişiriyorsanız homojen olarak şişmemesi normal.

İç lastiği dış lastik içine yerleştirdikten sonra şişiriyorsunuz, değil mi? Dışarıda tek başına şişiriyorsanız homojen olarak şişmemesi normal.
İlk dış lastiğin içine koyup şişirdim baktım dış lastiğin bir tarafı fazla şişmiş ve sertti. Sonra çıkarıp şişirince anladım sorunu.

İlk dış lastiğin içine koyup şişirdim baktım dış lastiğin bir tarafı fazla şişmiş ve sertti. Sonra çıkarıp şişirince anladım sorunu.
Büyük ihtimalle dış lastiğinizde bir deformasyon var. İç lastiklerin dediğiniz gibi bir yeteneği yoktur. Sıvılar gibi, içinde yer aldığı dış lastiğin şeklini alırlar. Şekil veremezler.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
O lastik yakında oradan yarılır. Sonrasında iç lastik o noktadan balon yapar.

Ben bu sorunu önceden yaşadım. Yine söylüyorum iç lastiği normal şişirdiğimde de oldu (decathlon iç lastiği). Sonrasında vittoria kullandım ve şuan chaoyang kullanıyorum sorun yaşamadım.

Bildiğim kadarı ile bisikletçi tanımın da bisiklet sporu ile uğraşan yazıyor , bu tanıma ,, bu bisikletçiler yaz kış binerler günde şu kadar sürmek zorundadırlar , şu tip ,şu marka bisiklet / ekipman kullanmaları gerekir diye bir açılım ilave edilmemiş , başlık açılırken , bisikletçilerin fiziki güçleri , maddi imkanları ve sürüş amaçları da düşünülmüş olsaydı keşke , herkesin wan der poel' e benzemek istemesi gerekmiyor değil mi ?.

Hastalıklardan takatsiz kalınca mecbur katlanırı katlayıp balkona kaldırdım. İki aylık süreçte moral motivasyonumu, bisiklette ihtiyaç duyduğum yükseltmeleri yaparak sağlayacağım.

"Sezon başladı bisikletçileri" başlığında görüşmek üzere :)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Bildiğim kadarı ile bisikletçi tanımın da bisiklet sporu ile uğraşan yazıyor , bu tanıma ,, bu bisikletçiler yaz kış binerler günde şu kadar sürmek zorundadırlar , şu tip ,şu marka bisiklet / ekipman kullanmaları gerekir diye bir açılım ilave edilmemiş , başlık açılırken , bisikletçilerin fiziki güçleri , maddi imkanları ve sürüş amaçları da düşünülmüş olsaydı keşke , herkesin wan der poel' e benzemek istemesi gerekmiyor değil mi ?.

Tanım konusu açılmışken, bence "bisikletçi" bisiklet satışı ya da tamiri ile uğraşan kimse, "bisiklet sporu ile uğraşan" ise "bisiklet sporcusu" olmalı. Bisikleti herhangi bir amaç için kullananların genel adı için de "bisikletli" daha uygun.
Mesela ben "bisikletli"yim, "bisiklet sporcusu" ya da "bisikletçi" değilim.

Gerisine tamamen katılıyorum (🔗)

Tanım konusu açılmışken, bence "bisikletçi" bisiklet satışı ya da tamiri ile uğraşan kimse, "bisiklet sporu ile uğraşan" ise "bisiklet sporcusu" olmalı. Bisikleti herhangi bir amaç için kullananların genel adı için de "bisikletli" daha uygun.

Bense sadece "bisiklet"im. Bir bütün oldum artık onunla. Tek bedende yaşayan iki alüminyum kadro gibiyiz.

Evet katılıyorum bu tanımlamalar mutlaka değerlendirilmeli , bende yaşlı bir bisikletliyim , sağlığım için sürüyorum , "van der poel' ' e benzemeyi istemek gibi bir düşünce / amaç içinde kesinlikle olamam , ha , olanada kızamam ama bisiklet yollarının en kalabalık olduğu saatlerde o yollarda hız denemeleri yapmalarınıda istemem. Bu spora gönül vermiş , gücünden emin , azimli , birazda maddi imkanları uygun gençlerimizi pro anlamda uluslar arası pedal basarken görmekte en büyük arzumdur.

