Scudo Sports

Sele yüksekliği ayarı

sizin de yolda selesi çok düşük bisikletlileri durdurup ''selenizi yükseltin genŞler'' demek geliyor mu içinizden?
Ben selesi düşük bisikletlileri gördüm mü bir "sübhanallah" çekiyorum. Sonra diyorum ki kardeş bu sele bu kadar düşük olursa performans alamazsın, ağrı yapar "maazallah" diyorum. Onlar da "elhamdülillah" iyiyiz böyle iyiyiz diyor. Ben de şaşkınlık yaşayarak "Allahuekber" diyerek uzaklaşıyorum.:D

Scudo
Arkadaşlar merhaba. Konuyu forumda bulamadım. Sorunum selem bir türlü düz durmuyor. Ayarlıyorum, son gücümle de sıkıyorum ama özellikle parke taşlı bir yolda, ki güzergahımda var, sürekli popo kısmı aşağıya düşüyor. Ön kalkıyor. Evet seleyi biraz geride kullanıyorum. Hatta gerekende bi tık da öne aldım ki fazla aşağıya düşmesin her tıkırtıda.

Sorum şu ki; sele borusunu seleye bağlayan bu aparatın daha genişi, daha stabil tutabileni v.s. var mıdır. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Mekanizmanın fotoğrafı var mı hiç? Kelepçe sağlamsa ve doğru monte edildiyse böyle bir problem olmamalı.

Çok teşekkür ederim cevap için. Sıvı sürtünme arttırıcı ilk defa duydum. Her gün bir şey öğreniyorum.
Yalnız benim sorunum seleyi sele borusuna bağlayan aparatın salması.sele borum kadrodan hiç oynamıyor. Selem kendi geri düşüyor.
Kusura bakma benim hatam :)

• Beğen
Tepkiler: Boraberki
@Tui Lui
Genellikle mahallede süren çocuklar yapıyor. Uyardığımda "abi yapamıyorum ki" diyorlar başıma iş alıyorum. Sakın demeyin.

• Beğen
Tepkiler: Tui Lui
Hazır konu açılmışken, sizin de yolda selesi çok düşük bisikletlileri durdurup ''selenizi yükseltin genŞler'' demek geliyor mu içinizden? Bazen öyle düşük seleler görüyorum ki dizlere pedal çevirecek kadar açı kalmamış yazık. Uygun sele boyu dizinizi kırmadan , ayağınızın pedalla tam temas etme mesafesidir diye bir hoparlör alıp mahallede bağırarak gezicem. İyi bayramlar herkese.

Yüzlerce kez aklımdan geçti, o an dinleyip sonra "ben rahat edemiyorum yea" deyip geri alacaklarını düşündüğüm için bir şey demedim.
Selenin o kadar aşağıda durması ki, artık dizlerin yana açılarak pedala basılmaya uğraşılması. Bir de yazın ortasında emicelerin metal çamurlukları takılı bırakması.

• Beğen
Asıl problem acemi kişilerin seleye oturarak harekete başlaması ve dururken seleden kalkmadan ayağını yere koyabilmek istemesinden oluyor.

Az bir zaman harcarsanız düzeltmeye ikna edebilirsiniz. Ben küçük yeğenime (9'du o zaman) seleye oturmadan sürüşe başlayabileceğini ve dururken pedalların üzerinde ayağa kalkıp ayağını yere koyabileceğini gösterdim. Ondan sonra selesini doğru ölçüye getirdik ve 2 senedir öyle kullanıyor.

Sorumu yineleyim...
Arkadaşlar merhaba. Konuyu forumda bulamadım. Sorunum selem bir türlü düz durmuyor. Ayarlıyorum, son gücümle de sıkıyorum ama özellikle parke taşlı bir yolda, ki güzergahımda var, sürekli popo kısmı aşağıya düşüyor. Ön kalkıyor. Evet seleyi biraz geride kullanıyorum. Hatta gerekende bi tık da öne aldım ki fazla aşağıya düşmesin her tıkırtıda.

Sorum şu ki; sele borusunu seleye bağlayan bu aparatın daha genişi, daha stabil tutabileni v.s. var mıdır. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

@Boraberki Orjinal olmayan bir parça kullanılmış olabilir mi kontrol edin bence. Herşey orjinaline uygunsa parçalardan biri artık tutmuyor olabilir.

