Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

fakir brooks u;
link bırakayım da benim gibi, üst segmentlere çıkamayan arkadaşlar için ulaşılabilir bir sele olsun.
yaklaşık 1500 km filan oldu. en uzun sürüş 75 km. Hiç agrı sıkıntı yaşatmadı.

Kartal Bayk Şop'tan alışveriş yapıp ürünü doğru gelen tek müşteri olabilirsiniz.

Scudo
Benimde geçen yıldan beri kullandığım stok sele son dönemde bir değişiklik yapmamama rağmen uyuşma yapmaya başladı. Sürüşlerimin uzaması diyebilirim sebebini(kesintisiz 2-3 saatleri buldu bu sene) . Acaba sele mi değişmeli, yoksa başka yerde mi aramalıyım sebebini?

op'tan alışveriş yapıp ürünü doğru
Kartal Bayk Şop'tan alışveriş yapıp ürünü doğru gelen tek müşteri olabilirsiniz.
hocam kartal bike değil de bisan yaylı sele yazdığınızda önünüze her çıkan satıcının sattıgı ürünler aynı :)
ayrıca daha önce kartal bike mıdır nedir alışveriş yaptım. Bir sıkıntı olmadı ama tabi çok şikayet var.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Ehem... Benim oldukça komik bir sorum var.

2 yıllık oldukça uzun bir aradan sonra yeniden yeni bisikletimle sahalara (yollara) dönme kararı aldım. Borç harç, evladiyelik bir bisikletim oldu. Çok mutluyum, sadece yaşadığım trafik kazası nedeniyle korkak sürüyorum (kalan hayatımda da korkak sürmeye devam edeceğim gibi ama neyse...). Ancak benden önceki arkadaşın kullandığı sele nasıl desem.... Beton yumuşaklığında. Selle Italia Kevlar Gel modeli ama aşşşşşırı kullanılmış.. Çoook hafif (170 gram yazmışlar) ama yok yani. Yoldaki çakıl taşını geçtim, kum tanelerini popomda hissediyorum. Tayttaki ped dile gelmiş bile olabilir. O derece :) Aşırı derecede kullanılmış hatta üst kısmı elektrik bandı ile sarılmış. (Güzel sarmış ama hakkını vereyim)

Geçtiğimiz ay doğum günümdü. İş yerimdeki arkadaşlar sağolsunlar maddi olarak çökmüş olduğumu bildikleri için decathlondan hediye çeki almışlar. Gittim. 90 liralık Sport Confort selesini aldım. Kum tanelerini hissetmiyorum belki ama hala popo ağrısı sabit. Aksi gibi oldukça da sıcak tutuyor ve çok rahatsız bir durum. Ağırlık şeysini çok umursamıyorum ama 380 gram yazıyor.

Maddi olarak bırakın yeni sele almayı ay sonunu zor getirmeye başladım. Hem korona yüzünden freelance iş alamaz oldum hem de köpeğimi hayatta tutmak için oldukça masraflı bir tedavi uyguluyorum. Yani başka bir sele almamın imkanı yok.

Velhasılıkelam.... Çok hafif, aşırı kullanılmış, popomun darbelerden darbe beğendiği Selle Italia ile mi devam etsem yoksa yine darbe yediğim ama nispeten insaflı yediğim, nedense popomun ısınmasına neden olan ve oldukça hantal Decathlon selesi ile mi devam edeyim? Korona tamamen bitip freelance iş alana kadar 0 bir sele almamın imkanı mümkünatı yok.

• Üzgün
Tepkiler: Kadir İLBAY
Ehem... Benim oldukça komik bir sorum var.

