Scudo Sports

Sevmediğiniz bisiklet marka ve türleri

Yerli markalarımızdan değil de yabancılardan bahsedeyim biraz, kendi düșüncelerim tabi. 😜

cannondale : Nefret ederim, kadronun her tarafına markanın reklam yazısını yazmaktan vazgeçin artık.

trek : Çok itici bir marka, sponsor oldukları gül gibi insanlara bile zorbalık yapıyorlar gibi bir șeyler hissediyorum. Sponsor olurken hep övüleceğiz diye anlașma mı yapıyorlar acaba? Ciddi anlamda bir tane kötü yönünü söyleyen sponsorlu birisi görmedim ben.

specialized : Bu markaya sahipseniz istisnalar haricinde karbon kadroya sahip olmayan bisikletçilere selam vermeme gibi bir huyunuz oluyor.

cervelo : Sevmiyorum, ne zaman aklıma gelse konfordan feragat etmiș bisikletler șeklinde düșüncelere boğulurum.

lapierre : Kesinlikle en kötü tasarımları üretme potansiyeline sahip avrupa üreticisi, tartıșmaya açık bir konu değil bence.

canyon, ghost, cube, merida : Bilmiyorum, itici geliyor.

ktm : Sebebini gerçekten bilmiyorum ama bana göre en itici gelen bisiklet markasıdır, nefret ediyorum.

btwin : Çok sevdiğim söylenemez, eskiden çok daha kötü tasarımları vardı. Son iki yıldır tasarım vs. anlamında iyi ișler yapıyorlar ki biraz daha sıcağım artık bu markaya.

scott : Artık düzgün bir tasarımcı bulun, ekipman anlamında klasmanında göre kaliteden en çok kısan markalardandır kendileri.

bmc : Giriș seviyesi bisikletleri en pahalı satan markalardan birisi, kendini muhtemelen en üst seviye markalardan birisi olarak görüyor ki bahsettiğim klasman en iyi 5 marka falandır.

Bunlar benim görüșlerim, bazı markaları daha belirgin bir șekilde anlatabilmek için birazcık abarttığım noktalar da olabilir. 😀

Kocaman kocaman markalarını yazan bisikletlere ben de uyuz oluyorum. Yani tasarımda biraz kibarca yazmanın yolu yok mu acaba ? Mosso'nun Wildfire isimli modeli var bilenler bilir, üst kadroda üzerine kocaman (Ama bildiğiniz Mosso yazısı kadar) ateşli mateşli "Wildfire" yazmışlar ki evlere şenlik. Cidden bisiklet dünyasında şu trendin bitmesi gerekiyor acilen.

Bu nedir abi, bebelere balon der gibi; (Kalan herşey güzel)

1616697517425.png

Bir de şuna bakalım; (Vahşi ama aynı zamanda kaliteli tasarımı görebildiniz mi ? )

1616697401639.png

Tabi kibar ve sade tasarım derken de bu da değil mesela :) ;

1616697766532.png

Scudo
Bütün gravel modellere gıcık oluyorum, çünkü bende yok ve fiyatı kısmen uygun olanları bulamıyorum. Malum sarı sitedeki 2. ellerin fiyatları da sıfır etiket fiyatlarının üstünde

Kocaman kocaman markalarını yazan bisikletlere ben de uyuz oluyorum. Yani tasarımda biraz kibarca yazmanın yolu yok mu acaba ? Mosso'nun Wildfire isimli modeli var bilenler bilir, üst kadroda üzerine kocaman (Ama bildiğiniz Mosso yazısı kadar) ateşli mateşli "Wildfire" yazmışlar ki evlere şenlik. Cidden bisiklet dünyasında şu trendin bitmesi gerekiyor acilen.

