Scudo Sports

Sensiz 5 Yıl Sarp-Kapıkule-Çanakkale-Izmir 2500 km. Bisiklet Turu

bisiklethobimiz

Cemsiz 7 Yıl
Tepki
1.526
İsim
Coskun ortacakiroglu
Bisiklet
Bisan
Haziran 2016 ayında gezi duyurular bölümünde yazdığım yazıyi gerçekleştirmenin keyfi içinde yaşadıklarımı daha detaylı bilgilerle sizlerle paylaşmanın daha dogru olacağını düşünerek. şehirler arası turlar bölümünde yeni bir bölüm açtım. umarım faydali olur. beğenirsiniz. kısa bir hatirlatma yapayım. oğlumu 20 yaşında 3 yıl tedavisinin olumsuz olmasi sonucunda 2011 yılında (Ewing sarkoma) kemik kanserinden kaybettim. 2013 yılında bisikletle başladığım gezilerin devamında 2016 yılında oğlumun anısını ölümsüzleştirmek için bir tur. gezi yapmak için ailemle ortak bir karar aldık. 53 doğumlu 63 yaşındayım kilo 110 sol ayağın ana damari kasıktan %100 tıkalı %35-40 yan damardan ayağıma kan gidiyor. yani sol ayağımda nabız yok. doktorla görüşmelerimiz var. 2016 ocak ayından itibaren hem gideceğim yerlerle ilgili bilgileri not ettim. hem facebookta kendi sayfamda yazarak dostlarıma belirttim. temmuz 2016 ayında 2013 model Bisan achill 1000 tl. değeri 28 jant. 27 vites. Lastikleri geçen sene schwable maraton plus ( lastik yama işini unuttum ) Çadır. uyku Tulumu mat. sırt çantası önde orta boy çanta Gidon da bir çanta bisiklet malzemesi tasima çantasi yama seti. pompa. Ruble aparatı. Zincir Aparati. 20 ad. jant teli. jant teli anahtari Kurbagacik. Tornavida. ad. Iç lastik 2 ad. gergi lastiği. w çorap. Iç çamaşırı.2 şort Tayt. Eşofman altı 2 Tişört tırnak makası plastik bardak çatal kaşık bıçak tuz haxir bardak çorba 4 kilo su. ilaçlarım. 2 ad. fotoğraf makinası cep telefonu. aksiyon kamerasi. power bank. Kablolar. Yedek piller. hafıza kartları. makas. eldiven ilk yardım malzemeleri sargı bezi. oksijenli su Bandaj gazlı bez. tentürdiyot. el kremi. sabun (4 yeşil +1 beyaz sabun bitti) 25-30 kilo ağırlık- bisiklet 20 kilo desek 110 kiloda ben 155-160 kilo ağırlık. Sigara içmiyorum. alkol bayramdan bayrama ve ateşli mangal yakmayacağım. geçtiğim yerlerde yangın olsa benden mi demeyeceğim. Antalya'dsn sarp a otobüsle gittim. izmirden otobüsle döndüm. 53 gün süren turum 2 gün otobüs 2 gün istirahat 49 gün pedal çevirme. bisikletle gidebildiğim kadar giderim. yoksa yürürüm. olmazsa araçla giderim demiştim. 2650 km. pedallana÷yürüme 160 km araçla. Iğneada ve Amasra dolmuş la gerçekleşmiştir. yine 53 günün geceleri 4 günü yağmur nedeniyle Otel. 2 günü otobüs. 1 günü misafirhane 46 günü çadırda. düşüncem ortalama 35 km. iken bittiğinde 52 km. ortalamayi yakaladım. yolda hiç lastik patlamadi. arka Jantta 2+3+2+2=9 tel kırıldı. tarafımdan değiştirildi. Sakarya ya kadar marketten hiç şişe suyu satın almadım. 1. Gün Otobüsle sarp a 2.gün sarp'tan Hopa'ya 23.7 km. 2 saat 24 dakika 587 yükseklik. 3. Gun Hopa dan Ardeşen e 53.2 km. 4 saat 36 dakika 1049 metre yükseklik. 4. gün Ardeşen den Rize ye 49.1 km. 3 saat 15 dakika 567 metre yükseklik. 5.gün Rize den Sürmene ye 42.6 km. 4 saat 17 dakika 379 metre yükseklik. öğrenmek istediğiniz herşey (link) da Sensiz 5 Yıl bölümünde bol resim. videolar ve yazılar gün ve gün arka arkaya web sayfamızda takip edebilirsiniz. Bu turda ilgili bilgileri artık bu bölümden bildirmek devam edeceğim Teşekkürler.

