Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

ne demek, bende araştırmıştım önceden, ama şimdi bianchi star (dh) kullanıyorum o yüzden ihtiyacım kalmadı. trial kullansaydım öyle yapardım.

• Beğen
Tepkiler: EmirhanKarasu
Scudo
@Burak Sakarya
Malesef o ben değilim :D:D
Ama bmx için ufak seleler var onları araştırıp bulabilirsin.:in:

• Beğen
Tepkiler: Burak Sakarya
Merhaba her halde trialde sele kullanılmıyor, ama selenin takıldığı kısım boş olunca da şekil kötü oluyor ''sahibinden'' gibi satış sitelerinde ''Odyssey Sele'' yi arat sanırım aradığını bulacaksındır ;)

• Beğen
Tepkiler: Burak Sakarya
30-40 Tl civarında uzun yolda da kullanılabilecek konforlu bir sele arıyorum arkadaşlar. Bu konudaki bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Ben biraz araştırdım da "Selle Royal Classic Mach Sele (Unisex) Free Design" diye bişey buldum. Fotoğrafı ve özellikleri aşağıda

Marka: SELLE ROYAL
Model: CLASSIC MACH SELE (UNISEX) FREE DESIGN
Fiyat: 13 EUR + %18 KDV
Toplam Fiyatı : 32,63 TL (Taksitli)
Havale ve KK Tek Çekim Fiyatı : 31 TL (%5 İndirim)

SİYAH RENK
ROYALGEL
330 g AĞIRLIK

ROYALGEL:
"Maksimum Konfor"
Deforme olmayan biricik jel olan Royalgel seçkin bir poliüretan matrix üründür. Karşılaştırmalı basınç dağılım testleri, Royalgel'in yüksek düzeyli konforunu; prostat, pubis ve kalça kemiğine % 80'lere varan basınç azaltma yeteneğini kanıtlamıştır.

Gösterdiğin sele gayet rahat bir seledir.Fakat bu sele meselesi oldukça göreceli bir kavramdır.Kimileri sert sele sever kimileri jelli yumuşak sele o yuzden kişiden kişiye değişir.uzun tur binicilerinin ve yarışçılarının selelerine bakarsak da yüksek oranla ince ve sert sele kullanıyorlar tabiki pedli tayt ile.ben gösterdiğin selenin siyah beyaz modeli ile bir günde 200 km yol yaptım rahatsızlık duymadım sonra model değiştirdim Fizik thundra seleye geçtim ilk turlarda oldukçe zorlanmama rağmen (çok sert bir seleydi buna göre) alıştıktan sonra çok sevdim.Kısacası söylediğin fiyat aralığında zaten cok model yok ya bu gösterdiğine bakacaksın yada velonun seleleri var biraz daha sert ama daha konforlu diye biliyorum onlara bakacaksın.Son olarak da aynı şehirde bulundugun Deniz Gökhan Tezcan var forumumuzda moderatör kendisi oldukça çok sele denemiş bir arkadaş onada sormanı tavsiye ederim :) (Deniz sana pasladım kızma :) )

• Beğen
Tepkiler: Levent ÖNDER
Şu anda kullandığım sele sert bir sele ve pedli tayt da kullanıyorum fakat uzun yolda çok rahatsız edici oluyor. O yüzden jelli denemek istiyorum. Tavsiyelerine teşekkürler. Ayrıca Deniz Gökhan Tezcan'ın da görüşlerini bekliyorum. :) Özel mesaj atmayayım diyorum özellikle. Çünkü bilgi paylaşımı burada olursa faydalanmak isteyen herkes görebilir. Tavsiyeleriniz için teşekkürler Deniz Bey. Pedli tayt kullaırım, sorun değil. Fakat sert sele benim "göz"ümü korkuttu açıkçası. :) O yüzden jelli sele bana daha çok uygun diye düşünüyorum. Jelli seleyi bir de pedli taytla kullanırsam benim için "kaymaklı ekmek kadayıfı" olur sanırım. "Fizik" demişsiniz de fiyatlara şöyle bir baktım da biraz beni aşıyro. Belki ileride...

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Bu sene fizik sele yeni bir model cıkardı adını hatırlamıyorum ama 65 lıra ıle 80 lıra arasında satış fıyatı var magzaya göre değişiyor. istersen lınk verebılırım.Ayrıca son tavsıye uzun tur dedıgınızden ne kadar yolu kasdediyorsunuz bilmiyorum ama 100 km ustü turlarda yumuşak sele bunu bende deneyerek ogrendım daha cok ağrı yapıyor.Pedli tayt konusunda da kaç model denedınız bılemıyorum ben 3 model denedım sımdıye kadar ve markadan markaya ped kalınlıkları ve kalıtelerıde degısıyor mesela şu an Marine tayt kullanıyorum pedi cok kalın ve jel tabakası gıbı daha oncekı taytlarımda coolmax ped vardı incecik ve sünger gibiydi varlıgı yokluğu belli olmuyordu.Bunlarada dıkkat etmelisiniz.

• Beğen
Demişsiniz. Mesajın bu kısmını görmemişim sanırım. Etkinliklerden haberdar oluyorum. Ahmet Abi sağolsun haberdar ediyor. Yalnız ben yoğun olarak çalıştığım için gelmek pek kısmet olamıyor. İnşallah bir gün beraber pedallayabiliriz. Bahsettiğiniz selelerin linklerini gönderebilirseniz incelemek isterim. Uzun tur derken 100 km civarını kastediyorum. Daha üstü şimdilik mümkün değil ne yazık ki. Pedli taytın da ince pedlisini kullandım şimdiye kadar. Bir de kalın olanını deneyelim bakalım. Tavsiyeleriniz için de ayrıca teşekkürler. Tecrübelerinizi dikkate alacağım.

