Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

Temmuz ayından beri Pro Stealth 142 mm kullanıyorum ve çok memnunum. Uyuşma, ağrı vs gibi şeyleri unuttum. İlk başlarda Carraro G2, daha sonra da Peugeot GR14'te kullandım. BH'yi aldığım zaman üzerinde Selle Italia boost vardı, o da rahat bir sele ama Pro kadar değil. Ayrıca Boost'un üzerindeki kaydırmaz kaplama işini çok güzel yapıyor ama kaymaması nedeniyle sele üzerine yerleşmek zor oluyor. Baktım ki BH'yi daha fazla sürüyorum, seleleri değiştirdim. BH ile agresif pozisyonda sürdüğüm zamanlarda bile Pro gayet rahat.
283283 dosyayı görüntüle
Bu paylaşımdan sonra, Google ile geçen saatler sonrasında ben de stealth siparişi verdim. İnşallah benim totoyu beğenmemezlik etmez.

Scudo
Bu paylaşımdan sonra, Google ile geçen saatler sonrasında ben de stealth siparişi verdim. İnşallah benim totoyu beğenmemezlik etmez.

hayırlı olsun hocam, ben de stealth ile power arasında gidip geliyorum. tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

hayırlı olsun hocam, ben de stealth ile power arasında gidip geliyorum. tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.
Bugün 60km yaptık. Sele güzel orta bölgede hiç baskı hissetmedim. Yalnız ziyadesiyle sert bir sele olduğundan kaliteli pede sahip bir taytla kullanılması şart. Decathlonun turuncu bulaşık süngerli taytı çokta rahat ettirmedi.
Bir de bisikletin fiti önemli. Ne kadar agresif pozisyonda sürerseniz o derece amaca hizmet ediyor sele.
Benim oturma kemik aralığı 125mm. 142 mm olanını aldım.
bicycle_saddle_width_choice-izbor_sirine_sedla_sica_bicikla.jpg

bence seleye alışma süresi diye bir şey de var. core kasları güçlenip esneklik arttıkça o sele daha konforlu hale gelir diye düşünüyorum.
jordanred’in airmesh pedi epey kalın olduğundan o sele için iyi olabilir hocam, araştırabilirsiniz.
ben de arada olduğum için yabancı forumlara ve road.cc’nin incelemelerine baktım, iki selenin de puanı çok yüksek.
power, ultra sürüş yapanlar için tavsiye edilirken, stealth, kalın burnu ve esnemez yapısıyla 100-150 km’ye kadar agresif sürüş yapanlar için tavsiye edilmiş.

incelemeler;
(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Bir de Pro'nun 100 gram daha ağır versiyonu tercih edilirse yaklaşık 1000₺ daha ucuz.

Edit: Fark 100 değil sanırım 60 falan. Rayları cr-mo. onun dışında aynı sele.

Son düzenleme:
ordanred’in airmesh pedi epey kalın olduğundan o sele için iyi olabilir hocam, araştırabilirsiniz.
Efe hocam, Önce Soraya baktım ama Jordanred'de kampanyalı Türkiye ürünü Sora'nın yarısından daha ucuz olunca onu tercih ettim. Tavsiye için teşekkür ederim. Tayt geldikten sonra ilk sürüşü merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Efe hocam, Önce Soraya baktım ama Jordanred'de kampanyalı Türkiye ürünü Sora'nın yarısından daha ucuz olunca onu tercih ettim. Tavsiye için teşekkür ederim. Tayt geldikten sonra ilk sürüşü merak ediyorum.

hayırlı olsun, ben 1000 km’yi aşkın süredir kullanıyorum, çok memnunum. forumda da memnun olmayanı görmedim.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Bugün 60km yaptık. Sele güzel orta bölgede hiç baskı hissetmedim. Yalnız ziyadesiyle sert bir sele olduğundan kaliteli pede sahip bir taytla kullanılması şart. Decathlonun turuncu bulaşık süngerli taytı çokta rahat ettirmedi.
Bir de bisikletin fiti önemli. Ne kadar agresif pozisyonda sürerseniz o derece amaca hizmet ediyor sele.
Benim oturma kemik aralığı 125mm. 142 mm olanını aldım.
283493 dosyayı görüntüle

