Scudo Sports

Serdar Kuzuloğlu'nun bisikletçilere verdiği ayar!

Kendisi bisiklet yolunda mangal yapanları da normal karşılıyor mu acaba? Mesela araba sürerken yolun ortasında birisi yürüse ve ne kadar korna çalarsa çalsın çekilmese ne yapar?

Scudo
Neden kızıyor acaba millet bunu hiç sormuş mu? Yayanın otoyolda gezmesi ile sürücüler kızmıyor mu peki?
Neyse cam dolayısıyla göremiyordur sürücüleri ve kızmadıklarını sanıyordur.

Kızıyoruz çünkü ben şahsen karşıdaki vatandaşı ve kendimi de düşünüyorum. Ne lüzumu var çok basit bir davranış ile engellenebilecek maddi hasarlara yol açmaya, hastane köşelerinde zaman kavramını unutmaya ve son olarak arkada gözü yaşlı insanlar bırakmaya.

Gereksiz bir tüvit..
Adamı tanımıyorum ama televizyonda gördüm bir kaç kez..
Pek güven vermedi.
Her konuya böyle yüzeyden ve keskelaka bakıyorsa vah ki vah..

Burada Bisiklet yolunun ne olduğunu biliyor, sadece diyor ki: bisikletlilere bir ayrıcalık tanınmış yol yapılmış, bisikletliler de tüm Türkiye'de olduğu gibi alanlarına girenleri hemen taciz ediyor eziyor.
Bisikletlilerin yola girenleri uyarmasini elestirmiyor ama üzerlerine sürüp taciz etmesinden bahsediyor.
Aynı twitte balık tutanların rahatça olta sallayabilmek için arkadaki banklara balıklı su döküp yayaların oturmasını engellediklerinden bahsetmişti.

@Ozan k. Dostum, bisiklet yolu bisikletçilere ait ancak banklar balıkçılara ait değil, fark bu.

Tweet'in alttında yazan cevaplardan;
"Hobiniz gereği, herhangi bir şeyi yüzlerce farklı kişiye düzenli olarak tekrarlamanız gerektiğinde "nezaket" ne kadar kalıcı olabilir?"
"Efor sırasında sürekli bu uyarıları tekrarlama mecburiyeti bir süre sonra nezaket kavramını ortadan kaldırıyor."
"Kısa tur atan amatör bisikletçi bile her çıkışında yolunu engelleyen en az 20-30 kişiyi uyarmadan turunu bitiremiyor."
vs..

Kuralsızlık süreklilik gösterdiğinde ne kadar nazik ve tahammüllü olabilirsiniz? Daha önce bisiklet yolunda yürüyenin üstüne de sürdüm ancak çocuğunu bisiklet yolundan yürüten bir babayı da azarladım. Burada mesele sadece benim hızımı kesmesi değil beni ve akabinde kendini ve hatta küçük yavrusunu tehlikeye atması. Eğitim/farkındalık derseniz her bisiklet yolunda, kısa ve belli aralıklarla, o yolun bisiklet yolu olduğunu belli eden uyarı görselleri var. Benim 3 yaşındaki çocuğum bile benden gördüğü için beni ve eşimi o yarım yamalak çocuk ağzıyla "bisiklet yolundasın baba" diyerek uyardı.

Arkadaş arasında bu konular tartışılırken bu eleştiriler yapılır konuşulur ancak tanınmış bir kişinin, ağzından çıkanlara çok dikkat etmesi gerekir. Bu şahıs bir gazeteci ve 106 bin küsür takipçisi var. Bunca insan önünde bisikletçileri "2 tekerci" olarak isimlendirip, bisiklet yoluna girenleri uyarmalarını bu şekilde eleştirirse toplum önünde bizleri çok daha fazla haksız duruma düşürür. Bu tiplerin, laf ağızdan çıkmadan 2 belki de 3 kez düşünmesi gerekir. Bu açıdan fuzuli bir tweet atmıştır.

Demek ki neymiş o kadar senelik bilişimci ve gazeteci de olsan yazacağın bir konuda üslubuna dikkat etmen gerekiyor. İzmir'den bir yerel gazeteci de üslup sorunu dolu bir yazı kaleme almıştı.

Bir olayı yazarken bir tarafı yerin dibine sokmadan da gözlemlerinizi yazabilirsiniz sayın internet fenomenleri ve ünlü gazeteciler. Deneyin faydalı olacaktır. Linç kültürünün akıntısına kapılmayın.

bisiklet yolunda yayalara tepki göstermeyi doğru bulmuyorum

Bu kişi kimdir tanımam etmem ve bilmiyorum. Ama bence asıl mesela bu kişiyi bu kadar kaele almamak. Hani derlen ya 'milletin ağzı torba değil ki büzesin' diye. Her konuşanı ciddiye alırsak işimiz var. Kendi kendine konuşsun. Sorunu varsa yasal mercilere gider, he yoksa da bu kadar dillendirip kendisini kasmasına yardımcı olmaya gerek yok. Argo jargonuyla 'he he' deyip geçmek gerek:)

@abbot Haklısın gardeş. Herkes herkesi tanımak zorunda. Bence de bisiklet yolunda mangal yapanları, yolu işgal eden yayaları desteklemek gerekli. Acilen bisiklet yolunda mangal yapmayı arttıracak kamu spotları yayınlanmalı.

• Beğen
Tepkiler: sargonnas
Ben adama kızılacak çok fazla bir şey bulamadım. Bence konunun ana teması, iki tekerci bile olsan (hayattan keyif almasını bilen, kendi çabasıyla bir yerlere varmaya çalışan, muhtemel olarak daha sosyal vs. ) yetkiyi alınca nezaketi kaybedebiliyorsun demek istemiş. Kızdıklarından ve üstüne sürdüklerinden bahsetmiş. Uyarmak ayrı şey karıştımamak lazım

@abbot Madem o kadar boş vaktin var ayıkla yaws, ben seni tutmayayım :D ayrıca ben gurbetçiyim bro, trügçem bozuk olabülir.

Kalitelileri "iceride" oldugundan, ortam boyle "kalitesizlere" kaliyor maalesef..

Arkadaşlar afedersiniz ama Serdar Kuzuluoğlu kim? Belki inanmayacaksınız ama ismini ilk defa burada duydum... :krktm:

Severdim kendisini ama bu yorum olmamış

helaaallll. forumda uzun aylar sonrası sağlam polüm dönüyor. Bisikletçi erbabı toparlanın osman abot a karşı. (inkilizcesiyle osman vs abot) sankim davut golyata karşı. ben bu maçı kaçırmam arkadaş.

@mehmetsunu
Yok öyle bir olay azizim tatlı tatlı atışıyoruz.

mahmut muş aslı. ne diyem mahmutmu diyem ünlemesi demekki doğruymuş. affetsin beni.
@abbot
yok arkadaş tatlı tatlı atışmalardan sıkılıyorum vurdulu kırdılı olsun bi zahmet.

En güzeli bisiklet yolundan gidenlerle pişpirik oynamak. Ne diyo bu gazeteci arkadaş? Benim Türkçem kesmedi demek istediğin şeyi anlamadım. La havle ya.

Ben bisiklet yolunda kasti ve bilerek gidenleri uyarmıyorum bile. Küçük çocuk olur o ayrı ama kasti yürüyenlerin üstüne sürüyorum gece ise farı köklüyorum kör ediyorum. Umrumda değil kocaaa sahil yolunda düdük kadar yola çıkıp yürüyenleri anlayamıyorum. IQ um düşük anlamıyorum. Gazeteci arkadaşı hiç anlamadım!

Geri