Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

Fırat İler
Hocam konu ne aşamada buradan yazarsanız sevinirim,en son 130dolar gibi fiyatı vardı aktif pedalda power selenin,yurtdışı sitelere çok bakıp araştırdım,gümrük kargo derken buradan almakla arasında fark kalmıyor,hiç olmazsa bekleme derdi yok.

Scudo
Arkadaşlar sele işinde alışkanlıklarınız önemli bunun yanında doğru ölçüde bir sele ve iyi bir tayt gerekli. Selede rahat olmamak için bir çok neden var. Sele çok yüksek veya alçak olabilir. Geride veya ileride olabilir. Bisikletle ilgili her ayarın bir şekilde konforu etkiler ve bu da sele üzerinde rahat etmemenizi sağlar. Tüm ayarlar doğru olduğunda sele acısı da minumum olur.

Power sele kullanıyorum ve 10 saatin üzerinde bi kaç sürüşüm ve 17 saatlik bir veledrom sürüşüm oldu. Veledrom dışındaki turlarda neredeyse hiç sele ağrısı yaşamadım.

Bir de sele için yapılan yorumlarda ne kadar kullandığınızı ve en uzun ne kadar yol yaptığınızı eklemek de fayda var. Yumuşak bir sele 1-2 saat rahat hissettirse de sonrasında size işkence olabilir.

@seko35.50 bugun power a gomdum parayi. 130 dolar dediginiz gibi. Yurkdisind bike24 de vardi. 77 euro gibi bir fiyati vardi. Hesaplayinca vergiler vs. cok fark kalmiyor bu nedenle aktif pedaldan aldim. Baris beyle olcuye baktik. Benim kemik acikligi 126 olculdu, 155 lik sele aldim. Donus yolunda fizikten sonra bayagi rahatladim. Denemek cok faydali oluyor olcu acisindan.

Vücut esnekliğiniz iyi ise ve kilolu da değilseniz Specialized Power Comp müthiş bir sele.Kilolu ve esnek olmamama rağmen Power Comp ile 150 kmyi ağrısız çok rahat çıkarabiliyorum.150 km sonrasında ise ağrı acı artıyor.Şunu da belirtmek isterim üst üste 9 gün boyunca 1900 km sürdüğümde bile genital bölgede ağrı kesinlikle sıfır idi.

Brooke B17 den başka kuş tanımam. Tabii iki yüz ve üstü sürüşler için söylüyorum

Fizik'in ölçüm sistemine göre hayvanım bull'muş 🙄 fizik bana dana demek istiyor herhalde 🙄 :koptum:

Şuan mtb'de gyes gs-08 kullanıyorum, yol bisikleti için 10 günlük turda beni öldürmeyecek bir sele arıyorum. Fizik Aliante bana uygun olan modelmiş. Aklımda Gyes gs-06 vardı ama fizik aliante'yi ikinci elde uygun fiyatlı olarak var. Kullananlar deneyimlerini paylaşabilirlerse sevinirim.
fizik-aliante-r3-k-ium-sele-siyah-kirmizi.jpg

Konu seleyle alakalıdır bölge itibariyle diye buraya yazayım dedim yanlışsa kusura bakmayın :D

Acaba taytın altına kasık koruyucu kullanan var mı?
Veya kullanılmalı mı?

(link)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Konu seleyle alakalıdır bölge itibariyle diye buraya yazayım dedim yanlışsa kusura bakmayın :D

Acaba taytın altına kasık koruyucu kullanan var mı?
Veya kullanılmalı mı?

(link)

Hocam kışın bunu kullanıyorum ben. Serin serin baya km yapıyorum yollarda. Yazlık olarak sizin ürünü kullanabilirim :)

Dosyalar

• XX.jpg
    XX.jpg
    27,3 KB · Okunma: 83
Sinanthewhite
Şuan kullanmakta olduğum fizik alliente r3 karbon sele,çok hafif ve zarif bir sele,şekil olarak kuyruk kısmı yukarı doğru kalkık olması aynı zamanda agresif sürüşleride destekliyor,ama benim popoya küçük geliyor maalesef o yüzden power sele alma aşamasındayım,eğer kendinize tam uyumlu olanını alırsanız çok memnun kalırsınız eminim,50 60km lik sürüşlerimde inanılmaz rahatım,mesela bugün 80k yaptım doğru zamanlarda dinlenince sorun çözülüyor,ama molasız uzun sürüşlerde 100leri bulunca ölçüsü bana küçük geldiği için acı veriyor,aktif pedaldaki bike fitçi arkadaş öyle söyledi.