Bir başka başlıkta bunu sormuştum,

Bir soru, pelvik açıklığım bike fitte 122 mm çıktı. Bildiğim kadarıyla +20 mm eklemek gerekiyor. Ama sanki yarım kilo alsam (biliyorum tam böyle değil ama) 142 mm seleler yetersiz gelicek.
143 veya 145 mm (selle italialar) mı baksam.
Bu kadar uçta olup alan oldu mu🙂

Grafiği gördüm iyice kafam karıştı. +2 vari sürüyorum daha çok, ölçü ne alayım simdi😀

(link) ben bundan kullanıyorum baisk çok memnunum

• Beğen
Tepkiler: Uerakman
Bir başka başlıkta bunu sormuştum,

Bir soru, pelvik açıklığım bike fitte 122 mm çıktı. Bildiğim kadarıyla +20 mm eklemek gerekiyor. Ama sanki yarım kilo alsam (biliyorum tam böyle değil ama) 142 mm seleler yetersiz gelicek.
143 veya 145 mm (selle italialar) mı baksam.
Bu kadar uçta olup alan oldu mu🙂

Grafiği gördüm iyice kafam karıştı. +2 vari sürüyorum daha çok, ölçü ne alayım simdi😀
Benim kişisel görüşüm oturma kemiği genişliğiyle birlikte sürüş pozisyonuna göre genişlik seçmek yönünde.
Zaten yattıkça destek noktası öne kayıp temas alanı daralıyor.
Bir de kemik aralığını ölçerken 90 derece dik oturarak ölçü alınıyor sürüşse farklı açılarla. Onu da düşünmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
doğru seleyi(ruh ikizi) bulmak masraflı bir süreç olduğundan aliexpress’e yöneldim. power’ın birebir çakması 300 lira, stealth’ın çakması 160 lira. yorumlar da çok iyi (4.8/5)
prologo’dan power’a her meşhur selenin çakması mevcut. denemek için birebir :)

stealth mı power mı derken çakma power sipariş ettim. memnun olursam orjinalini alacağım, belki gerek bile kalmayabilir. :)

fikir olsun size de 👍

doğru seleyi(ruh ikizi) bulmak masraflı bir süreç olduğundan aliexpress’e yöneldim. power’ın birebir çakması 300 lira, stealth’ın çakması 160 lira. yorumlar da çok iyi (4.8/5)
prologo’dan power’a her meşhur selenin çakması mevcut. denemek için birebir :)

stealth mı power mı derken çakma power sipariş ettim. memnun olursam orjinalini alacağım, belki gerek bile kalmayabilir. :)

fikir olsun size de 👍
Stealth çakması ile stealth arasında epey fark var. Bende var oradan biliyorum :)
Ama orijinali kadar iyi olmasa da idare eder seleler.

power veya çakmasını kullananlar yardımcı olursa sevinirim, bugün çakma power geldi akşama montaj yapacağım. açı olarak en optimum kaç buldunuz?

Oncelikle merhabalar.
Giant escape shimano deore grup setli bisikletim var uzerindeki selesi kendi selesi ve cok rahatsiz ediyor sele secimi icim kemik olcumu nasil oluyor elimde sirt ustu uzanarak 2 gun once cektirdigim kalcamin rontgeni var ise yararmi ? Yaramiyorsa nasil bir yol izlemek gerekir ?

Oncelikle merhabalar.
Giant escape shimano deore grup setli bisikletim var uzerindeki selesi kendi selesi ve cok rahatsiz ediyor sele secimi icim kemik olcumu nasil oluyor elimde sirt ustu uzanarak 2 gun once cektirdigim kalcamin rontgeni var ise yararmi ? Yaramiyorsa nasil bir yol izlemek gerekir ?
Karton koli bulun yarım metre kadar kesin ve iç çamaşırınızla üzerine oturun,iki taraftaki oturma kemikleriniz çukur olacak şekilde iz bırakacaktır,o yuvarlak izlerin göz kararı ile tam ortalarının ara ölçüsü sizin alacağınız selenin boyutunu belirleyecek,buyrun buda uygulamalı videosu :harika:

power veya çakmasını kullananlar yardımcı olursa sevinirim, bugün çakma power geldi akşama montaj yapacağım. açı olarak en optimum kaç buldunuz?
6 günde çok hızlı gelmiş🙂 nereden almıştınız

Geri