Scudo
Tebrikler turlarınız çok güzel.Paylaşımlarınız için çok teşekkürler , emek vermiş ayrıntılı bir şekilde bizlere aktarmışsınız , elinize sağlık.

• Beğen
Tepkiler: bisiklethobimiz
@bisiklethobimiz Bence konunun böyle derli toplu, detaylandırılmış bir başlıkta toparlanması forum kullanıcıları açısından daha faydalı olacaktır, beklemedeyiz, kolay gelsin.

Videoları yüklemem zor olacağından web. sayfamda (link) da Sensiz 5 yıl bölümünde sırası ile hem yazısı. hem oldukça çok resimler ve hem her günün videosu ile hazır. Karadeniz havasını yaşamak isteyenlere
6.gün Sürmene'den Trabzon'a 46. km. 3 saat 21 dakika pedal çevirme 515 metre yükseklik.

Oğlunuz için çok üzüldüm.Fani dünya.Allah sabırlar versin inşaallah.İnanın gözlerim doldu yazarken benimde Allah bağışlarsa 2 küçük oğlum var.Onlara ömrüm ve de ömürleri
yettikçe spor yaptıracağım.Bisikleti aşıladık gibi bakalım hayırlısı.Size başarılar dilerim.Yalnız değilsin.

@mühendis dostlar sağolsun. dostlarin destekleri her zaman en büyük güç kaynağı olmuştur. bütün çocuklarımızı Allah analı babalı büyütsün amin. daha detaylı bilgileri artık şehirler arası turlar bölümünde yazacağım. ilginize Teşekkürler.

Çok güzel turdu. oğlumun anısı Sensiz 5 Yıl icin yaptıklarımı tekrar yazarken yaşamak çok keyifli oluyor. 53 gün süren ve gün gün bilgileri ile yazacagim sizlerinde beğeneceginizi umuyorum bu bir yazı dizisini. internette google da (link) un sensiz 5 yil bölümünde Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Savaş Acıboz
Abi ayagina yuregine saglik bende yas 37 İmreniyordum aldik bir bisiklet toparladim malzemeleri mayis ayinda tek basima 1050 km yaptim 14 gunde kesan-oludeniz.simdi nisanda fethiye.hatay samandag yapicam bu hayalde gerceklesirse kendime guvenim gelucek ve emekli oldugum gunun ertesinde nasip olursa hopa-tokya

Ya bu arada bir giresunlu olarak kirklareli vizeye ugrarsin felan demistim hatirlarsan bekledim valla yolunu..neyse seninde anlatimin benim gibi akicilik yok madde madde siralamissin :)

@M.Ozkul teşekkür ederim. tur veya gezide diyebiliriz. 53 gündü. gün gün bol resim. Video ve yazı mümkün olduğunca detaylı yazarak oğlumun anısını ölümsüzleştirmek. amacım bana uygun olan kısa km.ler yöre ve yöre halkıyla diyalog. az bilinenleri dostlarımla paylaşmak.

Sensiz 5 Yıl Turumuzun 7.günü Trabzon'dan Vakfikebir'e 44.5 km. 5 saat 3 dakika 592 metre resim. yazısı ve videosu Karadeniz'de Sırdaş Bisikletimle pedallama.
tura 111 kilo başladım. bittiğinde 95 kiloydum. 16 kilo vermiştim. yazdığım yazılardaki ağza fermuar uyguladım. başarılı oldum. uygulamalardan bazıları.
53 günde hiç dondurma satın almadım. sadece Keşanda peynir helvasi yanında dondurma vardı. Muammer kardeşimiz getirmişti. sadece o zaman yedim. ilk kapalı şişe suyunu 33..Gün sonra Sakarya da satın aldım.( günde ortalama 4 kilo dan az olmamak üzere su içtim ) 32 gün yollardaki çeşmelerden doldurduğum suları içmiştim. Tulumba tatlısını 40 gün sonra Havsa'da mahalle mevlut yemeğinde. Gofret 40 gün sonra Edirne'de. tur boyunca 39. günde üzümlü kek. Colayi 33.gün Sakarya da satın aldım.

