Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

@master of sprockets
Yol bisikleti için brooks c17 cambium sele alınabilir ama onunda fiyatı 600 650 civarında. Ama gidipte b 17 selede rahat edicem diye takılmaz yol bisikletine.

Scudo
Brooks'un Team Pro, Swift ve Swallow deri seleleri de yol bisikletinde kullanmak için. Yoksa hiç kimse B17 kullanın demiyor. Geniş olduğu için drop bar'da rahatsızlık veriyor.

• Beğen
Tepkiler: saintco
Valla ben B-twin triban 520 kullanıyorum yaklaşık 1 senedir. Üzerindeki seleyi değiştirmedim. En uzun 250 km sürüş yaptım. Dinlendiğim sürece sıkıntı çekmiyorum.

Bu tarz komponent işlerinde parayı verince sorun ortadan kalkıyor kafasında asla olmadım. İllaki arasında fark vardır 500/600 tl lik seleler ile ancak daha bisikleti almadan ‘selesi kötüymüş hangi seleyi önerirsiniz alayım hemen!’ düşüncelerine girmek hiç akıl kârı değil bana göre. Onun için her türlü komponenti önce tecrübe etmeli, daha sonra da ihtiyaçlara göre fiyat/performans ürünleri tercih edilmeli diye düşünüyorum.

Yol bisikleti için bu 2 seleden birisini almayı düşünüyorum. Ayırdığım bütçe bu aralıklarda, maksimum 300TL. Sizce hangi ürünü tercih etmeliyim?;
(link)

(link)

@-Skynet-
Fizik markasının spine conceptine göre (vücut esnekliğine göre) hangi sele tipinin (kuyruklu mu düz mü vb) kendine daha uygun olduğunu öğrenip öyle karar ver derim.

(link)

Fizik insan anatomisine göre daha uygun tasarımlar yapıyor. Herkes rahat ettiği modeli öneriyor. Bu durum kişiden kişiye göre değişir, başkalarının önerdiği selelerde ben hiç rahat ettiğime rastlamadım ve sayısız sele değiştirmiş biri olarak Fizik R3 modelinde rahat ettim. Pelvis kemiği ölçümü yaptırın mutlaka ama bir yol bisikletinde 2cm sağdan ve soldan geniş bir sele bulabilmek biraz zor. Hatta yok. @hamlet2006 Süleyman bey'in vermiş olduğu link'teki esneklik durumuna göre tespit yapmak doğru sonuç verir. Ayrıca test etme şansınız varsa alın 1 hafta kullanın, sonra karar verin.

R3 Aliante almayı düşünen, kafasında soru işareti olan yazabilir.

İmkanınız varsa Sele almadan önce Erdoğanlar bisiklete Uğramanız size uygun sele seçmenize yardımcı olacaktır kişiye özel sele seçmek için makina var

@hamlet2006
Yaptım hocam bu iki seleyi öneriyor:
201257
Bende onları baz olarak yukarıdaki seleleri buldum. O yüzden ikisi arasında hangisidir diye soruyorum. Ha fiziğin seleleri diğer 2sinden daha güzel ama parasıda güzel. :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@-Skynet-
Rahat ederim diye aldıgın selelerin toplamı artı bunca emek ugraşma aşagı yukarı aynı paraya geliyor. Fizik selelerin 2 el temiz olanları çok var daha uygun fiyatlı.

Son düzenleme:
@-Skynet-
Fizik size ''Waved'' olanı önermiş.Yani kuyruklu tip sele bakmakta fayda var.Kalça kemikleri genişliği ile ilgili ölçümlerini de dikkate almayı unutmamalısın.

@saintco
Sizi anlıyorum, lakin o modellerin temiz ikinci elini bulmak ve satıcının güvenilir olanına rastlamak çok fazla şans gerektiriyor.
Yukarıda gösterdiğim fizik selelerinin bu şartları sağlayanına rastlamadım siz?

@hamlet2006
Paylaştığım seleler waved zaten, bu fiyat aralığında 11-12 cm pelvis genişliğine uyan dalgalı modeller bunlar. Başka bulamadım doğrusunu?

@-Skynet-

Daha neyi bekliyorsun o zaman al birini. :harika:

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@hamlet2006
Şehir bisikletinde iken kullandığım seleler, yola geçince rahatsız etmeye başlamıştı. Bir noktaya kadar idare ediliyor ama sonra bisikletten soğutmaya başlıyor. Buna birde kollara binen yük ve avuç içi acımasıda dahil oldu. Bilemiyorum hepsi selenin doğru olmamasındna mıdır nedir. Sürüş sonrasında bazen parmaklarda sinir atması gibi bir şey oluyor kısa süreliğine.Şimdi sele doğru olmadığından stı kollar doğru olmuyor. Stı kollar doğru olmadığından gidon bandını saramıyorum. Oda olmayınca avuç içinde acıma oluyor. Birde ön tekerde boyuna hafif çatlaklar gibi bir şey oluşmuş. Daha yeni sayılacak lastikti bu. Arka tekerde böyle bir şey yok. Uygun bir zamanda fotosunu atıp formda soracağım bakalım, o şekilde kullanılır mı kullanılmaz mı. Yaz geldi, yazlık kısa kol forma derdide çıktı. Eskisi yıprandı. Arkadaş bu bisiklet işi harbiden sıkıntılı bir iş ya...
Sele için iki modelde uygun gibi sizlerede sorayım dedim hangisini tercih etmeliyim diye. :)

@-Skynet-
(link)
Al arkadaşım 300 liraya kadar diyordun 500 tl sıfır taksitlede alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Arkadaşlar merhaba kişinin anotomik yapısına uygun olan kalça kemikleri merkezinden ölçü aldığımda 13 cm olan trekking bisikletimde 45 ve/veya 60 derecede kullanabileceğim sele aramaktayım bu durum ile alakalı tavsiyeniz var mı
bütçem 120 tl max

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@5ef

@5ef
Sele Royal Rio aldım ben kalça kemiği ölçümü yapmadım. 70/90 TL bandında bulabilirsiniz alışveriş sitelerinden rahat bir sele 60 derece kullanımı için uygun bazı sitelerde genişlik uzunluk bilgileri var

(link) şunu düşünüyorum pek emin değilim ama..

@5ef
(link) benim aldığım ürün de bu başka bir siteden aldım ben. Sizin baktığınız üründe gayet güzel duruyor ama kullanmadığım için yorum yapmam yanlış olur.

benim specialized power ın çinli kardeşi geldi bugün : ) bakalım ne kadar güzel yapmışlar. orjinali kadar rahattır inşallah.

Dosyalar

• IMG_7180.jpg
    IMG_7180.jpg
    1,2 MB · Okunma: 78
  • Beğen
Tepkiler: C.Koc
Geri