Scudo Sports

Sevdiğiniz araba firmaları ve arabalar

@Mehmet Boran

Araç benim değil, bunda standart 135Hp 1.8 16v motor var,sahibindende hala var makine satın alınabilir. Vidyodaki aynı motorun 1,5 Bar turbo + nitro modifiyelisi

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
Scudo
Lamborghini firması ilk kurulduğu yıllarda traktör üretiyordu firmanın sahibi ise Ferrari'lerin debriyaj balatalarının sık sık arıza yapmasından şikayet ediyordu bir gün bu durumu gidip Enzo Ferrari'ye anlattı Enzo'da sen git traktörlerini yap bu tip araçlardan anlamazsın dedi duyduğu bu ağır sözlerden sonra traktör üreticisi Lamborghini Ferrari'lerden daha iyi otomobiller üretmek için yemin etti ee nereden nereye işte hayat garip tesadüflerle doludur eğer Enzo Ferrari bu sözleri söylemeyip tamam sorunun çözeriz deseydi şimdi rüyalarımızda gördüğümüz Lamborghini'leri bu gün asla göremeyecektik.

http://www.adrianblog.com/wp-content/uploads/lamborghini-countach-lp500s.jpg

@sPinErGy_26

Eksik tamamlamak yerine bi teşekkür butonuna basabilirdin ;) İnsana insan gibi cevap verilir..

1.si bana adam olmaktan (sen ) bahsetme eğer bi yerde yanlısımız var ise , karşımızdaki bunu tamamladıysa teşekkürü kıskanmayız ;) Kiminle dans ettiğinin farkında değilsin ...

Şimdi buraya bir sey yazardım ama terbiyem müsade etmez önemli olan insanlıkdır artistlik yapmanın alemi yok

@Furkan DURU

Arkadaşım daha ne istiyosun adamına göre muamele!! işine gelmiyosa muhattap olmazsın bu kadar aciz misin?

arkadaşlar burada otomobiller hakkındaki düşüncelerimizi paylaşıyoruz lütfen konu harici şeyleri buradan konuşup bir birinizi kırmayın lütfen ama lütfen.

Sevgili İbrahim, sevgili Furkan. Size yakışmıyor. Lütfen.
Şimdi birbirinize özürlerinizi bekliyorum.
Sonrada teşekkür butonlarına basarak. Konuyu kapatıyoruz.

Furkan DURU ve sPinErGy_26, eğer burada bu şekilde çocuk gibi birbirinize sataşmaya devam ederseniz, konuyu amacından sapmış sayar ve kaldırırım. Bunun sorumlusu olarak da ikiniz gösterilirsiniz.

Kimse bu kadar fotoğrafın ve emeğin ortadan kalkmasına razı olmaz değil mi?

Eğer bunun olmasını istemiyorsanız, konunun başlığına uygun paylaşımlarda bulununuz. ;)

İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: kron_xc4000 esk
@Mehmet Keten

Hikaye buna yaklaşık ama tam olarak öyle değil:) Lamborghini'nin kullandığı Ferrari nin debriyajının arızalanması sözkonusu değil. Enzo Ferrari nin karşısına debriyaj arızası yüzünden değil, ürettiği otomobillerin debriyajlarının çok ama çok sert ve günlük kullanıma uygun olmadığından şikayet ettiği için çıkıyor. Enzo komutanda ona, "Benim otomobillerim yarış otomobillerinin genlerini taşır, yarış otomobillerinin debriyajlarıda böyle olur, sen kendi bildiğin işi yap, traktör üretmeye devam et, bende kendi işimi yapayım" der:) Oda ona spor otomobillerin günlük yaşamada uygun üretilebileceğini söyleyerek bunu kanıtlayacağı cevabını verir...Sonra Lamborghini Miura doğar:)

@Aytaç Biber

evet bende bu hikayeyi bir tasarım sitesindeki forumdan okumuştum ama 2-3 yıl oldu sanırım biraz unutmuşum teşekkürler hatırlatman için.

@Aytaç Biber

ben de hikayeyi başka bişey olarak biliyorum :D
şu anki lamborghini kurucusunun ferrarisinin debriyajı sürekli arıza yapar. sonra bakar ki arabaların bazı sistemleri traktörle tamamen aynı. gider enzo ferrariye söyler, enzo da bunu tersler sonra olaylar gelişir :D

dikkatimi çeken bir nokta oldu konuyu takip ederken ve uzman arkadaşlardan yardım istiyorum,
BRABUS ROCKET
MERCEDES-BENZ CLS
Engine size 6,233 ccm
Power 537 kW (720 bhp)
Torque 974 lbf ft at 2.100 rpm

ford f-450 super duty
6.4 lt 32 valf V8 Turbodizel
350 beygir 3000d/d
650 lbs-ft tork 2000d/d
iki motorun büyüklükleri yaklaşık olarak aynı olmasına rağmen mercedes benzinli bir motordan yaklaşık aynı devirde daha fazla tork üretiyor.
güce birşey demiyorum ama tork olayı kafamı karıştırdı. benzinli bir motorun dizel bir motoru torkta geçmesi biraz olağanüstü değilmi?
yoksa mercedes dizel bir motordan 720 bhp güç mü üretiyor?(mercedes motoru hakkında tam bilgiye sahip değilim dizelmi yoksa benzinlimi)

evet sanırım herkesin bir hikayesi var bu konuda ama işin yani hikayenin özü hepsinde aynı bu hikayeden kendimize bir ders çıkarmalıyız bence sen bu işten anlamazsın denildiğinde inatla işin üstüne gidip zor hatta imkansızı başarmak gibi.

Geri