Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

Merhaba.

Bianchi Afx 8027 27.5 dağ bisikletim için sele önerisine ihtiyacım var.

Kemik uzunluğum 145mm.

Trainer üzerinde vakit geçiriyorum şu anda.Üzerindeki selesinden memnun olmadığım için Selle Royal SKY Astrale Unısex Relaxed satın aldım ancak çözüm olmadı.

20 dakikalık bir sürüş sonrasında bile ciddi ağrı var.Oturuş pozisyonum dik.

Yere dik bir şekilde oturduğumda ağrı hissetmiyorum.Bir miktar arkaya yaslanmaya başladığımda ciddi bir ağrı oluyor.(Kuyruk sokumu sanırım)

20 dakikalık 1-2 sürüş sonrası değişim yapabileceğim bir yerden almak istiyorum mümkünse.

Scudo
Bisikletimin yapısına göre 2 selem var. Biri Selle Royal lookin moderate ki bu rahat ve dike yakın oturum için, diğeri lookin athletic. Bu da son 3 yol yarış bisikletim ile birlikte benim ile geziyor. Oturum alanındaki jel iç yapısı ve tertletmeyen tasarımı dolayısıyla hep tercihim bu seleler. Hafif değiller bu net. ama rahatlar ve dayanıklılar

Arkadaşlar sele ölçümü için İstanbul Anadolu Yakası'nda 10 tane bisikletçiyi aradım.3 tanesi yaptığını söyledi ,aşağıya yazıyorum bilgi açısından
Giant CaddebostanÜcretsiz yapıyor
Trek CaddebostanÜcretsiz ancak sattığım ürünler için geçerli ölçüler,ben x satıyorum başkası Y satar ölçüler değişir dedi
Velespit KadıköyÜcreti 50 tl ancak seleyi bizden alırsanız ücreti yok

Trek şaşırtmadı...

Arkadaşlar sele ölçümü için İstanbul Anadolu Yakası'nda 10 tane bisikletçiyi aradım.3 tanesi yaptığını söyledi ,aşağıya yazıyorum bilgi açısından
Giant CaddebostanÜcretsiz yapıyor
Trek CaddebostanÜcretsiz ancak sattığım ürünler için geçerli ölçüler,ben x satıyorum başkası Y satar ölçüler değişir dedi
Velespit KadıköyÜcreti 50 tl ancak seleyi bizden alırsanız ücreti yok

İstanbul'da değilim maalesef.

Bisikletimin yapısına göre 2 selem var. Biri Selle Royal lookin moderate ki bu rahat ve dike yakın oturum için, diğeri lookin athletic. Bu da son 3 yol yarış bisikletim ile birlikte benim ile geziyor. Oturum alanındaki jel iç yapısı ve tertletmeyen tasarımı dolayısıyla hep tercihim bu seleler. Hafif değiller bu net. ama rahatlar ve dayanıklılar

İlkinin genişliği 185,ikincisinin genişliği 160mm.

185 olan tam sınırda sanırım.Bir tık daha geniş bir sele kullanmam gerekiyor sanırım.

Trek şaşırtmadı...
Yanlış anlaşılma olmasın.Ben X marka sele satıyorum,başkası Y marka ,diğeri F marka satıyordur.Her markanın ölçüsü farklı olabilir.Bizim sattığımız selelerdeki 100 birim ölçü,diğer markalarda 120 birime tekabül edebilir anlamında. Sizden alıntılama yaptım ama o konuda da yanlış anlama olmasın,siz anlamadığınız için değil başkaları yanlış anlayabilir manasında yazıyorum :)

Yanlış anlaşılma olmasın.Ben X marka sele satıyorum,başkası Y marka ,diğeri F marka satıyordur.Her markanın ölçüsü farklı olabilir.Bizim sattığımız selelerdeki 100 birim ölçü,diğer markalarda 120 birime tekabül edebilir anlamında. Sizden alıntılama yaptım ama o konuda da yanlış anlama olmasın,siz anlamadığınız için değil başkaları yanlış anlayabilir manasında yazıyorum :)
Ben yine anlamadım. Ölçü denen şey standart değil mi? Ölçtükleri şey kişinin kalça kemiği değil mi? Yoksa pantoloncular gibi mabadı karşıdan seyredip sana şu olur mu diyorlar?