Tayt ile sürtünme sorunu yaşamıştım. Bazı arkadaşlar birtakım kremler vb önerdiler sağolsunlar. Fakat aklıma takıldı acaba?
Kasık koruyucu kullansam sorunu çözermiyim? diye.

....Ve bugün decathlondan (link) aldım.

Tayt ile popoyu garantiye alsam da ürolojik bölgede sürtünmeden dolayı tahriş başlangıcı vardı.
Ulan olurmu? dedim, denemek istedim. Bugün 26 km civarı sürdüm (benim için çok büyük ve uzun bir sürüş :D ) gayet rahat bitirdim.
Ön bölge sürtünme sıkıntısı yaşamadım.

100-150tlyi gecmeyecek sele ariyorum, en fazla 2 saatlik suruslere cikiyorum. Rahat bi sele ariyorum mtb icin. Yrdimci olursaniz sevinirim

Legarda 1921 msm v aldım bugün itibariyle. İlk bisikletim oldu. Selesi o kadar ince ki 10 dk sürüş sonrasında müthiş ağrı nedeniyle bisikleti bırakmak zorunda kaldım. Sizce bisikletçide satılan normal bir sele mi almalıyım tek amacım max 1 saat binebilmek.

Legarda 1921 msm v aldım bugün itibariyle. İlk bisikletim oldu. Selesi o kadar ince ki 10 dk sürüş sonrasında müthiş ağrı nedeniyle bisikleti bırakmak zorunda kaldım. Sizce bisikletçide satılan normal bir sele mi almalıyım tek amacım max 1 saat binebilmek.
Hocam hemen sele almayın önce gidon ve sele ayarlarının nasıl yapıldığını size en uygun ayarın ne olduğunu bulun.vücudunuzun tüm yükü kalçaya binmemeli birazı da kollara binmeli.Ayrıca sele konumlandırma ayarı da doğru yapılmalı.En az 150 200 km bisikleti sürmeden hemen yeni bir şey satın almayınız

Çok teşekkürler hocam cevap için. Dediğinizi dikkate alacağım. @fensinn

En iyi seleyi de alsanız sizin alışkanlıklarınızın etkisi büyük. Mesela ben sürerken imkan oldukça bir kaç sn bile olsa kalkar kan akışı sağlansın diye beklerim. O bir kaç sn size uzun kmler yaptırıyor. Ne sele kılıfı ne tayt olmadan 60km ağrısız yapıyorum. Bunun üzerinde acı başlıyor 😂 birde tecrübe ettiğim bir durum var, hızınız iyi bile olsa pedal çevirmeye devam ederseniz de acı daha az oluyor. Yani hızlanıp hızlanıp beklerseniz daha kısa sürede hem yoruluyorsunuz hem acınız artıyor. Bisikletin üzerinde çıkan seleyi kullanıyorum hala ve işimi görüyor. İmkan olsa Brooks deneyimlemek isterdim elbette, bu efsane gerçek mi değil mi bilmek istiyorum 😂

Specialized power comp, oturma kemiği ölçülerine uygun seçildiğin de bana kalırsa en rahat edilebilecek sele. Ben bunun çakmasını aliexpress üzerinden almıştım, çakma olmasına rağmen en rahat ettiğim model oldu. Yurt dışında kullananlarda çok memnun. Burun kısmının kısa ve oluklu olması özellikle erkek kullanıcılar için extra konfor sağlıyor. Orijinal olanının fiyatı Ülkemizde maalesef çok yüksek ama bisiklet üzerin de konfor adına en önemli parça.

Bence seleyi seçerken en önemli kuralın ne amavına uygun olup olmadığı olsun demek istediğim şu eğer yol bisikletiyse ince uzun bi sele tercihi dağ bisikletiyse yumuşak ve kalın bir sele tercihi

Geri