Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

Teşekkürler detaylı bilgileriniz için.
Tüm ayarları kendiniz mi yaptınız
Evet ama yapana kadar neler çektim pişik,ağrı,uyuşma ve yanma 🥺şimdi işaretledim ayarlarımı milim kaysa vay halime 🤣 bir senede (10.000km) deneme yanılma yöntemiyle halletim.

• Hahaha
Tepkiler: by0ne
Scudo
Evet ama yapana kadar neler çektim pişik,ağrı,uyuşma ve yanma 🥺şimdi işaretledim ayarlarımı milim kaysa vay halime 🤣 bir senede (10.000km) deneme yanılma yöntemiyle halletim.
En zahmetli ama bir o kadar da nokta atışı yöntem ile halletmişsiniz 😎👍🏼
Elinize sağlık, güzel sürüşler dilerim.
Bende bu arada power aldım. Bu ara biraz iş yoğunluğum var. Aynı yöntemler ile bende biraz (umarım az yıpranarak 😁) deneme yanılma ile doğru pozisyonu bulacağıma inanıyorum. Teorik olarak ayarlarını yaptım pratikte deneyimleyeceğim bakalım.
Power aldım ama umarım bana iyi gelir de arayışım devam etmez 🙃

Ne kadar çok temenni ve umut içeren bir yazı olmuş 🤣😅

Oturma kemiği ölçüsü + 2 cm mi ideal olan 2.5 cm mi?
Farklı kaynaklarda farklı rakamlar gördüm açıkcası..
2.3 cm kurtarır mı😀

Arkadaşlar merhaba;

pro stealth sport sele hakkında bilgisi ve deneyimi olan kullanıcı var mıdır?

1650536124947.png

• Beğen
Tepkiler: Scyleia
Power sele + manta ped sora tayt ile 2 saatlik suruste perişan etti 😵
İnce ayarları dün akşam yaptım tekrar. Son hali ile Cuma yada C.tesi tekrar bakacağım.

Selle SMP well sele ile uyuşamadık. Eski selem power comp daha konforlu geldiği için ona dönüş yaptım. Smp sele denemek isteyenler için Selle SMP Well 144mm 10 günlük İlan No: 1015964412
(link) fiyatı uygun tuttum. Sele ile ilgili sormak istediğinizi sorabilirsiniz :)
Hangi tür bisiklet kullanıyorsunuz acaba ? Bildiğim kadarıyla selle well gravel , mtb , şehir bisikletleri modellerine uygun

Hangi tür bisiklet kullanıyorsunuz acaba ? Bildiğim kadarıyla selle well gravel , mtb , şehir bisikletleri modellerine uygun
Yol bisikleti kullanıyorum. Sitede iki türe de uygun olduğu yazıyor.
Ekran Alıntısı.PNG

• Beğen
Tepkiler: Emre Karali
Arkadaşlar merhaba;

286582 dosyayı görüntüle
ölçüsünden emin iseniz, memnun etmeyeceğini düşünmüyorum. çok kişisel bir konu ama ben aldığımdan beri tek bir sürüşte kullandım ve bariz fark hissettiğimi söyleyebilirim.

Sele tavsiyeleri konusunun bütün yazılanları baştan sona okumuş durumdayım.
anladığım kadarıyla sele seçerken 3 4 maddeye dikkat etmemiz gerekiyor.
1.popomuzdaki sivri kemiklerin ölçüsü.(bu ölçülerden +1.5mm uzun olması gerekiyor)
2.vücüdumuzun esnekliği.
3.kulladığımız bisiklet türü.
4.bisikletin üstünde kaç derece ile sürüş yaptığımız.(kullanılan bisiklet türüyle bağlantılı aslında)
Genel olarak bahsedilen markalar ise
selle royal , Brooks , specialiazed , fizik , Smp , selle italia , pro.
Ürün deneyerek alıp deneme imkanım yok doğu ilinde yaşıyorum. O yüzden nokta atışı yaparak sele almak istiyorum. Fakat çok sıkılmış durumdayım.
1- Gravel bisiklet türüne hangi rahat seleyi tavsiye edersiniz .
2- kafamı kurcalayan bi hususta şehir bisikletine uygun sele gravel türü bisklette kullanılabilirmi ?

Arkadaşlar merhaba;

286582 dosyayı görüntüle
Ben kullanıyorum, kalçanıza göre alır, Açı, yükseklik ve ileri-geri ayarını boyunuza, bisikletinize, oturma pozisyonunuza göre optimum ayarlarsanız güzel bir sele.
Sert olduğunu belirtmek gerek ama, iyi bir tayt şart.

Bianchi Afx 8029 bisikletim var. Selesi çok can yakıyor bildiğiniz tahta gibi. Sizce ne gibi bi çözüm uygulamalıyım. İşe gidip gelmeye şehir için kullanıyorum genelde. Tayt alsam sanırım iş yerinde rahat edemem

Bianchi Afx 8029 bisikletim var. Selesi çok can yakıyor bildiğiniz tahta gibi. Sizce ne gibi bi çözüm uygulamalıyım. İşe gidip gelmeye şehir için kullanıyorum genelde. Tayt alsam sanırım iş yerinde rahat edemem
Smp marka size uygun (kemik ölçüleri) ve bisikletinize , vücudumuza uygun bi sele alıyorsunuz olay çözülüyor

İkinci el kısımında seleler satıyorum,değerlendirebilirsiniz.