Bu nedir abi, bebelere balon der gibi; (Kalan herşey güzel)

259548 dosyayı görüntüle

Bir de şuna bakalım; (Vahşi ama aynı zamanda kaliteli tasarımı görebildiniz mi ? )

259547 dosyayı görüntüle

Tabi kibar ve sade tasarım derken de bu da değil mesela :) ;

259549 dosyayı görüntüle
Hocam btwin'lerde kadrodaki marka yazılarını eskiden daha büyük yazıyorlardı diye hatırlıyorum, hatta triban 500'ler falan dışarıdan çok dandik duruyordu kadro yazıları yüzünden ki öylelerdi zaten. Özellikle btwin rockrider st 530 modelinde alt boruda boydan boya rockrider yazıyordu galiba. :D

Kadro ne kadar mükemmel olursa olsun o yazılar mahvediyor, en iyisi sade ve kibar bir şekilde yazmak. Aynı şey maşalar için de geçerli, maşanın 3637837373 tane yerine rockshox yazınca o amortisörler daha iyi çalışmıyor. :)

Bir diğer örnekte btwin'in mükemmel bir bisikleti var, adı btwin rockrider xc 50 idi galiba. Kadroya küçük bir yazı yazsalarmış bisiklet harika görünürmüş gerçekten, bir yazıyla tüm kadro görselini mahvetmişler. Özellikle cannondale bunu çok yapıyor ki isim de uzun olunca iş daha da karmaşık hale geliyor.

Kron markalı bir bisiklet kullanıyorum ve benim olduğu için seviyorum ama Tanrı göstermesin bisikletim çalınırsa veya elim bir kazada pert olursa bir sonraki bisikletim kesinlikle Kron olmayacak. Zırt pırt bir yeri kırılır. 6000 km'de durduk yere arka teker mili kırıldı. 15000 km'de sele borusu düz yolda giderken kırıldı, sele popomdan uçtu yokuş aşağı 60 km/h ile giderken veya bozuk yoldan inerken olsa belki bunu yazamayacaktım. Kendi bisikletimde başıma gelenler haricinde internetteki çeşitli sosyal medya ve forumlarda göbek mili kırılan, gidonu kırılan hatta kadrosu kırılan Kron bisikletlere de rastlayınca bu markadan bir kere daha bisiklet almamaya karar verdim.

Hocam ben bir markayı kullanıyorum diye onun kötü yönlerinden bahsetmeyeyim mi hiç? Bak sabah bir buçuk saat bisiklet sürdüm, sonrasında demin de biraz gezeyim dedim ve yaklașık 40 dakika ayakta bisiklet sürmek zorunda kaldım. Neden peki? Aptal trek'in bisikletin üzerine koyduğu aptal sele yüzünden. Sanki tașa oturuyorsun. Daha önce kullandığım ve alırken adını ilk defa duyduğum giriș seviyesi bisikletimi yaklașık 2.5 yıl kullandım ve henüz böyle bir ağrıya rastlamadım. Bir ürünü alıyorsam onu gömmekte hakkımdır diye düșünenlerdenim ben. 🙂
Inanki o "Aptal trek'in bisikletin üzerine koyduğu aptal seleyi" Trek her alicisina göre koymuyor, bir sele modeli kouyor ve kimi kisi rahat kimi kisi icin ise rahat degil. Ama bu durmda suc Trekin degil, türkiyede malesef müsteri hizmeti cok ama cok zayif oldugu icin hic bir bilgi vermeden dogru yanlis satilsinda nasil satilirsa satilsin diyorlar.
Mesela almanyada üst seviye satan bisikletciler önce bike fit yaparlar sonra sele ölcümünü yaptiktan sonra dogru ölcüdeki 5-6 tane sele ile bisikleti denetirler ve hangisi müsteriye uyuorsa onu verirler.
Bu durmda neymis suc terkin degil saticinin oluyor.

Saygilarimla

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hocam btwin'lerde kadrodaki marka yazılarını eskiden daha büyük yazıyorlardı diye hatırlıyorum, hatta triban 500'ler falan dışarıdan çok dandik duruyordu kadro yazıları yüzünden ki öylelerdi zaten. Özellikle btwin rockrider st 530 modelinde alt boruda boydan boya rockrider yazıyordu galiba. :D

Kadro ne kadar mükemmel olursa olsun o yazılar mahvediyor, en iyisi sade ve kibar bir şekilde yazmak. Aynı şey maşalar için de geçerli, maşanın 3637837373 tane yerine rockshox yazınca o amortisörler daha iyi çalışmıyor. :)

Bir diğer örnekte btwin'in mükemmel bir bisikleti var, adı btwin rockrider xc 50 idi galiba. Kadroya küçük bir yazı yazsalarmış bisiklet harika görünürmüş gerçekten, bir yazıyla tüm kadro görselini mahvetmişler. Özellikle cannondale bunu çok yapıyor ki isim de uzun olunca iş daha da karmaşık hale geliyor.

