Scudo Sports

Sezon bitti bisikletçileri

Bu sabah 6:00’da Bostancı’dan başladık, Beykoz Shell’e kadar gidip aynı yoldan sahilden Kartal’dan dönük ve Bostancı’da bitirdik. Toplam 82 km.

52CE8C6D-F5E6-4D98-AC89-9F9FF7D82466.jpeg

Scudo
Bisiklet orta ve şiddetli yağmur, kar ve buz, sert rüzgar harici her koşulda kullanılabilecek bir araçtır. Mesela İzmirde 365 günün 300 günü bisiklete keyifle binilebilir.
Bu saydığınız koşullarda da gayet kullanılabiliyor, önemli olan kişinin bu koşulları ne kadar tolere edebildiği.

Bisiklet orta ve şiddetli yağmur, kar ve buz, sert rüzgar harici her koşulda kullanılabilecek bir araçtır. Mesela İzmirde 365 günün 300 günü bisiklete keyifle binilebilir.

Beni bisiklete binmeye, şiddetli lodos engel olur. Çünkü savurur ve denge sorunu yapar.

Kar yağarsa, 5-6 cm yi geçerse, altı buz tutarsa bisiklete binmem.

Şiddetli sağanak olmadığı sürece, ahmak ıslatan tabir edilen hafif yağmur, 30 dk lık su geçirmez mont vb ile sorunsuz yağmurda binerim.

Çamurluklu şehir bisikleti üzerine, sağlam tur lastiği taktım.:huhuu::huhuu:

365 günde 5-10 gün harici. :

Öyle de binerim, böylede binerim.

Ankara için dün itibariyle ben bitirdim. Olmuyor, üşüyorum. hava şu an öğleden sonra olmasına rağmen 2 derece. Birkaç saat sonra sıfır veya eksiye düşecek. Arada beş derecenin üstüne çıkarsa binerim. Ama marta kadar böyle gider Ankara. Ahh Ankara ah.
Az kaldı sabır :)
dün -2 derecede yol bisikletimi sürdüm ve gayet keyifliydi. Yeni aldığım bisiklet montumu da denemiş oldum hem.
Hayırlı olsun diyelim :)

• Beğen
Tepkiler: Fethigks
Dün , Pazar günü sabahın 7 sinde kalkıp 8 gibi diğer 3 arkadaşla buluştuk. İlk yola çıktığımda hava 5 dereceydi , kuzeye dağlara doğru gittiğimizde 1.8 dereceye kadar düştü. Neyse ki geçen yıl aldığım bisiklet montu ve btwin içlik çok işe yaradı.

Sürüşü 2x MTB ve 2x Gravelle yaptık , çok keyifli ve bol kahkahalı bir gezi oldu 90km kadar.. Soğukta sürmenin tadı da ayrı güzel. Isınmak için yüksek kadans :)

IMG-0888.jpgIMG-0893.jpgIMG-0895.jpgIMG-0889.jpg

Benim bu :) ama geçerli sebeplerim var. Yıllar önce yüz felci geçirmiştim. Bu nedenle rüzgarlı havalarda ve soğuk havalarda bisiklete binmek benim için bir hayal. Bir kaç kere denedim fakat yüz felci geçirdiğim taraf direkt olarak etkileniyor. Göz kapağımda ve dudağımda hafif bir uyuşukluk başlıyor hemen. O yüzden mecburen sezon benim için 5 yada 6 aydan ibaret.

Sezon böyle biter, herkes dinlenmeye :)

Şaka bi yana, organ nakline başladım. Bitince forumda paylaşırım.

WhatsApp Image 2023-01-09 at 19.56.53.jpeg

Sezon böyle biter, herkes dinlenmeye :)

Şahsen benim dışarıdaki sezon hiç bitmiyor işe bisiklet ile gidip geldiğim için ama, antrenman ve uzun sürüşler için dışarısı bittiğinde bu seferde içeride trainer sezonu başlıyor. Kısacası bizde durmak yok :koptum:

Ankara'dayım. Şimdi girdim eve. Zemin ıslak olmadıkça sorun yok. Pedal dönüyorsa soğuk diye bir sorun kalmıyor, hatta yokuş çıkarken fermuar açmak gerekiyor. En az üç katman uygun giyim ve evden ilk çıkışta ısınana kadar biraz sabır ile yola devam.

Bunlar da arşivden. Soğuğun cidden soğuk olduğu zamanlardan. 29 Aralık 2013 Pazar günü donmuş Eymir gölü turundan. Kışın en ayaz zamanları bile kalabalık turlar olurdu. Şimdilerde yazın bile o kadar katılım kalmadı.

299261 dosyayı görüntüle299263 dosyayı görüntüle

Eymirde bisiklete binmek büyük keyif bence, trafik yok Ankara gibi bir yerde doğa içindesiniz. Ankara'nın nadir nefes alınabilecek yerlerinden
Kışında donmuş gölün soğuğu bisiklete binmeyi çok zorlaştırıyor.
Sanırım bu sene Eymir gölü tadilata alınıp tüm sene boyunca kapalı kalacak giremeyeceğiz. :(

Soğuk havalar için kıyafetim olmadığı için benim için kapandı. Trainer ile devam ediyorum.

Bu sene kuraklık, kuru ayaz, ve tatsızlık nedeniyle bende bu oluşumun fahri üyesi oldum diyebilirim.

Evet sezon bitti ama soguktan degil ekonomiden, ic lastik olmus 130tl. Artik kosele ayakkabilarimizla kosarak spor yapacagiz.

Evet ne yazık ki durum böyle. Ancak decathlon iç lastiklerinden ben epeydir memnunum f/p olarak. Adet 80TL

(link)

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
Evet ne yazık ki durum böyle. Ancak decathlon iç lastiklerinden ben epeydir memnunum f/p olarak. Adet 80TL

(link)
Bende onlardan kullanıyorum. Geçen sene full kullandım lastiklerim hiç patlamadı.

(link)
Ben memnun olamadım bu lastikten. Heryeri ayni oranda şişmiyor bir taraf fazla şişiyor ve lastik yalpalanmaya başlıyor. Bu olayı 2 farklı lastikte yaşadım. Bir de sıkmak için somunu yok ve sibobun olduğu yer yamuk olabiliyor tabii bu da sorun benim için.

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
Geri