Bu spora gönül vermiş , gücünden emin , azimli , birazda maddi imkanları uygun gençlerimizi pro anlamda uluslar arası pedal basarken görmekte en büyük arzumdur.
Hepimizin arzusu bu yönde, kim istemez uluslararası arenada bir yada bir çok yeteneğimizi görmek. Ama malesef gençlerimize bu yönde destek olacak ne bir spor bakanlığı nede bu konu için destek alabilen kulüpler var. Varsada şahsen ben duymadım.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35 ve altur
Az üstteki tanımlamalara göre ben, çocukların okula başlamasıyla birlikte bir bisikletsizim. :)
Çünkü sezon benim için bitti. Benden önce işe giden eşim doğal olarak okul saatleri daha geç olan çocukları götürme işini bana bıraktı. Ben de çocukların uyandırılması, kahvaltısı, okula götürülmesi derken her gün işe geç gidiyorum. İş yerimle yaptığım bir anlaşma ile 45 dk töleranslı olarak, daha da fazla geç kalmamak adına arabamla gidiyorum. Akşamın iş dönüşünde de çocukları gidip benim etüt merkezinden almam gerekiyor. Dolayısı ile işe gidiş geliş sürüşlerim zaten bitmişti. Hemen hemen her haftasonu da bir takım işler çıkıyor ki sormayın. Bunun akraba ziyaretleri, hastalıkları, tadilatı, bozulan eşyaların değiştirilmesi, alışverişleri vb...
Tabii ki bunlar bahane değil. Asıl bahaneler zaman ve hava şartları ama; bir İstanbul Hadımköy civarı sürücüsü olarak köpekler, soğuk ve yağışlı hava şartları harici, bir de kamyon sürücülerinin tehlikesi ve yağdırdıkları çamurun içinde yüzmek te başlı başına caydırıcı sebep. Haftasonları da sürekli bir şeylerin çıkması beni bıktırdı. Hayat yordu beni be kardeşim :) Akşamları nadiren küçük bir vakit buluyorum. Onda da sıcak ev ortamının bana ait koltuk kenarına, yere bağdaş kurup sıcak kahvemi de yanıma alıp, pc de oyun oynamak ya da bir film/dizi izlemek istiyorum. ;) Ama her bisikletimin yanından geçerken iç çekip şöyle bir göz süzüyorum; az daha sıkayım dişimi diyorum. Hele havalar biraz düzelsin.
Çünkü özledim. :)

(link) ,yaz, kış demeden devam

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: altur ve specific
Nedeni nedir bilmiyorum ama kışın gündüz değil de akşam sürüş yapmak bana acayip keyif veriyor. Muhtemelen sahil ve yollar bomboş olduğu için.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Nedeni nedir bilmiyorum ama kışın gündüz değil de akşam sürüş yapmak bana acayip keyif veriyor. Muhtemelen sahil ve yollar bomboş olduğu için.
Hah! aynı duyguları yaşıyoruz. Bir de hava puslu oldumu çok hoşuma gidiyor. Karanlığın bazı yönlerini seviyorum.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Hah! aynı duyguları yaşıyoruz. Bir de hava puslu oldumu çok hoşuma gidiyor. Karanlığın bazı yönlerini seviyorum.
Huzur veriyor, özellikle köy yolları acayip hoşuma gidiyor üstüne birde bomboş sahilde turlamak ayrı keyifli. Tek sevmediğim yanı soğuk rüzgar. Şunu farkına vardım bir ay bisiklet sürmeyince insan epey bir performans kayıbı yaşıyormuş. Ne kadar sürede eski halime gelirim bilmiyorum.

Kış aylarını hiç sevmiyorum özellikle bisiklet sporu üzerindeki etkisinden dolayı. Sıfırın altında sıcaklıklarda gidiş geliş toplam 42 km sürüyorum sürmesine ama yaz aylarındaki hafifliği, tşortü, şortu özlüyorum.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri