Scudo Sports

Sele konusunda yardım lutfen

Brooks b17 modeli ,Brooks b67 modeli ülkemizde tercih edilen en alınası modeller Atalay bey .....

Scudo
@Murat Cömez

Yani kalkip sele icin fanboyluk yapmayacagim adam sormus cevap verdik bide yarik seleler hakkinda bunlar soyleniyor test etmis uzman kisiler dedik yani siz neyin derdindesiniz ilk mesajimda gayet acik bi sekilde tavsiye uzerine sele almayin dedim herkesin selesi farklidir kim neyde rahat edecegini ancak tecrube ederek anlar dedim bana ne kardesim sizin seleniz size zarar veriyor vermiyor bi forum kullanicisi olarak yardimci olmaya calistim..avrupa avrupa avrupa yani burada kicimizi olcen bisikletci varda biz mi gitmedik hangisi pahaliysa o iyidir diyolar ben kisaca kullandigim seleden memnun oldugumu ve paylastigim linkte yarik sele hakkinda yazilanlari destekledigimi izah ettim bu kadar..

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Burada herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Herkes düşüncesini yansıtır, bilgi almak isteyen kişi bu düşünceleri kendi içinde süzer ve doğru olanı bulur. O yüzden kimse kimseye fikrini empoze etmeye çalışmıyor diye düşünüyorum. Tartışmadan yeni fikirlere erişilmez :).
Ben de sizin gibi düşünüyorum Ahmet Bey ve kullandığım seleden memnunum ve daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bu düşünceye de kendim "evet böyledir" diyerek varmadım. Sizin bağlantısını verdiğiniz o siteye de baktım, makaleler de okudum (evet gerçekten bu konu üzerine makaleler var:)) ve şunu gördüm; "Cut-out seleler üzerine iki şekilde de düşünceler var". Ben artısı olduğu tarafındayım. Zaten önceki mesajımda da belirtmiştim "Anatomik olarak doğru sele seçildiğinde" diye. Ortası delik diye her sele rahat değildir. Oturga kemiklerinizin arası 150mm ise ve siz gider 143'lük sele alırsanız zaten sorun yaşamayı kabul etmişsiniz demektir. Bu ölçümü de herhangi bir Aktif Pedal dükkanında yaptırabiliyorsunuz (ass-o-meter diye komik isimli bir ölçüm aletleri var :)). Üstteki videoda da kısaca şu anlatılmış; bisikletçi abimiz vücuduna uygun olmayan bir sele kullanıyor ve 3. dakika sonunda kan akışı %55 azalıyor, ama "anatomisine uygun" cut-out bir sele ile 4-5 dakika sonunda dahi kan akışı azalması %20 seviyelerinde kalıyor.

İstanbul'da yaşamıyorum ve henüz o ölçümü yapacak alet edevat Eskişehir'de herhangi bir bisikletçide yok diye biliyorum.Öncelikle şunu belirteyim sık sık başlıklarda bu tarz şeyler oluyor sürekli olarak bir öncekinin tezini çürütme eğilimi var bunu birçok başlıkta gördüm ve ister istemez bi tartışma ortamı yaratılıyor hatta bisiklet konusunda bilgisiz olan birinin bu duruma bağlı olarak sorduğu(bilene göre gereksiz) sorulara azarlayarak cevap verenler var.Her vatandaş kendi tecrübesini ve bilgisini paylaşabilir alıntı yaparak o kişiyi reddetmek yada katılmamak asıl tartışma ortamı yaratır; ben arkadaşa yardımcı olmaya çalıştım,çekildim sonra sürekli olarak o öyledir bu böyledir dendi ve tartışmaya istemeyerek dahil oldum.

Ortası yarık olan sele dediğiniz gibi bazıları tarafından kabul görüyor bazıları tarafından kabul görmüyor.Bu paylaştığınız video bi satış politikasını destekliyor olabilir insanlara '' vay be yarık sele daha iyimiş '' de dedirtebilir ki bu sele çeşidinin çok bi mazisi yok patron üzülmek istemez heralde burada gördüğümüz şeylerin ayarlı birer hacet olma olasılığı yokmudur? Yani buda benim reddetme biçimim o zaman :)) ve bana göre selede rahat etmek doğru ölçüm ve materyalle alakalı birşey dediğim gibi o boşlukta rahat olan damarların birde testise uzanan devamı var ve yarığın bittiği yerde tek bi nokta olarak tüm ağırlığın basıncına maruz kalan bir bölge var.Ben şahsen yarık sele kullanma taraftarı değilim.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve Edip D.
jelli sele ve kılıf aldım snrada kılıfı attım şuan alıştım seleye teşşkur ederım

İyi günler benim sorunum yol bisikleti kullaniyorum 2 yildir ama az kullaniyorum ve son 6-8 ayda 3-4 kere anca kullandim eskiden bukadar değildi sele boyunu alcaltsamda yukseltsemde ileri geri farkli pozisyonlar denesemde bacak arasında ön kısma galiba damarlara çok büyük bir kuvvet uyguluyor eskiden boyle olmayip simdi olmasinin sebebi ne olabilir tayt kullaniyordum eskiden şuanda kullanmiyorum ama sorunun bundan olacagini dusunmuyorum cunku taytsız degisik bir acı olur bu daha çok baskı şeklinde.

Diğer faktörler sabit ise,kilo almış olabilir misiniz acaba?Ayrıca,tayt pedli ise konfora etki edecektir.

@Ahmet-E Yok hocam kilom sabit 65 falan ama sanki bisikletin oturus pozisyonu falan degismis gibi ama boyumda ayni bisiklet zaten boyu bana biraz buyuktu ama sorun olmuyordu.

@Cesarisback Farkında olmadığınız bir değişken vardır muhakkak.En azından fizik böyle der.İşinin erbabı bir bisikletçiye gidip,bisikletin vücuduna en uygun ayara getirilmesini isteyebilirsin.Ciddiye al derim.Zira, dediğin bölge çok hassas olduğundan konfordan öte sorunlar yaşayabilirsin.Kendi tecrübem ve genel kanaat;Sele konusunda kaliteden asla taviz verilmemeli.

@Cem cm
Hocam ön bölgedeki damara direk baskı var hatta bazen şiddetli acılar giriyor suruste kalici zarar verwbilecegini dusunuyorum ama neden boyle olmaya basladi bilmiyorum acaba bisiklet sele vs. ayarlarınımı yanloa yapiyorum.

Geri