Söylediim sele bu.ben bu sene gördüm vitrinlerde en düşük gördüğüm 68 lira peşin alımlarda en yüksek de 80 liraya gördüm ben ortasının linkini veriyorum pahalı satan ile ucuz satan belli olmasın :) bu seleyi elime alıp incelemek de nasip oldu. 300 gram agırlıgında ve oldukça şık duruyor fıyatına göre. tabi fiziğin en alt modeli malzemeden çalmıştır ama yinede uygun bence.Bu selenin birde altın yaldızı rengi var oda aynı fiyat.Araştırırsanız internetten hem diğer rengini görürsünüz hede ucuz olanını bulursunuz bulamazsanız bana mesaj atın 68 liraay satan yerin linkinide vereyim ama kargo ve peşin oldugundan erdoğanlar daha mantıklı hem peşine 6 taksşt yapıyor hemde kargo ücretsiz.

• Beğen
İlginiz için tekrar teşekkürler. Seleyi araştırdıktan sonra karar vermem daha kolay olacak. Alıp denedikten sonra görüşlerimi yazarım.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Merhaba Arkadaşlar;

15KM ve üzeri sürüşlerde yolun kalanını ağrı sebebi ile ayakta sürmek zorunda kalıyorum.

Uzun sürüşler için uygun sele tavsiye edebilirmisiniz?

arkadaslar asagidaki linklerdeki selelerden hangisini tavsiye edersiniz acaba?

Bisiklet donanımları içerisinde tavsiye edilmesi en zor parçadır sele. Kalite olarak her iki üründe en iyilerden. Selenin verdiği rahatlık ya da rahatsızlık kilo alıp vermenizle bile fark edebiliyor. Kendim yaklaşık şu ana kadar 10'a yakın sele denemişimdir hala budur dediğim bir sele henüz olmadı. Tanıdık bildik nazınızın geçeceği bir bisikletçi var ise ellerindeki seleleri yaklaşık en az 30 - 40 km test edip ona göre karar verin derim.

• Beğen
Tepkiler: utku bayburt
Ben de yeni bisikletim için sele bakıyorum bu aralar..

Okumadığım forum, yorum sitesi kalmadı diyebilirim (türkçe/yabancı[hatta çekçe olan bir siteyi Google Translate ile okudum=)]).
Genelde şunlar söylenmiş;

- Bisiklette konforu en çok etkileyen 1. şey kadro, 2.si ise seledir.
- Uzun süredir bisiklete binen insanların dedikleri Murathan Bey'in dedikleri ile birebir örtüşüyor. Neredeyse hepsi onlarca sele denemişler ama hepsi farklı selelerde rahat etmiş. Hatta bu konuda en eğlenceli yorum sanırım bikeforums'daydı; "Benim popom senin popondan farklı" diye =).
- Bir de Türkiye'deki sitelerde bakarken (aktifpedal dışında) sele boyu ile ilgili bir şey görmedim. Selelerde de 130, 143, 155mm şeklinde ölçüler oluyormuş (genişlik). Poponuza en uygunu hangisi ise onu almakta fayda var. (Ama bu ölçü sadece Specialized markasında da olabilir, o konudan tam emin değilim.)
- İlla çok pahalı selelere bakmak zorunda değilsiniz. Anatominize uygunsa 20$'lık selede dahi rahat edebilirsiniz. (okuduğum yorumlar doğrultusunda bu önermede bulunuyorum)
- Bir de kişisel fikrim; ben bakarken flowlu modellere bakıyorum. Zaten ağır bir insanım, pelvis (bölgesi) birazcık rahat etsin. =)

• Beğen
Tepkiler: utku bayburt
ben bisikletimi genelde gezi amacli kullaniyorum 100 kmlik turlara da ciktigimiz oluyor.bir zaman sonra kalca cok fena uyusuyor.agirlik benim icin cok onemli degil aslinda.geziyoruz sonucta.sakin kullanirim bu yuzden.bu dogrultuda bir marka daha buldum.brooks b17 model.dunya turu falan yapan turcular bunu kullaniyormus hep avrupada.turkiyede satilmiyor sanirim.ama bazi sitelerden forumdan alan cok arkadas olmus.biraz pahali ama markayi arastirisan hakkini verdigini goreceksin.(link)

Brooks'u Türkiye'de Erdoğanlar Bisiklet satıyor sanırım ama açıkçası Brooks bana göre değil =).
Dediğin gibi tur için yapılmış seleler Brooks'lar. Ben biraz daha performans ağırlıklı sele bakıyorum açıkçası (sadece ağırlıklı, tamamen performansa yönelik değil)..
Benim seçimim Selle Italia SLR XC olacak sanırım.. (XC olanları Comfort, XP olanları Performance anlamında. XP olanların burunları daha uzun)

Ama siz tur için arıyorsanız Brooks bu iş için biçilmiş kaftan. Kullananlar hep memnun kalıyorlar bildiğim kadarıyla..

Okuduklarımdan ve tecrübemden dar ve sert sele en az hasar vereni.

tasarim olarak da cok hos olmus brookslar.ama gene de kafam karismiyor degil.su an yurt disindayim ben.daha ucuza fizik ya da selle italya alma sansim var.daha da hafif tabi.250 gr gibi bir fark var.linkte verdigim fizik marksi hakkinda bir bilginiz varmi?

Geri