Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

Scudo
carbon pastası aldım, bunu uygularken bir öneriniz var mı?

IMG_7229.jpeg

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Seat tube içinde kalacak kısma parmağınızın ucu ile krem sürer gibi sürün çok fazla sürmenize gerek yok biraz partiküllü bir yapısı var amaç 5 nm tork ile maximum tutunmayı sağlayıp sele borusunun kaymasını önlemek ve fazla tork un önüne geçmek 👌
Tek kullanımlık paketin içinde alana kadar tüp yada kutuda olanın dan alsaydınız sürekli lazım olacak bir sarf malzeme

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TeamO2.cc
Seat tube içinde kalacak kısma parmağınızın ucu ile krem sürer gibi sürün çok fazla sürmenize gerek yok biraz partiküllü bir yapısı var amaç 5 nm tork ile maximum tutunmayı sağlayıp sele borusunun kaymasını önlemek ve fazla tork un önüne geçmek 👌
Tek kullanımlık paketin içinde alana kadar tüp yada kutuda olanın dan alsaydınız sürekli lazım olacak bir sarf malzeme
burada çok marka yok yaza yurtdışına gittiğimde alırım bi kutu, seleyi taksam yeter bununla

• Beğen
burada çok marka yok yaza yurtdışına gittiğimde alırım bi kutu, seleyi taksam yeter bununla
Aldığınız ürün güzel, diğer karbon montaj pastalarından farklı olarak içeriğinde partikül bulunmuyor, bu da parçaların çizilmesini büyük ölçüde engelliyor.

Aldığınız ürün güzel, diğer karbon montaj pastalarından farklı olarak içeriğinde partikül bulunmuyor, bu da parçaların çizilmesini büyük ölçüde engelliyor.
aa öyle mi sevindim, az önce taktım diğer boruya göre biraz daha fazla tork uygulamam gerekti aşağı kaymaması için normalde 6nm ile sıkıyordum 9civarı sıktım bu sefer. Ben mucoffu gözüme kestirmiştim siz veya diğer arkadaşlardan kullanan var mı o nasıl acaba? veya başka bir ürün öneren olur mu?
Bu arada ben bildiğin suntaya oturuyormuşum denemek için bahçede 2 tur attım taytsız bile eskisinden daha rahattı sürüş
IMG_7231.jpegIMG_7233.jpegIMG_7239.jpeg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TeamO2.cc
aa öyle mi sevindim, az önce taktım diğer boruya göre biraz daha fazla tork uygulamam gerekti aşağı kaymaması için normalde 6nm ile sıkıyordum 9civarı sıktım bu sefer. Ben mucoffu gözüme kestirmiştim siz veya diğer arkadaşlardan kullanan var mı o nasıl acaba? veya başka bir ürün öneren olur mu?
Bu arada ben bildiğin suntaya oturuyormuşum denemek için bahçede 2 tur attım taytsız bile eskisinden daha rahattı sürüş
327416 dosyayı görüntüle327417 dosyayı görüntüle327418 dosyayı görüntüle
9nm yüksek bir değer, sele borusunun speklerine bakmış mıydınız?

Motorex ve bir marka daha var ama muc off değil. Bir kere kullandım bir daha da ihtiyacım olmadı açıkçası. Sürekli bisiklet montajı yapmıyorsanız çok ihtiyaç olacak bir malzeme değil, bir de bazı markalar kullanılmamasını belirtiyor kitapçıklarda.

• Beğen
9nm yüksek bir değer, sele borusunun speklerine bakmış mıydınız?

Motorex ve bir marka daha var ama muc off değil. Bir kere kullandım bir daha da ihtiyacım olmadı açıkçası. Sürekli bisiklet montajı yapmıyorsanız çok ihtiyaç olacak bir malzeme değil, bir de bazı markalar kullanılmamasını belirtiyor kitapçıklarda.
7nm diyor da 7de sağa sola hareket ediyordu sele carbon pastaya rağmen, çok kaba kuvvet insanı değilim, onu ben en fazla 8nm uygulamışımdır anahtarın ucunda bence, ritchey kendi pastası da varmış, bence de tekrar ihtiyaç duyulacak bir şey de değil.

• Beğen
327416 dosyayı görüntüle327417 dosyayı görüntüle327418 dosyayı görüntüle
Mucoff kullaniyorum ben. Valla farkini bilemicemde rengi ve kokusu güzel :)

Pastayı mı az sürdüm bilmiyorum ama bugün sürüşte pedala güç uygulayınca hareket edip aşağı indi sele, biraz daha süreceğim içine, bakıcam duruma. Bir ihtimal bu granüllü olmadığı için mi iyi tutmadı o da geldi aklıma. Tesadüf eseri mucoff hayta bisiklet diye bir yerde varmış oradan sipariş verdim, Sarıyer'deymiş uzak da değil.

Son düzenleme:
Pastayı mı az sürdüm bilmiyorum ama bugün sürüşte pedala güç uygulayınca hareket edip aşağı indi sele, biraz daha süreceğim içine, bakıcam duruma. Bir ihtimal bu granüllü olmadığı için mi iyi tutmadı o da geldi aklıma. Tesadüf eseri mucoff hayta bisiklet diye bir yerde varmış oradan sipariş verdim, Sarıyer'deymiş uzak da değil.
Torqu torq anahtari ilemi siktiniz. Cunku 9nm torku normal alyanla sikarken baya zorlamaniz gerekiyor.

9 nm ile sıkmanıza rağmen kayıyorsa sorun pastada değildir diye düşünüyorum ama siz yine de deneyin farklı bir markayı. Pasta, 5 nm civarı değerlerde sıkıldığında kaymaması için uygulanıyor.

9 nm ile sıkmanıza rağmen kayıyorsa sorun pastada değildir diye düşünüyorum ama siz yine de deneyin farklı bir markayı. Pasta, 5 nm civarı değerlerde sıkıldığında kaymaması için uygulanıyor.
Bir sorun olduğu kesin, bisikletimçimle konuştum tork anahtarı yanlış mı acaba dedik ama elimle de sıkınca sıkı geldi, bir götürücem bu hafta onlar bir baksın olmazsa

son durum; vida eğik takılmış daha önce sele takılırken, o yüzden de seleyi sıkamıyormuş, kelepçe değişti sorun çözüldü. tam da mucoff pasta gelmişti bugün :D

Şunun ismi de tövbe bismillah, en sevdiğim inkilizce küfüre ne yakın 😂

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
Şehir bisikletim için sele öneriniz var mıdır? Ucuz olmasını istiyorum. Orijinal olandan her türlü iyi olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar carraro flexi 121 katlanır bisiklet sahibiyim orijinal selesinin üstüne jel kılıf almıştım 1,5 yıldır da kullanıyorum ama hiç rahat değilim.şöyle geniş ve oturdugumda rahat hissedebileceğim bir sele istiyorum tavsiyeniz var mıdır ?

Geri