Sorma ya geçen Bisan'ın bir dağ modeliydi sanırım maşalara kocaman Mozo mu ne yazmışlar, bisikletin marka bile doğru dürüst görünmezken harika bir kadro imalatını çöpe çevirmişler. İşin kötü yanı yeni nesil kadro boyaları biliyorsunuz gömülü gibi, yazıyı silmeye kalksan bisiklet leş olur o derece...

-Bisikletinin markası ne kral ?
+ Bilmem Mozo herhalde...
-E Bisan ?
+Ne Bisan'ı ?

1616699463390.png

• Beğen
Tepkiler: Emre Tuna Mirliva
Inanki o "Aptal trek'in bisikletin üzerine koyduğu aptal seleyi" Trek her alicisina göre koymuyor, bir sele modeli kouyor ve kimi kisi rahat kimi kisi icin ise rahat degil. Ama bu durmda suc Trekin degil, türkiyede malesef müsteri hizmeti cok ama cok zayif oldugu icin hic bir bilgi vermeden dogru yanlis satilsinda nasil satilirsa satilsin diyorlar.
Mesela almanyada üst seviye satan bisikletciler önce bike fit yaparlar sonra sele ölcümünü yaptiktan sonra dogru ölcüdeki 5-6 tane sele ile bisikleti denetirler ve hangisi müsteriye uyuorsa onu verirler.
Bu durmda neymis suc terkin degil saticinin oluyor.

Yukarida saydigin markalari da kötülemek hic hos degil.
Bir bisikleti kullanip kötü taraflarini tercübe ederek kötülemek baska bir sey, birde kullanmadan ulasilmasi zor olup fesatliktan kötülemek baska bir sey.

Yanlis anlama ben bisiklet fanatigim marka degil. Benim icin biskleti ve markayi kötülüyen kisiler bisikletci degildir. Bisikletci olan kisi her bisiklete, markaya ve modele saygi duyar ve sevmiyorsa kendine saklar.

Saygilarimla
Murat abi gerçekten sırf iki tane demir parçasını 'kendi görüşlerime göre eleştirdiğim için' bana fesat demene üzüldüm gerçekten. Bisikletlere ne kadar saygı duyduğunu biliyorum, bisikletçi olmak ne zaman bir bisikleti eleştirmeyi bile kabul etmemek oldu?

Abi bazen sana cidden şaşırıyorum, markaları kötülemek hoş değil ve benim için bisikletleri ve markayı kötüleyen kişiler bisikletçi değildir cümlelerin hayal kırıklığına uğrattı beni.

Abi sahip olduğun o bisiklet dünyasının dışında da hayatta bir şeyler oluyor, hayatının merkezinde bisikletlerin olması normal hayattaki gerçeklerden bisikletleri soyutlayabilmen anlamına gelmiyor.

Her neyse, abi bazen gerçekten anlamıyorum seni. İki parça alüminyum için neden kalbimi kırdın ki akşam akşam? Söyleyecek bir şeyler bulamıyorum gerçekten...
Sorma ya geçen Bisan'ın bir dağ modeliydi sanırım maşalara kocaman Mozo mu ne yazmışlar, bisikletin marka bile doğru dürüst görünmezken harika bir kadro imalatını çöpe çevirmişler. İşin kötü yanı yeni nesil kadro boyaları biliyorsunuz gömülü gibi, yazıyı silmeye kalksan bisiklet leş olur o derece...

-Bisikletinin markası ne kral ?
+ Bilmem Mozo herhalde...
-E Bisan ?
+Ne Bisan'ı ?