2 yıllık oldukça uzun bir aradan sonra yeniden yeni bisikletimle sahalara (yollara) dönme kararı aldım. Borç harç, evladiyelik bir bisikletim oldu. Çok mutluyum, sadece yaşadığım trafik kazası nedeniyle korkak sürüyorum (kalan hayatımda da korkak sürmeye devam edeceğim gibi ama neyse...). Ancak benden önceki arkadaşın kullandığı sele nasıl desem.... Beton yumuşaklığında. Selle Italia Kevlar Gel modeli ama aşşşşşırı kullanılmış.. Çoook hafif (170 gram yazmışlar) ama yok yani. Yoldaki çakıl taşını geçtim, kum tanelerini popomda hissediyorum. Tayttaki ped dile gelmiş bile olabilir. O derece :) Aşırı derecede kullanılmış hatta üst kısmı elektrik bandı ile sarılmış. (Güzel sarmış ama hakkını vereyim)

Geçtiğimiz ay doğum günümdü. İş yerimdeki arkadaşlar sağolsunlar maddi olarak çökmüş olduğumu bildikleri için decathlondan hediye çeki almışlar. Gittim. 90 liralık Sport Confort selesini aldım. Kum tanelerini hissetmiyorum belki ama hala popo ağrısı sabit. Aksi gibi oldukça da sıcak tutuyor ve çok rahatsız bir durum. Ağırlık şeysini çok umursamıyorum ama 380 gram yazıyor.

Maddi olarak bırakın yeni sele almayı ay sonunu zor getirmeye başladım. Hem korona yüzünden freelance iş alamaz oldum hem de köpeğimi hayatta tutmak için oldukça masraflı bir tedavi uyguluyorum. Yani başka bir sele almamın imkanı yok.

Velhasılıkelam.... Çok hafif, aşırı kullanılmış, popomun darbelerden darbe beğendiği Selle Italia ile mi devam etsem yoksa yine darbe yediğim ama nispeten insaflı yediğim, nedense popomun ısınmasına neden olan ve oldukça hantal Decathlon selesi ile mi devam edeyim? Korona tamamen bitip freelance iş alana kadar 0 bir sele almamın imkanı mümkünatı yok.
Bence aramızda toplanıp sana bir sele hediyeli edelim :)

• Beğen
Tepkiler: Ube ve amasseia
Selamlar Specialized power sele kullanan var mi? aldigim giant tcr uzerinde gelen sele oldukca ince ve kalca yapima uymadigini dusunuyorum, su yeni cikan short nose dedikleri seleleri incelemeye basladim, Fizik argo, prologo dimensions gibi kullanan yorum birakabilecek var mi acaba?

Selamlar Specialized power sele kullanan var mi? aldigim giant tcr uzerinde gelen sele oldukca ince ve kalca yapima uymadigini dusunuyorum, su yeni cikan short nose dedikleri seleleri incelemeye basladim, Fizik argo, prologo dimensions gibi kullanan yorum birakabilecek var mi acaba?
Ben Specialized power expert kullanıyorum ve gayet memnunum. Tavsiye ederim diyebilmek isterdim ancak sele işi biraz kişisel olduğu için tavsiyede bulunmak istemiyorum zira bana uyan ve benim rahat ettiğim birşey sizi rahatsız edebilir. Bunun canlı örneği @Muhammet Ağrı arkadaşımız tavsiye ile power expert aldı ama kullanamadı diye hatırlıyorum

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Geriye donuk sayfalari okursaniz power konusunda baya bilgi var. Ben de oneriler dogrultusuna bu hafta basinda aldim. İlk izlenim olarak kesinlikle oneririm ama sele isi cok kisisel konu. 100km uzeri kullaninca buraya izlenimlerimi yazarim. Ama malesef resmi saticisi aktifpedal kurumsalliktan cok uzak ulasmaniz imkansiz, calistiklari kargo ups 10 gun surdu gelmesi.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Bisikletimin üzerinde gelen seleden memnun olmadığım için ben de günlerce süren ve saatler harcadığım bir süreçten sonra bu hafta satın almamı yaptım. Marka model vs. belirtmeyeceğim, çünkü dikkat çekmek istediğim nokta bu değil.

Sele tavsiyesinde bulunan arkadaşlarımız her daim belirtmişler; ben xxx kullanıyorum ancak sele kişiye özeldir, birisinin çok beğendiği, bir başkasının işkence aleti olabilir.