Ben yine anlamadım. Ölçü denen şey standart değil mi? Ölçtükleri şey kişinin kalça kemiği değil mi? Yoksa pantoloncular gibi mabadı karşıdan seyredip sana şu olur mu diyorlar?
1.sorunuzun cevabı "demek ki değil"
2.sorunuzun cevabı "doğrudur,kalça kemiği"

Kalça ölçüsü değişmez. Değişen şey selenin genişlik, uzunluğu ve yapısıdır.
Yani sizin ne tür bir bisiklet kullandığınız seçmeniz gereken seleyi de etkiliyor.
Bazı markalar özellikle bu sele üretimine dikkat eder ve ona göre belirli ölçülerde üretim yapar.
Mesela Giant markası ise tek tip ölçüde sele üretiyor ve satıyor. Bu da her kalçaya uymuyor tabi.

Sitbone ölçüm 14 cm. (link) modelinin siparişini verdim. Daha ucuz seçenekleri olmasına rağmen çok sipariş verilen bir model. Kullanıcı yorumlarında çok övgüye mazhar olmuş.

S30324-15131935.jpg

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Bende açıkçası sele arıyorum şu tarzda. Şuan ki kullandığım seleden pek memnun değilim.
1679660068833.png

Sizin 10.5 cm olarak gösterdiğiniz kısım bende 14.5 cm.Bu selede kemikler dışarıda kalıyor. :)

Sitbone ölçüm 14 cm. (link) modelinin siparişini verdim. Daha ucuz seçenekleri olmasına rağmen çok sipariş verilen bir model. Kullanıcı yorumlarında çok övgüye mazhar olmuş.

301957 dosyayı görüntüle
14 cm kalça genişliğine 143 mm genişlikteki sele ölçüsü yumuşak hassas bölgenizi rahatsız edebilir.

14 cm kalça genişliğine 143 mm genişlikteki sele ölçüsü yumuşak hassas bölgenizi rahatsız edebilir.
Daha mı dar olmalı selenin genişlik ölçüsü ,daha mı geniş?Veya ne olmalı ? 142 mm pro sealth almayı düşünüyorum.Benim ölçülerim de aynı çıkarsa diye sorayım dedim

Daha mı dar olmalı selenin genişlik ölçüsü ,daha mı geniş?
Kalça genişliğinden daha dar olursa selenin yüzeyi tamamen yumuşak hassas bölgenize temas eder.
Sinir ve damar sıkışması meydana gelir. Bu yüzden 1'er cm geniş olması öneriliyor.
Mesela o arkadaşın 143 mm değil de 155 mm falan bakması daha uygun olabilir.
Tabi bununla da bitmiyor. 155 mm olsa dahi selenin yüzey alanının düzlüğü ve bombeli yapısı önemli etken.
Kuyruklu seleler daha çok aero sürüş tarzlarına öneriliyor. Kuyruksuz düz yapılı seleler ise endurance sürüşlere öneriliyor.
Kısa burunlu seleler de yine daha çok aero sürüşe önerilirken uzun burunlu seleler endurance ve tırmanışlarda öne gelip oturmaya olanak sağlıyor.
Kısaca selede yumuşak hassas bölgelerin temasından kaçınmalıyız. Böylece uyuşma ve sinir sıkışmasının önüne geçmiş oluruz.

Benim Giant marka bisikletin üzerinde gelen sele kalça ölçüme uygun olmasına rağmen öne doğru genişlik devam ettiği için
kasıklarımda çok sürtünme yapıyordu ve tahrişe neden oluyordu. Daha performans özellikli bir seleydi.
Fakat bisikletim endurance sürüşe uygun. Bu yüzden yeni seleye geçip rahatladım.

Tüh. Sipariş yola çıkmış iptal etmeye çalışacağım. Peki (link) sizce uygun olurmu bana? 45 derece omurga açısındaki sürüş için üretilmiş.

Tüh. Sipariş yola çıkmış iptal etmeye çalışacağım. Peki (link) sizce uygun olurmu bana? 45 derece omurga açısındaki sürüş için üretilmiş.
Bence yanlış olmaz, denemeden karar vermeyin. Aksine geniş seleler oturma pozisyonunu öne iterek, asimetrik sele oturuşuna neden olmaktadır.
Sert seleler çökmez, kasıkları uzun süre sonra ağrıtmaz. Leğen kemiğinizin üzerine oturmanız bir miktar temas eden derinizi yorabilir ama onun için de zaten formalarda jel seğer yerleri bulunuyor. Bence geniş sele kesinlikle denemeyin, illa ya kalçadan, dizden ya da ayak bileğinden acısı çıkıyor. Zaten yanlışsa ilk anda hissedersiniz, yüksekte oturamadığınızı hissedersiniz, kasıklarınıza aşırı bası yapar.

Verdiğiniz linki ofisten açamıyorum fakat @Mete Can Karahasan 'ın dediği üzere denemeden karar vermemeniz iyi olur.
Hoş denemek için de en az 1 hafta falan sürüş yapmak gerekir fakat böyle bir opsiyona da maalesef sahip olamıyoruz.

Geri