Scudo Sports

Serdar Kuzuloğlu'nun bisikletçilere verdiği ayar!

Yine sadece biz bisikletlilere olsa iyi. Her gördüğü şeye birşey söyleme hastalığına kapılmış

Dosyalar

• DJiHY7pXkAACDrP.jpg
    DJiHY7pXkAACDrP.jpg
    63 KB · Okunma: 71
Scudo
@alper48 Kendisini üstün ırk sanıyorsa normaldir, kendi haline bırakacaksın.

Bir cahil beyanatından fazlası değildir, etme cahille sohbet ile başlayan sözü getirmiştir aklıma.

• Beğen
Tepkiler: firestone
Serdar Kuzuloğlu'yu tanımayanlar varmış.
Yahu televizyonda hiç mi görmediniz? Sürekli kusacakmış gibi bir ses tonuyla konuşan bir Türkiyeli işte.

Boş veriverin.

Bu konuyu bloklamanın/görmemenin bir yolu var mı?

Bisikletle bu kadar haşır neşir olduğum halde benim bile başıma geldi ; Arkadaşımla Maltepe sahilde yürürken bisiklet yolunda olduğumu fark ettim :) Dedim ben ne yapıyorum, koşarak uzaklaştım hemen oradan :D

Bu yüzden yayaların üzerine sürmenin veya sert bir şekilde uyarmanın kimseye bir faydası yok. En güzeli arkalarından hiç uyarmadan gelmek, durumu kendi kendilerine anlayıp yoldan çıkıyorlar. Asla ama asla uyarmayın, insanlar uyarılmaya gelemiyor. Kimseyle muhatap olmadan, imkanlar çerçevesinde turunuzu yapmaya bakın derim.

Bisikletçiler olarak milletin üzerine sürer, sert bir şekilde uyarır veya kızmaya kalkarsak hiçbir şey elde edemeyiz. Yayaların hatasını gizlemiyorum yanlış anlaşılmasın :) Yalnızca ne yapabiliriz ; Buna bakmalıyız biz.

@07yusuf
Adamın adını görmek istemiyorum ama.

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
@ekranci
:komik::komik::komik:
Adı neyse de soyadı bi garip... Kuzuloğlu ne ya :naslyany:

Bazı cevaplar ekşi sözlükten fırlamış gibi yazılmış. "Getirmiştir", "düşündürmüştür" gibi kelimeler yerine "aklıma... geldi" , "düşündüm" yazmak zor olmamalı.

Şimdi buna mı taktın diyebilirsiniz ama ilk cümleyi "bazı cevapların akla ekşi sözlüğü getirdiği başlık." şeklinde yazsam garip olmaz mıydı :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Araç yolundan sürekli insanların yürüdüğünü hayal edin (ki Anadolu'nun çoğu bölgesinde de böyledir, gözlemleyenler bilir), böyle bir durumda gerçekten hem can sıkıcı oluyor, hem tehlikeli oluyor. Aynısı bisiklet yolları için geçerli. Bisiklet yolu sürekli insan işgalinde olduğu için, mecburen daha riskli olan araç yolunu tercih ediyorum.

İnsanımızın da yaptığı hiçbir şey yanlış olmadığı için de uyaramazsınız da. İster sözlü uyarın, ister kornaya basın, ister bağırın. O anda 'niye oradan gittiğinizi' sorgularlar. 'Biz burada yürüyoruz, sen neden bisiklete biniyorsun'. Milletçe empatiden ne kadar olabiliyorsa o kadar uzağız. Uyardığınız zaman sizi toplum düşmanı icat ederler.

Düşünme ve empati yetisi yoksunu olduğumuz için, motorlu araç yoluna giren bir kişi en azından 'bana çarpacaklar' gibi hayvani bir içgüdüyle kaçıyor. Bisikletin sesi vs. de olmayınca o da olmuyor. O yüzden nerede yaya, oradan kaçmak lazım.

Bazen de bakıyorum, 50 santimetre emniyet şeridi, amcam inmiş kaldırım yerine oradan yürüyor. Ben de laf anlatacağıma kaldırıma çıkıyorum. Amca sayesinde ben de kuralı ihlal ediyorum, çünkü laf anlatacak takatim yok, bezdim.

Image%202017-09-14%20at%207.11.47%20PM.png

Şöyle bir görüntü bizde oluşabilir mi?

Serdar Kuzuloğlu'yu iyi tanırım. Kendisi Vespa sürüyor, yani trafikte de kendisi aslında otomobillerle uğraşmak zorunda kalıyor.

@Buğra C
Oluşamaz, çünkü biz gavur değiliz. Gavur dediğin disiplinli olur, kural tanır, hak yemez.
Biz gemisini kurtaran kaptanız. Ayrıca bize dokunmayan yılan da istediği herkese dokunabilir.
Gavur değiliz işte, kurnazız biz. Gavur salak olur.

Şahsen Serdar Kuzuloğlu nu ve yaptigi konusmalar olsun seven biriyimdir FAKAT bu konu hakkında cok farkli dusunceler olustu kafamda Bisiklet yoluna karsiya gecmek disinda yayalarin girmemesi gerekir fakat tam aksine yayalar bisiklet yoluna giriyor su da vardir ki bisikletliler yaya yolu olsun vs yerlere girince kufur yiyor kısaca ne yapilirsa yapilsin kacis yok her turlu suclu oluyoruz malesef

• Beğen
Tepkiler: @AKTÜRK ALİ@
@Ömer Ş.
kasıyor :D

ülkenin durumu bu abi nabalım dövelim mi bisiklet yolunda olanları hadi birni uyardın diğerini uyardın bir kişi değil ki bunlar :D

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Kalem
@@AKTÜRK ALİ@ gercekten oyle ve bunu yapanlarin bir sinirlamasi yok yaslisi cocugu grup halinde yolu isgal edeni magandasi tehtid edeni birde yeni olarak 3 yekerlekli scoter kullananlar turedi yanlis anlasilmasin kullanlara bir lafim yok kullanamayanlara var gecen 5 10 kisi toplanmislar bisiklet yolununu kaplamislar kullanmayi bilen bilmeyen birisi hic bilmiyor geldi bana carpti bir baktim gectikten bir sure sonra tekerlek hafif 8 ciziyor ne yapalim simdi?

3 gündür fransa'da, mont ventoux çevresinde bisiklet sürüyorum. bir memleket düşünün, arkadan araba geldiğini düşünmene gerek yok, çünkü adamlar seni sollayabilecek kadar geniş yere gelmeden ve 2-3 metre mesafe bırakmadan kesinlikle geçmiyor. İlk başlarda suçluluk hissediyordum yolu kapladığım için, ama 3 gündür hiç korna duymayıp, bizi geçen herkesin selam verdiğini görünce bunun son derece normal olduğunu anladım.

Buralar fransa köyleri. Adamların köylülerinin standart karayolunda bisikletliye bakışına bakın, bir de bizim ülkenin teknoloji yazarı bir ünlüsünün ayrı bisiklet yoluna bakışına.

Gerçekten medeniyet ve zihniyet olarak birkaç yüzyıl gerideyiz.

Bu arada, bu kadar saygıya öylesine alıştım ki, istanbul'daki ilk sürüşte aynısı beklersem ilk taksicinin altında kalırım.

Alsancak bisiklet yolu , bisikletten çok yaya gördüğünüz için çıldırıyoruz doğal olarak.

Geri