@Ozan k. Dostum, bisiklet yolu bisikletçilere ait ancak banklar balıkçılara ait değil, fark bu.
Tweet'in alttında yazan cevaplardan;
"Hobiniz gereği, herhangi bir şeyi yüzlerce farklı kişiye düzenli olarak tekrarlamanız gerektiğinde "nezaket" ne kadar kalıcı olabilir?"
"Efor sırasında sürekli bu uyarıları tekrarlama mecburiyeti bir süre sonra nezaket kavramını ortadan kaldırıyor."
"Kısa tur atan amatör bisikletçi bile her çıkışında yolunu engelleyen en az 20-30 kişiyi uyarmadan turunu bitiremiyor."
vs..
Kuralsızlık süreklilik gösterdiğinde ne kadar nazik ve tahammüllü olabilirsiniz? Daha önce bisiklet yolunda yürüyenin üstüne de sürdüm ancak çocuğunu bisiklet yolundan yürüten bir babayı da azarladım. Burada mesele sadece benim hızımı kesmesi değil beni ve akabinde kendini ve hatta küçük yavrusunu tehlikeye atması. Eğitim/farkındalık derseniz her bisiklet yolunda, kısa ve belli aralıklarla, o yolun bisiklet yolu olduğunu belli eden uyarı görselleri var. Benim 3 yaşındaki çocuğum bile benden gördüğü için beni ve eşimi o yarım yamalak çocuk ağzıyla "bisiklet yolundasın baba" diyerek uyardı.
Arkadaş arasında bu konular tartışılırken bu eleştiriler yapılır konuşulur ancak tanınmış bir kişinin, ağzından çıkanlara çok dikkat etmesi gerekir. Bu şahıs bir gazeteci ve 106 bin küsür takipçisi var. Bunca insan önünde bisikletçileri "2 tekerci" olarak isimlendirip, bisiklet yoluna girenleri uyarmalarını bu şekilde eleştirirse toplum önünde bizleri çok daha fazla haksız duruma düşürür. Bu tiplerin, laf ağızdan çıkmadan 2 belki de 3 kez düşünmesi gerekir. Bu açıdan fuzuli bir tweet atmıştır.