Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

Ek olarak benimde dikkati çekmek istediğim bir nokta var, seçilecek sele modeline göre genişlik kısmı farklılaşıyor. Atletic bir sürüşte selenin geniş kısmı ve burun kısmının kesişim alanı baz alınıyor. Moderate selelerde bu kısım biraz daha geriye doğru kayarken, relaxted serilerinde ise tam olarak arkadaki geniş kısma denk geliyor.Her selede genişlik belirtiliyor ama bu ayrıntıya kimse inmiyor. :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
Scudo
hamlet2006, bisikletin endurance bile olsa senin bir tur bisikleti gibi dik oturman için tasarlanmış değil. Tabiki bir aero kadro gibi yatmıyorsun ama şehir - mtb gibi türlerle kıyaslarsak baya öne eğilmiş halde sürüyoruz. Burada seledeki düz veya dalga formu senin ne kadar esnek olduğunla alakalı bir durum. Yani vücudun kolayca eğilebiliyor mu yoksa gidona bütün gövdeni eğerek mi uzanıyorsun ? İki durumda kalça kemikleri çok farklı açılarla seleye temas ediyor. Bu sebeple farklı sele tipleri öneriliyor. Daha agresif bir sürüş için selenin burun kısmı değişecektir. Agresif sürüş daha yüksek kadans, daha fazla aşınma demek çünkü. Ben ilk aldığım seleden sonra kilo verip hızlandığım için sele mi değiştirdim mesela. Arka genişlik aynı kalmasına rağmen burun uzunluğu daha kısa ve ortası açık bir seleye geçtim. (Fizik spine sisteminde de aynısı çıktı) Ama kadrom halen endurance ve ben gün boyu süren sürüşler yapıyorum hala. Umarım yardımcı olmuşumdur. (Bu arada şuan TCR'a da katılmış Aydın Bez'in tavsiyesi ile Specialized Power sele kullanıyorum. Hatta çok sayıda arkadaşım da bu seleye geçti. Her kullanan değişimi anında hissediyor. Droplarda daha rahat bir sürüş, daha uzun süre yüksek kadans sürüş vb etkenlerle pişman olan olmadı henüz.)

@BerkEvren
Benim kafamı karıştıran Çağrı Terzioğlu'nun videosu oldu.Fizik firmasının bisikletin geometrisini veya türünü kriter olarak görmediği sonucuna rahatça ulaşabiliriz.

Anladığım kadarıyla sen de ''seleye temas yüzeyi oluşturma'' ya vurgu yapıyorsun.(Vücudun esnekliği de sele ile kalça kemiklerinin temasını direkt olarak etkiliyor) Vücudum daha az esnek olduğu için uzandığımda Waved sele ile kalça kemikleri daha fazla temas ediyor olacak.Selenin kuyruk tarafının kalkık olması desteklemiş olacak.
189645

@BerkEvren
Bir de bu ürünün linkini atabilir misin?Versiyonları var galiba.

Son düzenleme:
hamlet2006
Seleyi seçebilirsen banada göz kırp, bir fikir olur benim içinde. :D

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
specialized power seleyi tek geçerim Takımda 3 kişi aynı seleyi kullanıyoruz. Yeter ki kendinize uygun olan genişlikte olanı seçin, tüm ihtiyaçlarınıza karşılık verecektir. Yaklaşık 10.000 km yapmışımdır sele üzerinde. En güzel yanı diğer selelere göre 3 cm daha kısa oluşu bu sayede kritik bölgede baskı olmuyor.

• Beğen
@celilcetiner
Ahahah bizde de power sele kullanım oranı 16'da 8 oldu. Bulaşıcı bir meret :)
Uzun mesafe yapan ve yol bisikleti sürenlerin mutlaka değerlendirmesi gerekli :harika:

uygun fiyata konforlu bir sele arayan varsa şunu tavsiye ederim. ben kullanıyorum çok memnunum. merida nın stok selesinden sonra çok iyi geldi. eski bisikletimde selle royal vardı. sıralama yapacak olursak bu seleyi birinci sıraya, selle royali ikinci sıraya, meridayı da üçüncü sıraya koyarım.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mstfslvi
@hamlet2006
Fizik antares r5 kium aldım ama iyi bir de tayt almam gerekiyor,
Sele hafif ama çok rahat olduğunu söyleyemem.