Olması gerekenden 2 cm alçak kullandığımda tüm mabada ağrı yayılırken, olması gerekenden 2 cm yüksek kullandığımda bacak arkasında çekme ve ağrı yaşadım.
Ayar konusunda optimum seviyeye ulaştığımda ağrılar tamamen ortadan kalktığı gibi performansıma da belirgin etki etti. Belki psikolojiktir ama deneme turunda 5 segmentte 4 PR aldım.

@Boraberki Başta bir arkadaşın önerdiği gibi 2 vidalı olandan alırsanız, hem önden hem arkadan tutacağı için sabit kalır...Bence direk sele borusunu değiştirin..

Hazır konu açılmışken, sizin de yolda selesi çok düşük bisikletlileri durdurup ''selenizi yükseltin genŞler'' demek geliyor mu içinizden? Bazen öyle düşük seleler görüyorum ki dizlere pedal çevirecek kadar açı kalmamış yazık. Uygun sele boyu dizinizi kırmadan , ayağınızın pedalla tam temas etme mesafesidir diye bir hoparlör alıp mahallede bağırarak gezicem. İyi bayramlar herkese.
Ben bağırıyorum. Hatta sebeplerinide anlatıyorum.

• Beğen
@Boraberki Başta bir arkadaşın önerdiği gibi 2 vidalı olandan alırsanız, hem önden hem arkadan tutacağı için sabit kalır...Bence direk sele borusunu değiştirin..
Yanıt için teşekkürler. Benimde merak ettiğim buydu. O aparatı mı değiştirmem, yoksa sele borusunu mu değiştirmem gerekiyor diye düşünüyordum. Biraz sele borusu araştırayım o zaman çift vidalı.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Boraberki Ben olsam aliexpress ten verirdim bir karbon sele borusu, çapa ve mekanizmaya bakarak..🙂..AC90 diye bir marka var, ben almıştım, kullanamadan bisiklet değişti (akabinde boruyuda sattım)..Gayet kaliteliye benziyordu...Araştırabilirsiniz..100-150 TL gibi..

• Beğen
Tepkiler: Boraberki
Topuk pedaldayken düz durdurma tekniğiyle sele boyumu ayarladım ancak yokuşlarda pedala biraz yüklenince dizimin üst tarafı yanıyor, benim bildiğim bisiklette alt bacak daha çok yorulur, benim üst bacağımın yanması normal mi ?

Topuk pedaldayken düz durdurma tekniğiyle sele boyumu ayarladım ancak yokuşlarda pedala biraz yüklenince dizimin üst tarafı yanıyor, benim bildiğim bisiklette alt bacak daha çok yorulur, benim üst bacağımın yanması normal mi ?
Ayakta veya oturur halde sürerken farklı kas gurupları çalışır. Buna yokuş veya düz yolu da dahil edebiliriz. Dizin ağrımadığı sürece çok dert etme.

• Beğen
Tepkiler: dgny.berke

Dizimin üst kısmından kastınız Quadriceps bölgesi ise selenin alçak olmasından dolayı bu kısımda ağrı ve yanma olur. Yarım santimlik yükseltmeler ve sürüşler ile ideal yüksekliği bulduktan sonra büyük ihtimal sorun kalmaz.

Alt bacak ağrısı ( Tibialis Anterior ) ise selenin önde olmasından dolayı olur.

Seleniz gereğinden fazla önde olabilir

• Beğen
Tepkiler: dgny.berke
Boyum 1.77 Bisikletim 52 kadro
Teorik hesaplama yöntemleriyle (0.833 - 1.09) sele yüksekliğimi ayarladım ama rahat pedal çeviremedim.

Topuğumu koyup dizimi kilitleyerek ayarladım. Bu kez daha rahat pedal çevirdim.
Ama sele yüksekliği fazla oldu. Lambalarda vs. durduğumda seleden inmeden ayağım yere değmiyor. Bisiklete binerken de pedalın üzerine basarak oturabiliyorum. Şehir içinde sürdüğüm için in/bin sık oluyor. Bu da yaramadı sanırım.

Selenin gidona olan uzaklığına mı müdahale etmem gerekli acaba?

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Geri