Scudo Sports

Sevdiğiniz Antreman ve Gezi Rotaları

@ihtiyar

il vermeden ilçeyi verdiniz (benim verdiğim yerlere tek bir çıkış yolu var gökbelene birsürü) gökbelen silifke diyorsanız (link) budur. silifke'de de yarış olmuştu güzel yer

benim anlattığımı bulmak basit antalyadaysanız çubukbeli ni işaretleyip yol tarifi üzerinde sürersiniz hiç karmaşık değil aslında buralı olmakta gerekmiyor

bu konuyla alakalı mesajlar silinsin bence konu dağılmasın

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
Antalyalı bir arkadaş Antalya için rota tavsiyesi istiyor ben de çubuk beline çık diyorum. Zaten Artvinli adam antrenman yapmak için Antalya'ya gelmez. Direkt bir rota paylaşsam dediğinizde haklısınız ama, bir kişiye tavsiye vermek içinde hummalı bir çalışma yapmaya gerek yok.

İnternet sorunlu olduğundan ilk sayfayı okuyamadım umarım yalnızca Antalya için değildir.

İstanbul için bugünden itibaren en sevdiğim rota:

Bayrampaşa-GOP-Eyüp-Hasdal-Kemerburgaz-Belgrad Ormanı-Sarıyer-Ortaköy-Beşiktaş-Karaköy-Fatih-Edirnekapı-Bayrampaşa

İlk önce mis gibi bir orman havasında trafiksiz gürültüsüz bire ortamda sürüyorsunuz.
Ardından deniz kenarından boğaz manzarası eşliğinde köprülerin altından geçip Eminönüne kadar gidiyorsunuz.
Ardından İMÇ nin yokuşunu çıkıyorsunuz :(

Tur Rotası: Bahçelivler - Sahilden Eminönü - Eyüp - Göktürk - Işıklar - Tayakadın - Arnavutköy - Gaziosmanpaşa - Bayrampaşa - Topkapı - Bakırköy - Bahçelievler (İstanbul)
Toplam mesafe: 116km.
Toplam tırmanış: 1.523m.

Gayet keyifli bir yol. Her rampanın sonunda, tam "Yeter artık" dediğimde çok çılgın bir iniş çıktı karşıma ve dinlenmemi sağladı.
Yol çok kalabalık değil. Emniyet şeridi gayet geniş. Yalnız Işıklar civarında çok çılgın bir yol çalışması var. Asfalt sökülmüş ve yola yaklaşık 300-400 metre boyunca taş dökülmüş (mıcır). Arka lastiğim patladı bu yüzden :).

Yol üzerinde Göktürk'te kahve içtim, gayet güzel kahveciler var ama ucuza yemek yemek istiyorum diyorsanız benim gözüme öyle bir yer takılmadı. Hep kalbur üstü lokantalar var.
Arnavutköy bayağı büyük bir yerleşim, her türlü imkan var. Zaten Gaziosmanpaşa'dan sonrası şehir içi :).

Ama yolda en çok hoşuma giden Tayakadın-Arnavutköy kavşağındaki rüzgar gülleri. Devasa yapıların o kadar yakınından geçince kendimi çok küçük hissettim. Rüzgar güllerine hayranlıkla baka baka geçtim ormanın içinden :)

Bu da rota.

http://i.imgur.com/taJuRxR.jpg

Bursada antreman için iyi , keyif için çok çok iyi bir rota var.Kumsaz-Mudanya arası sahil yolu deniz kenarında çok keyifli bir sürüş sağlıyor , iniş çıkışı da mevcut bolca , yaklaşık 22,23km mesafe var.Çok tavsiye ederim yaz aylarında müthiş manzara var8ancak yol korunaklı değil özellikle sağ tarafta denize uçmamaya dikkat etmek gerekli.

