Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

@muratcolakoglu

dar olmasi zararliymis esesinda.genis olanlar baskiyi genis alana yaydiklari icin daha az zarar veriyormus.forumda okudugum bir arastirmada oyle diyordu.tabi profesyonel anlamda binenlerin dar kullanmaktan baska sansi da yok gibi.

• Beğen
Tepkiler: alper karahan
Scudo
Fizik'in bayağı iyi bir marka olduğunu biliyorum..
Murat Bey'in dediği gibi dar ve sert seleler performans açısından daha iyi. Alıştıktan sonra zaten çok bir sorun yaşamıyorsunuz..

Brooks'un artısı, bir yerden sonra kişiye özel olması. Kullandıkça sele poponuzun şeklini alıyor, bu yüzden çok rahat ediyorsunuz.

evet brooksta oyle bir olay varmis.yani biraz da kararsizim acikcasi.gidip ikisini de inceleyip oyle karar verecegim artik.ikisi de kaliteli markalar anladigim kadariyla.

(link)

Bu adresten sele tipleri ve uygun kullanıcı profillerine bakabilirsiniz.
En sağlıklısı (ER, hissizlik gibi şikayetleriniz varsa) en altta bulunan burunsuz(noseless) diye adlandırılan seleler. Ama bunlarla da performans sürüşleri yapmanız zor.

Bir de Selle SMP diye bir marka var, ne kadar güzel görünmeseler de sağlık ve rahatlık açısından insanların önerdikleri bir marka. Burunun aşağıda olması yumuşak dokudaki baskıyı azaltıyor..

aslinda soyle birsey de var.benim esesinda cok fazla seleyle ilgili bir problemim yok.ancak dun okudugum bir arastirma yazisinda ortasi yarik olan selelerin cinsel organa kan popmpalanmasini cok engelledigi gorulmus.benim sele de bisikleti aldigimda ortasi yarik olanlardan geldi.burada da (fransa)baktim bu fizik sele fiyatinin turkiye ile arasinda neredeyse 50 euro fark var.durum budur yani:)

Ben de tam tersi makaleler okudum =).
Hangisi doğrudur bilemiyorum fakat ortası delik sele kullanılacaksa, bu sit bone denen kemiklerin (leğen kemikleri olabilir ama emin değilim türkçesinden) tam selenin iki yanındaki kanatlara doğru bir şekilde oturuyor olması lazım ( https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=106691#3 ). Aksi takdirde dediğiniz gibi bir baskı oluşturabiliyor.
Bu arada cinsel organa baskı oluşturması ER denilen (erectile dysfunction) rahatsızlığa neden olabiliyormuş ama bunun için yıllarca, günde bilmemkaç saat ve hergün bisiklete biniyor olmanız gerekiyor.
Ayrıca bu sorun kendini çok belli eden ve büyük oranda geri dönüşü mümkün olan bir rahatsızlıkmış. O yüzden korkmaya pek de gerek yok =).

okudugum arastirmalar bunlar.burada benim anladigim kadariyla tam tersini soyluyor sizinklilerle.bu hobi olayinda insan hep daha iyisi ne ise ona ulasmaya calisiyor.bu surecte de kafalar baya bi karisiyor:)

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Brooks sele al. Şikayet edene rastlamadım, kullanan herkes çok memnun.

bugun itibariyle kiz arkadasim ve kendim icin bir bayan ve erkek model b17 brooks almis bulunmaktayim:)goruntu kalite cok iyi.daha test etmedim ama dedigin gibi kimse kotu bir yorum yapmamis.heralde ben de pisman olmam umarim.

@utku bayburt

İyi bir seçim yapmışsınız. Brooks'lar atların eğeri gibi, binicinin kalça yapısını alır.( Her cowboy' un kendi eğeri)
Konuya son anda karışmamın nedeni seleyi korumanız için küçük bir ikaz; yağmura dikkat!:)
Bir de köselenin bakıma ihtiyacı var. Ben kullanmadım ama, kullanan dostlarım ilk 1000 km. de sürekli yağlayıp fırına koymaktan bahsederler. Selenin alt tarafını da yağlamak gerekirmiş korumak için. (Giysilere dikkat)

• Beğen
Tepkiler: utku bayburt
evet oyle imis.bir zaman sonra kalcaya uyum sagliyormus.uzunca arastirdim herkes olumlu elestiriler yapmis.ayrica koruma kremi de satin aldim.periyodik olarak kullanacagim.kullanma klavuzunda asiri yagmura maruz kalmamasina ozen gosterin diyor.yagmura maruz kalirsa eger kendi kendine kurumaya birakin yaziyor.umarim memnun kalirim.tesekkurler yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Arkadaşlar merhaba, sele altı çanta almayı düşünüyorum. 20 tl civarı bütçe ayırdım. DX, Bic, aliexpress vs de olur yurtiçi site de olur. Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. Hoşçakalın.

Bu sitede daha önce açtığım 2 başlığa da cevap alamadım, bir yerlerde yanlış mı yapıyorum acaba :)

Bence yurtiçi site düşünün çok fiyat farkı olmuyor.Ama istediğiniz bir model varsa onu gösterin.Çünkü 0.2 litre hacimden 2 litre hacime kadar ben çanta buldum.İçine ne koyucağınıza görede değişir.

Birde konuyu daha bugün açmışsınız bence biraz daha bekleyip cevap alamadım deseydiniz.(en azından bence 2 gün beklemeliydiniz)

@sabihavni

Cevabınız için teşekkürler. Ben önceki başlıklarıma istinaden cevap alamadığımı söylemiştim.

Alyan anahtarı vs taşınabilecek yaklaşık 1 lt civarında güzel duran bir çanta düşünüyorum. Mesela şöyle birşey var ama görünüşünü çok beğenmedim, kaba görünüyor. Fakat epey tutulmuş gibi.
(link)

Bu arada türkiyede çanta fiyatları pahalı gibi geldi bana.

Türkiyede hacim olarak 0,5 litre ve altı makul daha büyükleri 50 tl yi geçiyor.Makul dediğim ise 15-30 tl arası birde markalara göre çok fiyat farkları oluyor.
Birde sizin gösterdiginiz çanta anladığım kadarı ile 1 litreden az hacme benziyor çünkü o çantanın benzeri gittigidiyor ve sahibiden de gördüm probicycle ve sedona marka adında var. ve en pahalısı hatırladığım kadarıyla 25-28 tl idi

Zixtro markalı çantalar güzel ama onlar pahalı.
Bence bunuda düşünebilirsiniz ama 2 litre 50 tl(fiyat araştırmadım hemen bi bakıyım dedim)
(link)

Birde bu var 0,9 veya 1 litre Türkiyede 35 tl baktığım yabancı sitenin birinde 25 dolar
(link)

yabancı site (link)

@sabihavni

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz linkleri değerlendirdim. Türkiye'de işe yarar çantalar (istediğim boyutta) yaklaşık 30 tl. Roswell'in küçük 20 tl'lik çantaları da pek bir işe yaramaz gibi. Ben de eBay üzerinden şu çantayı sipariş ettim. 14 tl tuttu. Elime ulaşınca görüşlerimi paylaşırım.

(link)

Geri