259552 dosyayı görüntüle
Kadro cidden güzelmiş bu arada. :)

Ben Corelli 'yi sebebini bilmediğim bir sebepten dolayı sevemiyorum. Marka prestiji olarak sevemiyorum "galiba" aslında Aero tasarımları hoş ama hiç bir zaman alacağımı düşünmediğim, pek sevmediğim bir markadır kendileri.

• Hahaha
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Murat abi gerçekten sırf iki tane demir parçasını 'kendi görüşlerime göre eleştirdiğim için' bana fesat demene üzüldüm gerçekten. Bisikletlere ne kadar saygı duyduğunu biliyorum, bisikletçi olmak ne zaman bir bisikleti eleştirmeyi bile kabul etmemek oldu?

Abi bazen sana cidden şaşırıyorum, markaları kötülemek hoş değil ve benim için bisikletleri ve markayı kötüleyen kişiler bisikletçi değildir cümlelerin hayal kırıklığına uğrattı beni.

Abi sahip olduğun o bisiklet dünyasının dışında da hayatta bir şeyler oluyor, hayatının merkezinde bisikletlerin olması normal hayattaki gerçeklerden bisikletleri soyutlayabilmen anlamına gelmiyor.

Her neyse, abi bazen gerçekten anlamıyorum seni. İki parça alüminyum için neden kalbimi kırdın ki akşam akşam? Söyleyecek bir şeyler bulamıyorum gerçekten...
Kalbini kirmak istemezdim, inan kalbini kirdiysam cok özür dilerim. Ben genel olarak fesatlik anlamini kullanmistim, bisikletci olmak tabiki bisikletleri elestirmemek degildir ama kullanmadigin bisikletleri elestirmek biraz tuafima gitti onun icin yazdim.

Simdi yukarida bir arkadas @Sword3248 ben de olmadigi icin graveleri sevmiyorum demis simdi bu sence ne oluyor, bana göre hani derler ya "Kedi uzanamadığı ciğere murdar dermiş" iste buda onun gibi bir sey.

Senin kalbini kirilacagini bilseydim inan yazmazdim o yorumu, keske parmagim kirilsaydida o yorumu yazmasaydim. Gercekten kirici olmak istemezdim, yine cok özürdilerim.

Senin kalbini kiran cümleyi o yorumudan siliyorum, hemde hemen simdi.

Kalbini kirmak istemezdim, inan kalbini kirdiysam cok özür dilerim. Ben genel olarak fesatlik anlamini kullanmistim, bisikletci olmak tabiki bisikletleri elestirmemek degildir ama kullanmadigin bisikletleri elestirmek biraz tuafima gitti onun icin yazdim.

Simdi yukarida bir arkadas @Sword3248 ben de olmadigi icin graveleri sevmiyorum demis simdi bu sence ne oluyor, bana göre hani derler ya "Kedi uzanamadığı ciğere murdar dermiş" iste buda onun gibi bir sey.

Senin kalbini kirilacagini bilseydim inan yazmazdim o yorumu, keske parmagim kirilsaydida o yorumu yazmasaydim. Gercekten kirici olmak istemezdim, yine cok özürdilerim.

Tamam abi, sorun yok. Aslında yukarıdaki markaları eleştirirken tamamen öznel cümleler kullandım ki mesela şu marka bana itici geliyor dedim, yani belki specialized bisikletler çok konforsuz desem haklısın.

Sadece cervelo konusunda yorum yapmışım konfor ile ilgili onda da hep aklıma zamana karşı bisikletleri geldiği için konforsuz bisikletleri çağrıştırıyor gibi bir şeyler demişim. Yani direk olarak ' konforsuz ' vesaire gibi kelimeler kullanmamışım ki böyle bir tecrübem de olmadı.