Sağlam antreman isteyenler de şehir merkezinden başlayıp Yeni Yalova yolunda Dürdane rampasını geçip inişi bitirdikten sonra Kumsaza dönüp oradan Mudanya yapabilirler mesafe 55,60km arası olur.Mudanyadan da Bursaya dönüş 30,35km var ve Mudanyadan dönüş rampasını da hesaba katarsak baya sağlam antreman olur.

istanbul'da yusufpaşa'dan başlayıp bakırköy-yeşilköy-avcılar,büyükçekmece turu yapıyorum. özellikle büyükçekmece'ye giderken sağlam bir yokuş var, baya yoruyor. dönüşte de daha ağır bir yokuş bekliyor insanı. hem yokuş çıkıp, hem de hızlı inişler için birebir. ama trafikte çok dikkatli olmak gerekiyor ve tabii ki yandan esen rüzgara da dikkat. 50'den sonra savurmaya başlıyor.

toplam gidiş ve dönüş mesafesi 104 km civarında.

Harika bir rota. En kısa zamanda pedallamak istiyorum.

Tek sıkıntım, yolları pek bilmiyorum. Doğrultmak çok zor olacak. Bir iki hafta önce garmin 510 almıştım, navigasyonlu olanından mı alsaydım diye düşünüyorum şimdilerde. :)

Yalova (Altınova) - Kocaeli (Gölcük) arası 35 KM. Gidiş ve gelişi ile 70 Km. Benim en zevk aldığım antreman rotası. Değirmendereye gelmeden sağlam bir yokuşuda mevcut. Orası biraz zorluyor ama her geçen gün biraz daha kolaylaşıyor o yokuş. Yalova Merkeze gidip gelmekten daha güzel. Aslında İznik'e gidip gelmekte güzel bir rota olabilir. Hiç denemedim. Bir gün mutlaka deneyeceğim. Gidiş 50 Km tutmakta . Toplamda 100 Km.

Pendik-TEM Bağlantısı-Paşaköy-Şile Otoyolu-Üsküdar-Kadıköy-Sahilyolu-Pendik.
85 km civarı ve 750m dikey irtifa tutuyor.
Pendik'ten TEM Bağlantısına çıkana kadarki yol ısınma turu görevi görüyor. Ondan sonra Paşaköy'e kadar tırmanış. Bazen eğim %9-10 oluyor ama genelde %4-5. Paşaköy'den sonrası ise inişli çıkışlı ve rüzgar yönü sürekli değişiyor. Üsküdar'dan sahile inerken de trafik yoğunluğu ve iniş sayesinde biraz dinlenme şansı buluyorum.
Sahile indiğimde de düz yolun kıymetini anlayıp, gidonu alttan tutup gazı kapatıp eve gidiyorum.
Kartal köprüsündeki otoyol giriş ve çıkışları tehlikeli olabiliyor ama dikkatli olup arada bir kafayı geriye çevirirseniz sıkıntı olmuyor.
Samandıra'da ise saate bağlı olarak araba ve yaya trafiği yoğun oluyor ve oranın insanları kural tanımadıkları için tetikte olmak gerekiyor. (Haritada yolu biraz karıştırdığım da görülüyor...)

@Oğuz Özgenel

Bu hafta sonu antrenman için kullanmayı planladığımız bir rotayı yazmışsın. Daha önce Yalova-Altınova-Boyalıca-İznik-Orhangazi-Yalova turu yapmıştık. Yalova-Altınova arası gerçekten çok iyiydi. Bu defa İzmit'e kadar gitsek nasıl olur diye düşünüyordum. Baktım Emre Eren Altınova-Yalova arası 7 km'yi 50 km ortalama hızla gitmiş. Demek ki yol süper.

Ben bu rotayı iki ay önce incelediğimde pek bir rampa gözüme çarpmamıştı, Değirmendere'de nasıl bir eğim var?