Oncelikle basiniz sagolsun diyorum.

Yarin sabah ilk is yazdiklarinizi okumaya baslayacagim. Oglunuzun anisini olumsuzlestirmek icin yapilabilecek en guzel seyi yapmissiniz. Turun tamamini okumayi sabirsizlikla bekliyor olacagim.

• Beğen
Tepkiler: bisiklethobimiz
@celikkadro dostlar sağolsun. Allah kimseye evlat acısını yaşatmasın. mesafeler kısa ama daha fazla bilgi paylaşım resim. videolar. heryere ayrı ayrı yazmaktansa. tek yerde olmasi daha iyi olacağı kanaatindeyim. videoların megabaytı yüksek. şu an 16. Gün Samsun Alaçam arasını yazıyorum. gün gün hata yapmamak icin resim video ve notlardan yola çıkarak geç olsun doğru olsun düşüncesindeyim. ekim ortasında biter diye

Sensiz 5 yılda 8. Gün Vakfıkebir den Tirebolu ya 43.5 km. IMG_20160816_111354.jpg

9.gün Tirebolu Giresun 47.7 km. 4 saat 07 dakika 832 metre yükseklik 2016-07-20-05-11-19-777.jpg

10.gün Giresundan Ordu ya 55 km. 4 saat 23 dakika 371 metre yükseklik received_821671204636189.jpeg

11.gün Ordu dan Yason Feneri ne 34.8 km. 2016-07-20-11-04-36-907.jpg

12.gün Yason Feneri nden Fatsa ya 36.1 km. 3 saat 41 dakika bisikletle dağların yeşili denizi mavisi. koylar yolun bitmesini istemiyorsun.IMG_20160722_102608.jpg

13.gün Fatsa dan Çarşamba ya 75.4 km. 29 metre ile deniz seviyesinde olan bölünmüş siyah asfalt. Geniş güvenli yolda karşıdan esen Rüzgar Karayel de yoksa keyfine doyum olmuyor.IMG_20160807_082915.jpg

14.gün Çarşamba dan Samsun a bir gün yetmez gezmek istersen okuyunca hak vereceksiniz. 59.6 km. 5 saat 43 dakika samsun girişinde güvenlik şeridi çok dar. Trafik yoğun kamyon ve tır lar yanınızdan silme geçiyor IMG_20160810_202018.jpg

15.ğin Samsun dan Bafra ya 58.4 km. 107 metre ile deniz seviyesinde 3-4 rampa olan güzel bir yol Bafra ile ilgili yazılar resimler IMG_20160826_185439.jpg

16.gün Bafra dan Alaçam 32.2 km. Sahilde güneşin batışı Öğretmenevi bahçesindeki düğünden gelen müzik sesiyle çadırda geceleme. güzel günler. IMG_20160825_172022.jpg

hepsini (link) da Sensiz 5 Yıl bölümünde yazıları. Resimleri ve videoları okuyacağınızı ümit ediyorum. Teşekkürler. (gün gün yazıyorum hata yapmamak icin günleri yaşayarak. notlar resimler videoları tekrar gözden geçiriyorum.). Bir konuyu buradan açıklamak istiyorum Eşimle Başta aldığımız karar ile yolda harcamam gerekirken bir şekilde harcayamadığım nakiti yazımın sonunda bir yardım kuruluşuna yatıracağım. tur boyunca isimli. ısimsiz kahramanlarımız için sağ olsunlar IMG_20160815_113433.jpg

17. Gün Alaçam dan Gerze 48.4 km. 3 saat 39 dakika 764 metre yükseklik. 86 metre ile deniz seviyesinde bölünmüs yol. Siyah asfalt. güvenlik şeridi geniş güzel bir yolda pedal çevirme.
18. gün Gerze dan Sinop'a 46.6 km 4 saat 41 dakika 774 metre yükseklik 211 metre ile deniz seviyesinde inişli çıkışlı bir yol aradaki 2 tünel daha zor olan yolu kolaylaştırdı. Demirciköy 1680 metre ve çiftlik tüneli 1285 metre uzunluğunda. sinop tarihi cezaevi görülmesi gereken yerlerden IMG_20160729_181738.jpg