Sele arayışında olanlara benim naçizane tavsiyem, markaların web sitelerine girip, sele seçimi konusunda buradan yardım almaları. Kendinize bir kaç markanın, size önerdiği modelleri belirleyin. Daha sonra bunları internette aratıp ilgili yorumları okuyun. Youtube'u da önemle tavsiye ederim, orada daha çok son kullanıcı yorumları var. Ben tüm aramalarımı İngilizce dilinde yaptım, ana dili İngilizce olmayan bir çok uluslararası kullanıcının yorumlarına da bu şekilde ulaşıp, doyurucu miktarda yoruma ulaştım. Dil konusunda ihtiyacı olan Google translate vb. gibi araçları kullanabilirler, ki belirtmeme gerek yok sanırım.

Sele seçiminde ilk yapmanız gereken şey, fiziksel özelliklerinizi tespit etmek, bunları da bisiklet disiplininiz ve kullanım tarzınızla harmanlamak. Kendimden örnek vereyim; yol bisikleti kullanıyorum ve eğer bir çok kişinin kullandığı gibi Specialized Power sele almış olsaydım, sürüşlerim muhtemelen benim için eziyet olurdu. Birincisi ben o seleyi kullanacak kadar fiziksel esneklikte değilim zira bu spora yeni başladım. Buna ek olarak sürüşlerimi ağırlıklı olarak boynuz kısmından tutarak yapıyorum, dolayısıyla daha dik açıda kullanıyorum. Ben de doğal olarak kendime bu belirttiğim özelliklerde bir sele seçimi yaptım. Yani seçimimi hem kendimin hem de bisikletimin fiziksel özelliklerine bakarak yaptım.

Markaların sele seçimiyle ilgili web sayfalarındaki bilgilere baktığınızda zaten aşağı yukarı aynı noktalardan sorular sorup, size o şekilde tavsiyelerde bulunuyorlar. Siz de bunlarda yola çıkarak kendinizi tanımış oluyorsunuz ve arayışınız daha bilinçli hale geliyor. Forumlar bilgi paylaşımlarının yapıldığı harika yerlerdir, elbette bu başlıktan veya diğer başlıklarda yardım alabilirsiniz. Ancak tavsiye isterken mutlaka fiziksel özelliklerinizi ve kullanım şeklinizi belirtin. Bir çok tavsiye isteyen mesajlarda malesef arkadaşlarımız kullandıkları bisikletin türünü dahi belirtmemişler. Aldığınız tavsiyeler sizin için hüsran olmasın.

Keyifli sürüşleri dilerim.

Daha önce buna benzer bir sele kullanan oldu mu? Aliexpress'te gezerken denk geldi. Merak ettim,rahat mıdır acaba?
(link)

Screenshot_2021-05-22-14-07-53.png
Arkadaşlar bu seleyi kullanan var mı?Konforu nasıl sizce

50-60-70 derecelik açılarla bisiklet kullanan arkadaşlara, kösele bütünlüğünü koruyan, fazla germe yapılmamış "ikinci el" Brooks öneririm. Nemli bir şortla bir iki sürüşle kendi şeklinizi verirsiniz. Doğal bir malzemeye oturmuş olursunuz. Diğer naylon seleler kadar terletmez de.
Alışamayıp satan çok olduğundan tatlı bir ikinci el durumu var Brooksta, bilginize.

Sele konusunda kararsız kaldım. Power expert mi yoksa pro stealth mi? 2 sele içinde aynı ölçü olacak. Ortalama sürüş mesafem 100 km civarı. Öneriniz ne olur?

Sele konusunda kararsız kaldım. Power expert mi yoksa pro stealth mi? 2 sele içinde aynı ölçü olacak. Ortalama sürüş mesafem 100 km civarı. Öneriniz ne olur?
Ben de ikisi arasinda kalmistim. Youtube ve yabanci forumlarda ikisinin bolca karsilastirmasi var bir cogunu izledim, bir goz atin derim. Ben tercihimi powerdan yana kullandim.

Selamlar, "selle italia oem sl" kullananlar var mı? Önerir misiniz?

Selamlar, "selle italia oem sl" kullananlar var mı? Önerir misiniz?
Selle İtalia X1 aldım güzel bir sele, dediğiniz seleden de almak istiyorum ama 259 tl pahalı geliyor, X1 böyle ise bence sl de iyidir.