Biz bu hafta sonu biraz da rampa olsun diye Sudüşen tarafını da rotaya ekleyeceğiz; önce Sudüşen rampası sonra Yalova-İzmit yolu gidiş dönüş.

• Beğen
Tepkiler: Oğuz Özgenel
Yalova - Altınova rotası süper bir rota ve en rahat rotalardan biri bana kalırsa eğim neredeyse yok denecek kadar az. Olsa da belli etmiyor. Hatta Yalova - Karamürsel arası çok rahat diyeyim. Karamürsele girerken bir rampa var çok hafif bir rampa ve Karamürsel'den çıkınca rampalar başlıyor. Antremanlı biri için Değirmendere'ye kadar olan rampalar çocuk oyuncağı. Zaten Değirmendere'den çıkınca hemen Gölcük. Gölcük'e nasıl vardığınızı bile anlayamayacaksınız.

Yalnız Su Dökeni rotaya eklerseniz nasıl olur bilemem. Yalova'dan çıkınca Termal tabelasını takip edeceksiniz. Çınarcık yönüne sapmayacaksınız. Zaten Termalden Su Döken tabelasına kadar yol süper ve dümdüz. Su Döken Şelalesi tabelasını görünce zaten eğim başlıyor o ilk rampa. O rampayı çıkıyorsunuz sonra inişi çok süper. Yol bir harika. Sonra Bir park gibi minibüslerin park ettiği bir yere geleceksiniz. Ordan sola sapacaksınız. İşte rampa orada başlıyor :) O rampanın ortasına geldiğinizde sola bakın bir çeşme var buz gibi su akar. O rampa bir köye çıkıyor ve o köy meydanından sonra sağa sapacaksınız. Zaten yol belli ediyor nereye gideceğinizi. Oradan sonra 7 Km boyunca o tür rampalar olacak ve kısa iniş çıkışlı. Sizi zorlayacak olan yer orası. İnişler ve çıkışlar kıvrımlıdır. Yalnız şunu belirteyim 1-2 km başı çeşme var. Buz gibi su akıyor. Su sorununuz kesinlikle olmaz. Şelale bir parkın içinde ve giriş 1 TL. Öyle bir sinek türü var ki orada seni t-shirt'ün üstünden bile ısırıyor. Kollarınıza bacaklarınıza mutlaka sivkov sıkın yada belki onlara bile bağışıklık kazanmış olabilirler :) Şelaleye girebiliyorsunuz ama öyle büyük bir şelale sanmayın. Girebileceğiniz yer bir evin küçük havuzu gibi düşünün. Serinlemek için ideal.

Eğer Yalova - İzmit düşünüyorsanız Su Döken biraz ters kalıyor gibi. Yani o iş biraz Termal - İzmit turu gibi olmuş olur. Su Dökene gidince aynı yolu dönüp Yalova içinden geçip İzmite gideceksiniz. Zaten Su Dökene giderseniz Yalova İzmit arası rampalar size yokuş aşağı gibi gelecek :) Bende katılmak isterdim ama ben Su Dökene tövbe ettim hatta tüm şelalelere tövbe ettim. Tabi bu arada ben daha çaylak bile değilim bu işte :) Ama şunu bilin ki zor durumda kalırsanız sizi Altınovada ağırlayabilirim.

Şimdiden iyi turlar :)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Çok sağol, verdiğin bilgilerden durumu şimdiden görmeye başladım. Su kaynakları olması iyi, yokuşlarda çok lazım. Sineklere karşı da bir önlem alalım iyi oldu hatırlattığın küçük detay ama çok can sıkar.

O rampalardan sonra İzmit yolu gerçekten tempo yapmak için fırsat olacak. Planda aksilik olmazsa üç arkadaş gideceğiz; Barış Güney, İlhan Hoşboy ve ben. Ben hariç diğer arkadaşlar rampalarda çok iyi. Benim de bir alışma dönemim bu aralar, kilo verip eski duruma geri gelmeye çalışıyorum.