Sn @bisiklethobimiz öncelikle başınız sağ turunuz sağlıklı ve tez olsun.
Bilmiyorum fark ettik mi? ancak Sn @bisiklethobimiz bize burada bir kaç konuda rehberlik etmekte.
Azim ve sevgi ile yapılan hemen her işin sonuçlandırılabileceğini gösterirken, sıkça sorulan bir sorunun cevabını da tecrübe ile vermiş oluyor.

bisikletforum'da sıkça duyduğumuz " şu bisiklet uzun tur için iyi mi?" "lastiği jantı vites sistemi dayanır mı?" vb gibi sorular var. Sn @bisiklethobimiz çok uzun sayılabilecek bir bisiklet turunu pahalı olmayan Bisan Achill marka/model bir bisiklet ile gerçekleştirdi/gerçekleştiriyor.

Ezcümle; Bir hedef yaratıp bu hedefe doğru istikrarlı bir şekilde yürümek istediğimizde teferruatlara çok takılmamalıyız diye düşünüyorum.

Sn @bisiklethobimiz hepimizin örnek alması gerek azim ve istikrarınız için size ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.
Esen kalın.

19. gün sinop tan Akliman. Akkum. Hamsilos. Inceburun Feneri 46.1 km. 7 saat 19 dakika 460 metre yükseklik. hepsi birbirinden güzel yol orman Yeşilin her tonu var. hava güneşli deniz masmavi. hersey Bisikletle yapılacak gün için ideal. Hamsilos koyu jeolojik çağlardan Buzullarin erimesi ile oluşan bölge mavi bir başka ağaçların altında piknik. Ülkemizin en kuzeyi inceburun Feneri. bugun kendinize ödül verdiğinizi düşünüyorsunuz. yolu dar ve eski olsada trafik yogun değil.
20.gün Sarıkum Ayancık 45.4 km. 5 saat 40 dakika 1234 metre 154 metre ile deniz seviyesinde yeşillikler içindeki güzel bir yol. yolun orta km.lerinde eski kamyoncularin dinlenme tesisi ve ağaçtaki Salıncak ta dinlenme molası. direk denize kıyafetlerle girme. Ulaş kardeşimizin parkta evinin önünde çadır kurabilecegimi söyledi. evlerin arkasındaki dağlardaki ağaçlar oldukça heybetli.
21. Gün Ayancık tan Güzelkent 34 km. 4 saat 13 dakika 55 metre yükseklik 398 metre ile deniz seviyesinde tek bir rampa yol yapımı. yol boyunca bol sayıda Çeşme. Güzelkent küçük bir ter avea internet sadece sahilde iskelede olursan çekiyor. Çarşıda çekmiyor. sabah denize girdim. Ilk defa bu kadar soğuk suya burada denk geldim. akıntı olabilir. denizi temiz. Buraya kadar karşılaştığım hep iyi insanlardı.
22.gün Güzelkent ten Türkeli 15.1 km 1 saat 3 dakika 209 metre yükseklik 60 metre deniz seviyesinde yol yapımı olan bir yolda gittim
23.gün Türkeli Çatalzeytin 12.5 km. 2 saat 7 dakika 207 metre yükseklik 83 metre deniz seviyesinde kısa bir gün amacım dinlenmek için aynı yerde kalana kadar kısadan olsa başka yerleride görmek ve insanları ile konuşmak ekşi mayalı ekmek pişirilmesi videoda resimler yazılar (link) mız.com Sensiz 5 yıl bölümünde
IMG_20160723_173445.jpg

@Mesut DOĞRU dostlar sağolsun. İnanmak ve doğru tercihlerle işin yarısını zaten baştan yapıyorsunuz. Şuan ilk 26 günü gün gün yazdım. anları birde tekrar okuyarak eksikleri tamamlama. ilaveler olabilir. oldukça çok resim. videolar. umarım gençlere faydalı bilgileri veririm. Teşekkürler.