• Beğen
Tepkiler: enzo
Aramızda gerçekten çok iyi insanlar var ya...
Ben forumun düzenli bir yazarı değilim. Arada bir ya bir büyük tur sırasında ya bisikletle ilgili bir şey öğrenmek istediğim zaman bazen de bir başlık çok gözüme çarptığımda fikirlerimi dile getirmek için giriyorum. Zaten 2 yıldır da yaşadığım kazanın da etkisiyle bisikletten kopmak zorunda kalmıştım.

Yukarıda yazmıştım zaten. Sorunumun ne olduğunu biliyorsunuz. Forumdan bir arkadaş (kendisi özelden benimle iletişime geçtiği için adını yazmıyorum yoksa 20 defa teşekkür etmek için yazmış olurdum) bana sele gönderdi. Çok çok çok mutlu oldum gerçekten. Kelime anlamı ile Hızır gibi yetişti.

Bu lanet olası virüs günleri de geçecek. Evet burnumuzdan getiriyor ama geçecek inanıyorum. Bana seleyi gönderen arkadaş karşılığında hiçbir şey beklemedi biliyorum ama söz veriyorum. Ben de forumdaki birine yardım için (bisiklet olur, iş ile ilgili olur başka bir şey olur bilemedim...) elimden geleni yapmaya hazırım.

Arkadaşlar merhaba,

Kelebek gidon kullanımına uygun dağ bisikletinden tur bisikletine çevrilmiş bisikletim için sele bakıyorum. Epey bir araştırma sonunda bütçem el verse direkt Brooks alırım ama o kadar bütçem yok maalesef. Günlük 15-20 km işe gidiş gelişlerde hafta sonları da max 60-70 km kullanım için uygun bir sele bakıyorum. Boy 189 cm kilo 90. Selle royal modellerine baya bi baktım moderate modellerinden birini alacak gibiyim ancak hangisini alsam bir türlü karar veremedim.

Selle Royale Moderate modellerinden herhangi birini kullanan bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. Yumuşak vs olması çok önemli değil diz ağrısı, uyuşma yapmasın yeter benim için.

Arkadaşlar merhaba,

Kelebek gidon kullanımına uygun dağ bisikletinden tur bisikletine çevrilmiş bisikletim için sele bakıyorum. Epey bir araştırma sonunda bütçem el verse direkt Brooks alırım ama o kadar bütçem yok maalesef. Günlük 15-20 km işe gidiş gelişlerde hafta sonları da max 60-70 km kullanım için uygun bir sele bakıyorum. Boy 189 cm kilo 90. Selle royal modellerine baya bi baktım moderate modellerinden birini alacak gibiyim ancak hangisini alsam bir türlü karar veremedim.

Selle Royale Moderate modellerinden herhangi birini kullanan bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. Yumuşak vs olması çok önemli değil diz ağrısı, uyuşma yapmasın yeter benim için.
Selle Royal Viento moderate sele kullanıyorum,bisikletim fitness bike dedikleri tür.
Selenin boyutları 28 x 17,5 cm ve ortası delik olan bir model. Acayip yumuşak bir sele değil,ama altında sert darbeleri emdiği söylenen elastomer parçalar var.
Anladığım kadarıyla adında "moderate" ibaresi bulunan seleler orta yumuşaklıkta oluyor. Çok yumuşak olan seleler "comfort" oluyor.
Ben maşa borusunun izin verdiği kadar 3 adet spacer, 62 cm uzunluğunda 2,5 cm riser gidon, 6 cm.uzunluğunda gidon boğazı takarak ve seleyi mümkün olduğu kadar öne getirerek kendime en uygun ve rahat sürüş pozisyonuna ulaştım. Seleyi ilk taktığımda iade etmeyi bile düşünmüştüm.
Bu sayede selenin özellikleri kadar sele ve gidonun yüksekliği ve pozisyonunun da ne kadar önemli olduğunu deneyerek görmüş oldum.
Sağolsun bisiklet forum.
1623163297591.png

Geri