Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

Scudo
@Akbulut uzak demezseniz, Ortaköy Or Bisiklet mağazasında hem ölçüm cihazı hem de Pro markasının test seleleri var.
Sanırım Pro ürünlerini satan mağazalarda da vardır.

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
Aktif Pedal'dan aldığım Specialized Power Comp selenin 143 mm olduğunu zannediyordum, dün fark ettim ki 155 mm imiş. Değiştirmeli miyim sizce?

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
eshquiaa
Takılan seleyi değiştirmiyorlar diye söylemişlerdi bana,size sele satarken kemik ölçünüzü almadanmı sattılar seleyi yoksa direk internettenmi aldınız?

• Beğen
eshquiaa
Takılan seleyi değiştirmiyorlar diye söylemişlerdi bana,size sele satarken kemik ölçünüzü almadanmı sattılar seleyi yoksa direk internettenmi aldınız?
Fit için gittiğimde mağazadan aldım. Hatta Barış kendi taktı. Fakat her halde bir yanlışlık oldu. Bunu kullanmaya devam edersem bir zararı olur mu? Asıl merak ettiğim bu. Gayet te rahatım aslında 😏

• Beğen
@eshquiaa kemik olcunuze gore yorumlamak daha mantikli olacaktir. Baris'la bi konusun.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
@eshquiaa kemik olcunuze gore yorumlamak daha mantikli olacaktir. Baris'la bi konusun.
Baştan beri 143 mm diye konuşmuştuk aslında. Kemik ölçüm 115. Dediğim gibi, yanlışlıkla olduğu belli. Geri dönüşü de zor sanırım. 155 ile devam etmek sorun çıkarır mı, onun endişesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve Veto8
Baştan beri 143 mm diye konuşmuştuk aslında. Kemik ölçüm 115. Dediğim gibi, yanlışlıkla olduğu belli. Geri dönüşü de zor sanırım. 155 ile devam etmek sorun çıkarır mı, onun endişesindeyim.
Baştan böyle konuştuysanız ve ardından firma bisikletinize (istemeden de olsa) yanlış ölçüde sele taktıysa bisiklete takılmış ya da kullanılmış olması bir şeyi değiştirmez; hatalarını düzeltmek onların görevi. Doğru ölçü bu değil ama kullanırsam sorun olur mu diye sormayın bence hiç. Sonuçta fite yapılan ödeme, milimetrik ayarların yapılması, bu sayede kusursuz bir sürüş pozisyonu ve rahatlığı yakalamanız için yapılıyor. Firma ile iletişime geçmenizi öneririm. Hatalarını düzeltmeliler.

Fit için gittiğimde mağazadan aldım. Hatta Barış kendi taktı. Fakat her halde bir yanlışlık oldu. Bunu kullanmaya devam edersem bir zararı olur mu? Asıl merak ettiğim bu. Gayet te rahatım aslında 😏
Abi rahatsan hiç dert etme derim. Sele işi şans işi bazen. Ölçüne uygun 40 sele alsan ve efsane seleler olsa bazen 3 kuruşluk selenin verdiği rahatlığı vermiyor. Eğer işin rast gitmesin dünyandan vazgeçiyorsun.
Biraz büyük olmasının tek sıkıntısı 100 km ve üstü sürüşlerde apış arasına vurmak olur. O kadar km yapıyorsan en ideali bile acıtıyor. Sele totonla barış halindeyken olmadık yere savaş çıkartma derim. :koptum: :harika:

Abi rahatsan hiç dert etme derim. Sele işi şans işi bazen. Ölçüne uygun 40 sele alsan ve efsane seleler olsa bazen 3 kuruşluk selenin verdiği rahatlığı vermiyor. Eğer işin rast gitmesin dünyandan vazgeçiyorsun.
Biraz büyük olmasının tek sıkıntısı 100 km ve üstü sürüşlerde apış arasına vurmak olur. O kadar km yapıyorsan en ideali bile acıtıyor. Sele totonla barış halindeyken olmadık yere savaş çıkartma derim. :koptum: :harika:
4 tane kılıfım var benimde jel köpük karışık. kimi selede jel iyi oluyo kiminde köpük 3 sele kullanıyorum.

Valla baltaları çıkarıp, boyaları da sürmüştüm aslında. 😂 Madem öyle diyorsun kullanalım bakalım. Bazen söz dinlerim. 100 km üstü de sürmeyiveririz. 😆

@eshquiaa olcunuzden buyuk sele aldiginizda bu sefer bacak ici seleye surtmeye baslayacak. Siz rahat hissetmeyince daha dar olan one dogru kayacaksiniz. Agri yapacak diye gider boyle. Kendi tercihiniz.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
eshquiaa
Barış İzmir'e geldiğinde benimde kemik ölçümü almıştı ve senin ölçü sınırda demişti,143 yerine 155 vereyim zaten çok farketmez demişti,sanki sizin vaziyette buna yakın bir durum oluşmuş.Ölçüde bariz farklar olmayınca heralde çok rahatsız etmiyor,zaten sizde memnunsanız necmeddin hocamın dediği gibi böyle kullanmaya devam etmek en güzeli.

Arkadaşlar selemin boyutları 13.5x28 cm bu seleye uygun bir sele kılıfı tavsiye edebilirmisiniz.

(link)
M boy uyarmı sizce? denemiş olan varmı?

Arkadaşlar selemin boyutları 13.5x28 cm bu seleye uygun bir sele kılıfı tavsiye edebilirmisiniz.

(link)
Foto ımkanı varmı. Ben aynı kılıfın s de aldım m de

(link)

Ben bu ürünü kullandım ve eski selem 13,5x28 ölçülerindeydi. Gayet güzel sarıyor M beden. Ama çok fark yaratan bir konfor sağlamıyor açıkçası. Tayt ve kendinize uygun bir seleyle çok daha rahat bir kullanım sağlarsınız. Ama bir süre için hiç yoktan iyidir kullanılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Suphi3434
Ben de Brooks cambium bakıyordum belki dediğin fiyattan dolayı hala bakıyorum 😂
Teşekkürler bu arada
Cambium önermem. B 17 konforu vermiyor. Üstü nokta nokta pürüzlü bir yapıda, bu da rahatsızlık veriyor. Tabi bu b17 ye kıyasla yoksa cambium da güzel seledir. Ancak bu bütçeye geldiyseniz b17 almanızı tavsiye ederim.

Tasarımı nerdeyse aynı brooks imperial şu an sağlam indirimle şişman bisiklette satılıyor, değerlendirebilirsiniz.

Geri