Sele tavsiyeleri konusunun bütün yazılanları baştan sona okumuş durumdayım.
anladığım kadarıyla sele seçerken 3 4 maddeye dikkat etmemiz gerekiyor.
1.popomuzdaki sivri kemiklerin ölçüsü.(bu ölçülerden +1.5mm uzun olması gerekiyor)
2.vücüdumuzun esnekliği.
3.kulladığımız bisiklet türü.
4.bisikletin üstünde kaç derece ile sürüş yaptığımız.(kullanılan bisiklet türüyle bağlantılı aslında)
Genel olarak bahsedilen markalar ise
selle royal , Brooks , specialiazed , fizik , Smp , selle italia , pro.
Ürün deneyerek alıp deneme imkanım yok doğu ilinde yaşıyorum. O yüzden nokta atışı yaparak sele almak istiyorum. Fakat çok sıkılmış durumdayım.
1- Gravel bisiklet türüne hangi rahat seleyi tavsiye edersiniz .
2- kafamı kurcalayan bi hususta şehir bisikletine uygun sele gravel türü bisklette kullanılabilirmi ?
Bisiklet'in gravel olmasından çok, sizin bisiklet üzerindeki pozisyonunuz önemli, benim yol ve şehir bisikleti(fitness) için kullandığım sele aynı, ancak şehir bisikletinde de benzer bir pozisyonda bisikleti kullandığımı belirtmek isterim.
Gravel için Yol veya mtb bisikletlerinde kullandığınız seleler uygun olacaktır. Şehir bisikletlerinde çok dik otura bilindiği için bu bisikletler için üretilen seleler size uymayacaktır.

Sele seçiminde ağırlığında çok önemli bir faktör olduğunu unutmayın. Çoğu kişi hafif bir bisiklete binmek için çok yüksek paralar ödüyorlar, sonrada gidip 500gr bir seleyi bu tarz bir kullanıcı almak istemez. Ağırlık faktörü ele alındığından 250 gr üstü seleler bu tarz kullanıcılar tarafından pek tercih edilmez. Sizde ağırlık konusu sizin için ne kadar önemli mutlaka değerlendirin.( Çin işi ucuz hafif selelerden uzak durun)

Herkese merhaba, forum içinde aradım ama bir sonuç elde edemedim. Sorunum biraz da sele ile alakalı olabilir diye buraya yazıyorum. Yanlış yer ise kusura bakmayın.
Sorunum şu, taytım öne doğru kayıyor. Evet sünger kısmı öne doğru kayıyor ve 50km sonrasında sürüşlerim daha sancılı oluyor. 83 kg ve (link). Sorun tayt bedeninde mi sele ayarında mı acaba. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Herkese merhaba, forum içinde aradım ama bir sonuç elde edemedim. Sorunum biraz da sele ile alakalı olabilir diye buraya yazıyorum. Yanlış yer ise kusura bakmayın.
Sorunum şu, taytım öne doğru kayıyor. Evet sünger kısmı öne doğru kayıyor ve 50km sonrasında sürüşlerim daha sancılı oluyor. 83 kg ve (link). Sorun tayt bedeninde mi sele ayarında mı acaba. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Ben de aynı taytı kullanıyorum . Bugüne kadar en çok 90 km sürdüm onunla ve hiç bir sorun yaşamadım. Taytın öne kayması için sizin sele üstünde geriye kaymanız lazım ya da bedeni büyük size. Sele üstüne bir su terazisi koyup düzlüğüne bakabilirsiniz.

Ben de aynı taytı kullanıyorum . Bugüne kadar en çok 90 km sürdüm onunla ve hiç bir sorun yaşamadım. Taytın öne kayması için sizin sele üstünde geriye kaymanız lazım ya da bedeni büyük size. Sele üstüne bir su terazisi koyup düzlüğüne bakabilirsiniz.
Ben kendimi geriye doğru kaydırıyor isem sele önde olabilir mi acaba?
Dediklerinize iş çıkışı bir bakacağım. Sonucu bildiririm.

Merhaba, forumda yeniyim. Bisiklette de yeniyim. Tur bisikleti ile 50 km üzeri sürüşler yapıyorum, tayt kullanıyor olmama rağmen gerçekten sürüş sonrası çok kötü oluyor. Decathlon‘da yeni bir tayt bakarken, bir bisikletçi ile karşılaştım. Sağolsun bana tavsiyeler verdi. Bunlardan biri de tayt yerine doğru düzgün bir sele almama ilişkindi.

Selle Italia Model X Superflow sele tavsiyesinde bulundu. Ben de Selle Royal Respiro Moderate Comfort diye bir sele buldum. Sizlere sormak istediğim şey, bu seleler, ya da başkaca bir sele insanı pedli tayttan kurtarır mı ? Yoksa bu sele yerine pedli tayt mı almalıyım? Bu konuda bana tavsiyede bulunursanız memnun olurum.

Yeni üye olduğum için forumda başlık açamıyorum, bu nedenle sorumu bu başlık altında sordum. Bir hata ise lütfen kusura bakmayın.

Geri