bisiklethobimiz
Cemsiz 7 Yıl
- Tepki
- 1.526
- İsim
- Coskun ortacakiroglu
- Bisiklet
- Bisan
Haziran 2016 ayında gezi duyurular bölümünde yazdığım yazıyi gerçekleştirmenin keyfi içinde yaşadıklarımı daha detaylı bilgilerle sizlerle paylaşmanın daha dogru olacağını düşünerek. şehirler arası turlar bölümünde yeni bir bölüm açtım. umarım faydali olur. beğenirsiniz. kısa bir hatirlatma yapayım. oğlumu 20 yaşında 3 yıl tedavisinin olumsuz olmasi sonucunda 2011 yılında (Ewing sarkoma) kemik kanserinden kaybettim. 2013 yılında bisikletle başladığım gezilerin devamında 2016 yılında oğlumun anısını ölümsüzleştirmek için bir tur. gezi yapmak için ailemle ortak bir karar aldık. 53 doğumlu 63 yaşındayım kilo 110 sol ayağın ana damari kasıktan %100 tıkalı %35-40 yan damardan ayağıma kan gidiyor. yani sol ayağımda nabız yok. doktorla görüşmelerimiz var. 2016 ocak ayından itibaren hem gideceğim yerlerle ilgili bilgileri not ettim. hem facebookta kendi sayfamda yazarak dostlarıma belirttim. temmuz 2016 ayında 2013 model Bisan achill 1000 tl. değeri 28 jant. 27 vites. Lastikleri geçen sene schwable maraton plus ( lastik yama işini unuttum ) Çadır. uyku Tulumu mat. sırt çantası önde orta boy çanta Gidon da bir çanta bisiklet malzemesi tasima çantasi yama seti. pompa. Ruble aparatı. Zincir Aparati. 20 ad. jant teli. jant teli anahtari Kurbagacik. Tornavida. ad. Iç lastik 2 ad. gergi lastiği. w çorap. Iç çamaşırı.2 şort Tayt. Eşofman altı 2 Tişört tırnak makası plastik bardak çatal kaşık bıçak tuz haxir bardak çorba 4 kilo su. ilaçlarım. 2 ad. fotoğraf makinası cep telefonu. aksiyon kamerasi. power bank. Kablolar. Yedek piller. hafıza kartları. makas. eldiven ilk yardım malzemeleri sargı bezi. oksijenli su Bandaj gazlı bez. tentürdiyot. el kremi. sabun (4 yeşil +1 beyaz sabun bitti) 25-30 kilo ağırlık- bisiklet 20 kilo desek 110 kiloda ben 155-160 kilo ağırlık. Sigara içmiyorum. alkol bayramdan bayrama ve ateşli mangal yakmayacağım. geçtiğim yerlerde yangın olsa benden mi demeyeceğim. Antalya'dsn sarp a otobüsle gittim. izmirden otobüsle döndüm. 53 gün süren turum 2 gün otobüs 2 gün istirahat 49 gün pedal çevirme. bisikletle gidebildiğim kadar giderim. yoksa yürürüm. olmazsa araçla giderim demiştim. 2650 km. pedallana÷yürüme 160 km araçla. Iğneada ve Amasra dolmuş la gerçekleşmiştir. yine 53 günün geceleri 4 günü yağmur nedeniyle Otel. 2 günü otobüs. 1 günü misafirhane 46 günü çadırda. düşüncem ortalama 35 km. iken bittiğinde 52 km. ortalamayi yakaladım. yolda hiç lastik patlamadi. arka Jantta 2+3+2+2=9 tel kırıldı. tarafımdan değiştirildi. Sakarya ya kadar marketten hiç şişe suyu satın almadım. 1. Gün Otobüsle sarp a 2.gün sarp'tan Hopa'ya 23.7 km. 2 saat 24 dakika 587 yükseklik. 3. Gun Hopa dan Ardeşen e 53.2 km. 4 saat 36 dakika 1049 metre yükseklik. 4. gün Ardeşen den Rize ye 49.1 km. 3 saat 15 dakika 567 metre yükseklik. 5.gün Rize den Sürmene ye 42.6 km. 4 saat 17 dakika 379 metre yükseklik. öğrenmek istediğiniz herşey (link) da Sensiz 5 Yıl bölümünde bol resim. videolar ve yazılar gün ve gün arka arkaya web sayfamızda takip edebilirsiniz. Bu turda ilgili bilgileri artık bu bölümden bildirmek devam edeceğim Teşekkürler.