24. Gün Çatalzeytin Abana 26 km. 4 saat 5 dakika 676 metre yükseklik 291 metre deniz seviyesinde yer yer yürümeyi gerektirecek kadar bir yolda yeşillikler. çeşmeler. bol bol dinlenmeli sonunda Abana'ya varmak.
25 gün Abana dan Inebolu'ya 29.1 km. 3 saat 31 dakika 783 metre yükseklik 91 metre ole deniz seviyesinde yolculuk sonrası ilklerden Inebolu'ya ulaştım. Türk Ocağı Binasındaki müze Hamamci Kadı Salih Reis Heykeli. Şehit Şerife Bacı Anıtı. gün batımı. Geniş detaylari ile.
26.gün Inebolu dan Doğanyurt 32 9 km. 4 saat 24 dakika 1612 metre yükseklik yine yeşillikler içinde pedallıyorum. Buraya kadarki en küçük ilçe IMG_20160804_162304.jpg

Bu tura baslamadan önce yazdıklarımdan. bisikletle gidebildiğim yere kadar giderim. olmazsa yürürüm. oda olmazsa araca binerim demiştim. başka 63 yaş. kilom 110 kilo sol ana damarda %100 tıkalı (%40 yan damardan besleniyor. Sol ayağımda nabız yok) Bisiklet 20 kilo desek. yükde 25-30 kilo arası. Demekki 150-160 kilo arası bir ağırlığı. Sırdaş taşıdı. bende bitirme keyfini yaşadım.önce Inandım. hedefim doğruydu. başarı geldi. Teşekkürler.

27. gün Doğanyurt'tan Bartın araçla bugün km. saat. yükseklik yok, yine Amasra Dolmuşla gidiş geliş
28. gün Bartın'dan Zonguldak zift üzerine yeni dökülen mucur, yol yapımı çalışmaları güvenlik şeridinde dar yollar. 83.9 km. 7 saat 4 dakika 949 metre yükseklik. 423 metre ile deniz seviyesinde mucurlu yolda yürüme dahil pedal çevirme
29. gün Zonguldak'tan Ereğli'ye Kozlu çıkışı, 3 tünel. Bülent Ecevit Üniversitesinden sonra 516 metrelere tırmanma. Zonguldak Şehitler ormanı, denize girilecek plajlar, 56.8 km. 7 saat 56 dakika. 1369 metre yükseklik 516 metre ile deniz seviyesinde pedallama, yer yer yürüme dahil pedal çevirme. Ereğli merkezdeki sahil parkında Gazi alemdar Gemisi (Alemdar Römorkörü) gün ve gün yazıları resimleri ile (link) da Sensiz 5 Yıl bölümünde Teşekkürler
(amacım istenirse herkesin tur, gezi programı yapabileceğini, muhayyilede (hayal gücü) canlandırmak için görüntülerin olması gerektiğini, yazılarımı video ve resimle destekledim, (yollar darmı?, bölünmüş yolmu? güvenlik şeridi? stravadan km. saat. yükseklik ve iniş çıkışlar, ) yine bilgi almak isteyenlere bildiğim konularda yardımcı olabilirim. son yazdıklarım ise 53 günde yolda sadece yabancı bisikletçiler gördüm. Türk Bisikletçi ile hiç karşılaşmadım. 4 yıldır kendime göre geziyorum, Sadece Keşan'da bisikletçilerin kalacağı bir park var. günü gelince onuda yazarım. Keşan'a saygılar. gece kalacağım yerler otel veya kendi çabalarımla olan yerlerdi. hep iyi insanlarla karşılaştım, bir sıkıntı yaşamadım. Teşekkürler iyi insanlar. paylaşmaya devam.
sizlerle IMG_3372.jpg 20160808_150518.jpg 20160810_101235.jpg IMG_3529.jpg IMG_3630.jpg

yol boyunca Sırdaş'a lazım olur diye taşıdım. 20 ad. jant teli. tel sökme sıkma ayar anahtari 2 ad. Iç lastik. Ruble sökme zincir ve aparatı. Kurbağacık. Zincir bakla aparatı. Tornavida. Yama takımı. pompa. 8-10-12 anahtar Sibop iğnesi sıkma sökme aparatı. makas. vs. 20160926_182858.jpg

@bisiklethobimiz
Parayı son günler harcamissiniz :)

@Mesut DOĞRU
Kesinlikle katiliyorum size. Uzun turda lastiklerin iyi olsun yeter.
@bisiklethobimiz abimize de sevgi ve saygilarimi sunmak istiyorum.

