Cotyoran52
An Engineer Cyclist
- Tepki
- 1.517
- İsim
- Kotyoralı
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Yerli markalarımızdan değil de yabancılardan bahsedeyim biraz, kendi düșüncelerim tabi. 😜
cannondale : Nefret ederim, kadronun her tarafına markanın reklam yazısını yazmaktan vazgeçin artık.
trek : Çok itici bir marka, sponsor oldukları gül gibi insanlara bile zorbalık yapıyorlar gibi bir șeyler hissediyorum. Sponsor olurken hep övüleceğiz diye anlașma mı yapıyorlar acaba? Ciddi anlamda bir tane kötü yönünü söyleyen sponsorlu birisi görmedim ben.
specialized : Bu markaya sahipseniz istisnalar haricinde karbon kadroya sahip olmayan bisikletçilere selam vermeme gibi bir huyunuz oluyor.
cervelo : Sevmiyorum, ne zaman aklıma gelse konfordan feragat etmiș bisikletler șeklinde düșüncelere boğulurum.
lapierre : Kesinlikle en kötü tasarımları üretme potansiyeline sahip avrupa üreticisi, tartıșmaya açık bir konu değil bence.
canyon, ghost, cube, merida : Bilmiyorum, itici geliyor.
ktm : Sebebini gerçekten bilmiyorum ama bana göre en itici gelen bisiklet markasıdır, nefret ediyorum.
btwin : Çok sevdiğim söylenemez, eskiden çok daha kötü tasarımları vardı. Son iki yıldır tasarım vs. anlamında iyi ișler yapıyorlar ki biraz daha sıcağım artık bu markaya.
scott : Artık düzgün bir tasarımcı bulun, ekipman anlamında klasmanında göre kaliteden en çok kısan markalardandır kendileri.
bmc : Giriș seviyesi bisikletleri en pahalı satan markalardan birisi, kendini muhtemelen en üst seviye markalardan birisi olarak görüyor ki bahsettiğim klasman en iyi 5 marka falandır.
Bunlar benim görüșlerim, bazı markaları daha belirgin bir șekilde anlatabilmek için birazcık abarttığım noktalar da olabilir. 😀
Kocaman kocaman markalarını yazan bisikletlere ben de uyuz oluyorum. Yani tasarımda biraz kibarca yazmanın yolu yok mu acaba ? Mosso'nun Wildfire isimli modeli var bilenler bilir, üst kadroda üzerine kocaman (Ama bildiğiniz Mosso yazısı kadar) ateşli mateşli "Wildfire" yazmışlar ki evlere şenlik. Cidden bisiklet dünyasında şu trendin bitmesi gerekiyor acilen.
Bu nedir abi, bebelere balon der gibi; (Kalan herşey güzel)

Bir de şuna bakalım; (Vahşi ama aynı zamanda kaliteli tasarımı görebildiniz mi ? )

Tabi kibar ve sade tasarım derken de bu da değil mesela