Sanırım Yalova tarafında toplamda 150 km yol yapacağız. Bir de Bostancı-Pendik gidiş dönüş eklenecek buna.

Bu arada Sudüşen değil Su Döken olduğundan haritada bulamıyordum :)

• Beğen
Tepkiler: Oğuz Özgenel
Büyük bir ihtimalle geceye kalacaksınız sanırım. 150+ Km epey bir zaman demek. Rampalar eklenince tabi. Su Dökenden çıkıp Yalovaya girdikten sonrası çok kolay sizin gibi antremanlı tecrübeli kişiler için mutlaka rahat geçecektir ve dediğiniz gibi tam bir tempo sürüşü olacak Karamürsel çıkışına kadar. Ondan sonra ki rampalar size çok basit gelecek tabi güçten düşmezseniz :) Bir tek Değirmendereye giderken askeriyenin orada ki ve Değirmendere ye çok yakın bir yerde rampa var onlar sizin biraz temponuzu düşürür ancak. Ama rota çok güzel ve Denizi göre göre gideceksiniz çoğu yerde. Birde Değirmendere ve Gölcük merkeze inerseniz yokuş aşağı ineceksiniz ve anayola tekrar yokuş çıkacaksınız. Bu arada Yalova-Gölcük ana yol üstündeki köprü gibi yerlerde emniyet şeridi yok oluyor yada 2 parmak yer kalıyor bunlarada dikkat etmenizde fayda var. O gibi yerlerde biraz arabaların gittiği şeride girmek zorunda kalıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Bu rotayı şimdiye kadar hepsi bu yaz olmak üzere 6 defa gittim. İlk Yaptığımda ortalama hızım 23 çıkmıştı. Daha sonraları hızı 32 seviyelerine kadar çıkardık. Yol bisikleti kullanıyorum. Amacım bu rotayı gelecek sene 35 ortalama seviyesine çıkarmak.

kadir bey
güzel bi rota ,tam ring ,bu rotanın bakırköyden çatalcaya olan kısmını gitmiş idim asfalt idi ,ve eminönünden direk göktürk ' e ve oradan karaburuna gittim asfalt çok güzel idi tam yol bisikletine göre ,
sadece çatalcadan boyalık güzergahını görmedim ,,

Bu rotanın tamamında asfalt güzel. Ama son gittiğimde değişik yerlerde yol çalışması başlamıştı. İnşallah yaza doğru bütün çalışmalar biter ve yol bisikletinin hakkını bu rotada tam olarak verebilirim.

@efeballi

kardeşim tam bakındığım yerde çizmişsiniz rotayı.ben üsküdarda oturuyorum,beykoza git gel 40küsür km oluyor.bu rotayı ters istikamette kadıköy den sahil yolundan yapmak istiyorum.sorum şu ben hep gece biniyorum,yollar boş oluyor ve ilginç bir şekilde şoförler çok yardımcılar sürdüğüm saatlerde (sürüşlerde saat 23.00-03.00 arasında oluyor)
sorum şu bu saatlerde buralardan gitsem trafik durumu,bisiklet yolunu kullansam insan yoğunluğu,içkiyi fazla kaçıran arkadaşlar vs bunlar nasıl oluyor? birde gece TEM'i hiç kullandınız mı nasıl olur üsküdardan çıkıp TEM kurtköyden aşağı insem ? bilgi verebilirseniz sevinirim:in:

https://i.hizliresim.com/wOJk8D.jpg

Arkadaşlar yaz gelince bu rotada yol bisikletimle antrenman yapmak istiyorum. Toplam mesafe 262 km. Toplam tırmanış ise 2175 metre. Sizce bu kadar uzun mesafede antrenman yapmak zararlı olur mu?

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
arkadaşım, tourde france mi katılacaksın? : ) yok zararlı olmaz, sen üstesinden gelirsin : )

Geri