• Beğen
@BerkEvren

Fizik'in yönlendirmesinde yapınıza göre hangi gruba giriyordunuz?

@volkan ismail
Snake dediği esnek olan gruptayım. Başlarda Fizik Arione Large önermişti sistem.
2017 Scott Speedster 20 - İlk bakış
Ama kilo verip hızlanınca sistem önerisi Fizik Arione Regular ve açık model şeklinde değişti. Bu sebeple sele seçiminde sürüş dinamikleri de sizin ölçüleriniz kadar önemli.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@BerkEvren

Ben orta esnek gruba giryorum. Seçimde antares sele öneriyor. Hız olarak stravadan bildiğim kadarıyla aynı seviyedeyiz ama ideal kadansım 100d/d. Sizce Specialized power comp kıç ağrı problemime derman olur mu?

@volkan ismail
İstanbuldasın sanırım. Bu işin en temizi Aktif Pedal caddebostan mağazasına gitmen. Orda Aydın ((link)) bu konuda yardımcı olacaktır. Hatta test seleleri var. Deneyerek ve ölçülerin dikkate alınarak sele almış olursun. :harika:

@BerkEvren

Deneme seleleri varsa en doğrusu o olur. Teşekkür ederim.

Ama uzun süreli denememiz mümkün oluyor mu :)

@volkan ismail
Bir gün diye hatırlıyorum. En iyisi önceden görüşüp bilgi almanız olur ?

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@hamlet2006
Piyasası 680 civarında. Gerçekten bu kadar parayı verecek misin?:D Çok pahallıya, bisikletli nüfüsun dörtte biri bu selenin parasına yakın bisiklet kullanıyor. :))

Öyle bir bakıyordum,benimde şu modeller hoşuma gitti.
(link)
(link)
Paraya kıyarsak bide bu var
(link)

• Beğen
@-Skynet-
Biraz daha kilo verdikten sonra o seleyi almayı düşünüyorum. Her ne kadar sele konusu kişiye özel bir çözüm gerektirse de @Berk Evren ve @celilcetiner Bey'in tecrübelerinden faydalanıp ve üzerinde fikirbirliği oluşmuş bir ürünü almış olacağım.
Riski azaltmanın bedeli olacak.Kendimin bulduğu çözümlerle riske girip maliyetlerimi daha da yükseltmemek adına Specialized seleyi alacağım.İnşallah benim için de kesin bir çözüm olur.

@-Skynet-
İktisat biliminde ''Fayda'' subjektif bir kavramdır.Bireylerin tüketilen mal ve hizmetten elde edeceği memnuniyet karşılığında verecekleri bedel de aynı bu şekildedir.:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Selamlar baktım ama tam goremedım sorum aslında basıt yazıları okudum bırcok sey baktım hatta arastırmada yapmıslar delıksız sele daha ıyı dıye fakat ınsanlar delıklı selede kullanıyor cok kararız kaldım
bısıkletım carraro 227 sehır bısıkletı mevcut selle royal selem uzun turlarda agrıya sebep verıyor muhtemek brooks b 17 kuveetle muhtemel bakım ıstemedıgı ıcın brooks cambıum c17 alıcam .Tecrubelı arkadaslardan
delıklımı delıksızmı onerlerılerını beklıyoruım
Sımdıden tesekkurler

Ben yol bisikletinde genelikle delikli selede daha rahat ediyorum.

Sele tamamen kişisel bir şey. Kimsenin tavsiyesiyle denemeden almayın. Birine uyan birine uymaz. Hatta aynı kişi başka bisiklette aynı seleyle de rahat edemeyebilir. Mesela ben rahat edeceğim bir yol selesi bulunca iki tane birden almıştım ama diğer bisiklette oturma açısı farkı nedeniyle olmadı.

Bu iş selenin fiyatına da pek bakmıyor. Eski bir ince mtb selesi var bende, 10 yıldan eski, küçük de bir şey. Jel falan da değil, ortasında kanal da yok ama nasıl süper rahat, anlatamam. Sonradan aldığım hiç bir selede o rahatlığa ulaşamadım. Sadece mtb için uygun malesef.

Ayrıca şunu da söyleyeyim. Memnun kaldığım için iki tane aldığım kaliteli jel sele de iki üç saatten sonra ağrıtmaya başlıyor. Üç saati geçen turlarım artarsa onu tekrar değiştirmem gerekecek.

Geri