30. gün Ereğli'den Akçakoca Ereğli çıkışında devasa 2 tanker gemi, yer yer daralan güvenlik şeridi sahilde denizin mavisi, orman ağaçların yeşilleri içinde pedallama keyfi sadece rüzgar karayel karşından esiyor, 49 km. 4 saat 15 dakika 702 metre yükseklik 71 metre ile deniz seviyesinde ilk defa bisikletle geçiyorsun.
31. gün Akçakoca'dan Karasu şimdiye kadarki en kötü yol, araç trafiği yoğun, asfalt eski, dar, yamalı, Melen ağzı köprüsünden sonra Londra asfaltı gibi bölünmüş yol, siyah asfalt, karayel karşından esmeye devam ediyor, 48.6 km. 4 saat 32 dakika 374 metre yükseklik 107 metre ile deniz seviyesinde pedallama, herşeye rağmen buraları görmek için bu yolda çekilir. Karasu'da gözün alabildiği kumsal ince kumu var, 13 km. kaynarca yolundaki Acarlar Longozu dünyanın sayılı yerlerinden görmemek olmaz. 750 metre su boyunca giden tahta köprüsü, orman ağaçları, balıkları ve çevresinde yaşayan hayvanları ile görülmesi gerekir diyorum. yolu, fındık patozu, denizin videosunu hazırladım.
32. gün Karasu'dan Sakarya 93.3 km. 6 saat 30 dakika 252 metre yükseklik 67 metre ile deniz seviyesinde bölünmüş yolda pedallama (acarlar longozu 20 km. bu mesafenin içinde) Sakarya yemek köfteci Mustafa'da Islama Köfte
33. gün yağmur nedeniyle istirahat.
34 gün Sakarya'dan Burgazada Turumuzun en uzun etabı, İlk defa adada bisikletle konaklama, 146.7 km. 10 saat 17 dakika 1318 metre yükseklik 179 metre ile deniz seviyesinde yol uzun ve trafiği yoğun olsa sıkıntısız bitti. D100 karayolu (Eski E5 te ) bisikletle pedallama keyfini yaşadım. sahil yolu günlerden pazar İstanbullular sahildeki parklarda piknik yapıyorlar, ortalığı mangal dumanı kokusu götürüyor, 3 şerit yol yeterli değil. İstanbul'un plakası 34 turumuzun 34. günü ilginç raslantı.
35. gün Burgazada da istirahat.
36. gün Burgazada'dan Kumburgaz'a vaupru Burgazada dan sonra Heybeliada, Büyükada iskelelerine uğradı, Bostancı iskelesine geldi (deniz işletmesi bisiklete ücret almıyor, Turyol ise bisiklete 1 kişilik ücret alıyor) Bağdat caddesi, Fenerbahçe stadyumu, Boğa meydanı ve Kadıköy iskelesi, Anadolu yakasından Avrupa kıtasına geçiyorum. Eminönü iskelesi denizcilik işletmesi ile daha ekonomik 1 bilet parasına bisikletle geçiyorum. fazla oyalanmadan Kennedy Caddesinden yeşilköydeki Hava müzesi, 2 rampa Kumburgazdayım, geçen senede burada 1 gece kalmıştım, 71.3 km. 5 saat 18 dakika 408 metre 140 metre ile deniz seviyesinde görmediğim yerlerde Bisikletle geçme keyfi harikaydı.
37. gün Kumburgaz'dan Çorlu'ya hiç tanımadığım insanlar bahçesinden altın çilek ve organik domates veriyor. (ismi Önder gencimiz) Silivri yolu geçen seneden farkı yok, yamalı, eski asfalt, güvenlik şeridi aynen yok, 17 Ağustos 1999 depreminde Yalova Çınarcık'ta 7 yakınımızı kaybetmiştik, geçen sene Yalova'daydım, gece saat 03.02 de Deprem anıtında mevlüte katılıp ve dualarımızı göndermiştik, mekanları cennet olsun, 55.9 km. 4 saat 52 dakika 572 metre 169 metre ile deniz seviyesinde pedallama.
38. gün Çorlu'dan Lüleburgaz 63 yıl önce bu gün 18 Ağustos benim doğum günüm, 58 km. 5 saat 13 dakika 373 metre yükseklik 193 metre ile 50 metre arası pedallama, geniş yazısı ve resimleri ile (link) da Sensiz 5 Yıl Bölümünde Teşekkürler.IMG_4402.jpg IMG_4218.jpg IMG_4326.jpg IMG_3924.jpg