Hatta neredeyse kullanım tecrübesi olarak herhangi bir konudan bahsetmedim, genellikle kullanıcı kitlesi ve markanın satıcı kitlesi üzerinden eleştirmişim. Neyse, sağlık olsun abi. Sen de kusura bakma. İyi akşamlar. :)

Sevmiyorum demiyorum hocam, benimki latife ile karışık mundar demek gibi birşey. Yoksa bende 2 aydır gravel arıyorum ama malesef bütçeme uygun olanlar hiçbir yerde stokta yok, bulabilsem bu saatte alacağım

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Bütün gravel modellere gıcık oluyorum, çünkü bende yok ve fiyatı kısmen uygun olanları bulamıyorum. Malum sarı sitedeki 2. ellerin fiyatları da sıfır etiket fiyatlarının üstünde
Modasının geçmesini bekle. 😂

Btwin kesinlikle.pahali,kalitesiz, ağır ve hantal.birde ömür boyu kadro garantisi veriyorlar ya. Kaç tane 520s kadrosu ikiye bölündü bir tanesi bile degistirilmedi kullanıcı hatası dendi.

Btwin kesinlikle.pahali,kalitesiz, ağır ve hantal.birde ömür boyu kadro garantisi veriyorlar ya. Kaç tane 520s kadrosu ikiye bölündü bir tanesi bile degistirilmedi kullanıcı hatası dendi.

Öyle şeyler demeyin şimdi ya tam Rockrider alma arefesindeyim, iyi diyenleri de çok...

Çocukluğumuzda Mercedes 280 SE sahibi zengin babaların züppe çocuklarına Amiga ile beraber aldığı gıcır Bianchi bisikletlere sadece uzaktan bakabilmenin verdiği burukluk yüzünden fena halde gıcık oluyorum Bianchi markasına.

Şimdilerde Türkiye'de alakasız bir firmaya isim hakkını vererek marka değerini maymun etmiş durumdalar, oh olsun.
Bunu duyduguma üzüldüm. Eskiden Italya kökenli bisikletleri satilirdi Türkiye`de. 1997 Model Cro_Moly dag bisikleti var elimde, ogluma almistim. Halen kullaniyoruz. Vites-göbek vs ayarlari mükemmel olurdu, uzun süre el degmeden kullanirdik. Yazik olmus.
Kil olduklarinizi anladik arkadaslar. Bir de mest olduklarinizi yazar misiniz? Merak ettim, kil olunmayan markalari.
Hangi cigerler mundar degil acaba?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Salih ölmez
Bir kaç modeli böyle diye genelle yapılması bence yanlış olmuş. Hali hazırda forumda btwin marka marka bisiklet kullanan kişi sayısı oldukça fazla. Keza son çıkardıkları yol bisikletinde forumdan bir kişinin mesaj atması ile üzerinde gelen jantların üretim hatası olduğu söyleyip değişim yapılmıştı. Bende 2018 model ultra 700 af kullanıyorum, 60 kadro alüminyum bir bisiklete göre 9kg makul olduğunu düşünüyorum. İlk alırken aklımda hep kötü yorumlardan kaynaklı bir acaba sorusu vardı ama kullanmaya başladıkça tamamen değişti.

Marka olarak değil de yerel üretici yada ithal edip birleştirici firmalarınız bir çok bisikleti. Sırf ürettik demek için üretilmiş bisiklet modelleri mevcut, her hangi bir araştırma veya tasarımsal yenilik olmadan üretmelerinden kaynaklı olsa gerek. Bisan bu konuda atağa geçip kendini yeni modelleri ile bence bu gruptan ayırdı.

Çelik bisikletler dışında tüm bisikletler güzel. Çelik bisiklet üretimi de yok denecek kadar azdır sanırım. Bazılar çeliğe aşık olmaya başlamış. Aferin hamallığa devam :D

Son düzenleme:
Dayanamayıp bu espriyi yapıp kaçıyorum.

Kaç kadeh kırıldı...

@Heicks Hocam çok aldırmayın malum şahsa. Yemin ederim hayatımda bu kadar tuhaf ve saçma birisi görmemiştim :D

Çelik bisikletler dışında tüm bisikletler güzel. Çelik bisiklet üretimi de yok denecek kadar azdır sanırım.
Çelik bisiklet candır. Siz kötüsüne denk gelmişsiniz.
Bir sürü çelik bisikletim var. Onları buldukça alüminyum olanları çıkardım elimden.

Geri