39. gün Lüleburgaz'dan Pınarhisar, İğneada (otobüsle) Kırklareli 62 km. 4 saat 46 dakika 484 metre yükseklik 244 metre ile 60 metre arasında dar, yamalı, güvenlik şeridi yer yer olmayan bir yolda pedallama, iğne ada yolunda mucur dökülüyordu, (bir dahaki sefere iğneada yolu bisikletle gidilir diyorum.)
40. gün Kırklareli'den Edirne 66.3 km. 4 saat 47 dakika 459 metre yükseklik. 205 metre ile 50 metre arasında pedallama. Selimiye camisi, Sarayiçi(kırkpınar), Tava ciğeri, çarşısı görülmesi gereken yerlerden,
41.gün Edirne'den önce Kapıkule, Havsa 73.8 km. 6 saat 18 km. 343 metre yükseklik 113 metre ile 50 metre arasında bölünmüş güzel bir yolda gidiyorsunuz, Sırdaşın arka jantta 2 teli kırık değiştirdim, sağlık müzesi, Sarayiçi(kırkpınar) 2. mehmet av köşkü, Balkan Savaşları Şehitliği, sağlık müzesi, Askeri Hastahane Şehitliği buraları görmek için pedal çevrilir,
42. gün Havsa'dan Uzunköprü 37.1 km. 2 saat 46 dakika 207 metre yükseklik 125 metre ile 30 metre arasında güzel bir yolda pedal çevirme, 1392 metre uzunluğunda ilçenin adını aldığı Uzunköprü 1426- 1443 yıllarında yapılmış 2. Murat tarafından onarılması buyurulan 1923 yılında onarılan taş köprü, 19 mart 1909 yılında dikilen Özgürlük Anıt (Hürriyet), karnınız acıktı Uzunköprü köftesini 80 yıllık Uzunköprü köftecisinden yiyeceksiniz. 1875 yılında Rumlar tarafından yapılan 1924 yılında ibadete kapanan Aziz İoannis Kilisesi görülecek yerlerden
43. gün Uzunköprü'den Keşan: Keşan Bisikletçilerin gece çadırı ile güvenle kalabilecekleri alanı olan, bu şekliyle bir adım ilerideki ilçemiz, Keşan merkezi görmek için tırmanmanız gerekecek, 2 meydanı olan, bugün kısa bir etabımız 37.1 km. 2 saat 46 dakika 207 metre yükseklik, 125 metre ile 30 metre arasında yer yer mucurlu sekerek gidilen bir yolda pedallama.
44. gün Keşan'dan Gelibolu 72.8 km. 5 saat 37 dakika 637 metre 327 metre ile deniz seviyesinde Koru dağını aşmak, rüzgar, bölünmüş yol, siyah asfalt, önce Saroz Körfezisi ile ege denizi sonra Hamzakoy'da Marmara denizi ve Çanakkale Boğazı ülkemizin görülmesi gereken harika yerlerinde Sırdaş Bisikletinle pedallama, Sensiz 5 Yıl puzzle'nı tamamlamaya az kaldı. IMG_4616.jpg IMG_4935.jpg IMG_4896.jpg IMG_4993.jpg IMG_5099.jpg IMG_5308.jpg IMG_5415.jpg

Bisikletle Sarp - Kapıkule - Çanakkale - İzmir 53 günlük Sensiz 5 yıl Turumuzda yalan yanlış yazmadan, abartmadan, gün, gün yazmaya devam ediyorum, yazılarımız haricinde, faydalı olacağını umduğum bol miktarda resimler ve günlerle ilgili video yayınlamaya (link) da sensiz 5 yıl bölümünde Teşekkürler.

@bisiklethobimiz Tur yazılarınızı yayınladığınız sayfanıza bakıyorum arada da oldukça detaylı anlatımlarınız, bu tür tur planlayan arkadaşlara oldukça yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Tur sırasında not alıyor musunuz, zira yazılarınızda bu kadar gün bu kadar detay oldukça iyi.

Geri