Scudo Sports

Sele borusunu daha uzunuyla değiştirmek

varan100

Üye
Tepki
1
İsim
Salih E.
Selam arkadaşlar. Öncelikle bisikletlerle ilgili çok bilgim yok. Ben bisiklet almaya çok heveslenmişken, bir arkadaşım bana bisikletini hediye etti. Pek almayı planladığım bir model değildi açıkçası. Ama sonuçta beleş yani :D Benim içinde ekonomik olduğu ortada. Tabi bisiklete henüz bir aşk, bir tutku olarak bakmadığım için de makul geldi. Belki ilerde bende bu forumdaki çoğu kıymetli arkadaş gibi bir bisiklet aşığı olabilirim. Bisiklet 26 jant 21 vites Belderia Speed marka. Benim danışmak istediğim konu şu bisiklet bana biraz küçük geliyor. Seleyi yükseltmeyi denedim ama en sonda bile bana bariz küçük geliyor. Yani pedalları verimli çeviremiyorum. Kadro boyunun öneminin farkındayım. Ama şimdilik sele borusu alarak seleyi yükseltmeyi düşünüyorum. Sormak istediklerim şunlar:
1- Benim bisikletime internette satılan her sele borusu olur mu? Muhtemelen olmaz olursa hangileri olur? Nelere dikkat edeyim?
2- Sele borusunu değiştirince seleyi de değiştirmeye gerek var mıdır? Selenin altındaki bağlantılara baktım pek çözemedim onun için soruyorum.
3- Sele borusunun ne kadarı içerde kalmalı ne kadarı dışarda kalmalı gibi bir kural var mıdır? Eğer varsa ona göre alacağım sele borusunu seçeyim.
Lütfen bana cevap olarak sen o bisikleti sat yenisini al. Gibi kestirip atma cevaplar yazmayın. Ekonomik olarak çok parlak durumda değilim. Kısa vadede (en fazla 1 sene) bu bisikleti kullanacağım. Şu üç soruma cevap verdikten sonra bütün kıymetli tavsiye ve yorumlarınıza açığım.

Ben bu başlığı açmadan önce forumda araştırdım. Fakat soruma tam cevap bulamadım. Eğer bana bakmam için, içinde sorularımın cevabı olan linkleri gönderirseniz de çok makbule geçer. Umarım böyle basit bir konu açarak forumunuzu meşgul etmemişimdir. Ama sonuçta benim kadar az bilgisi olanlar da bu soruya verilecek cevapları okuyup bir şeyler öğrenebilir. Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Öncelikle bisikletinizi iyi günlerde kullanmanızı temenni ederim. Sele borunuzun çapı kuvvetle muhtemel 27.2mm çapındadır. Çoğu sele borusunun da üzerinde yazar. Zaman içinde oluşan çizik vb nedenlerle bu yazılar silikleşir, üzerini sildiğinizde yazılar görünebilir. Yine de cetvelle ölçerek çapı teyit ediniz. Selenin takıldığı kısım standarttır ayrıca sele almanıza gerek yok.
Sele borusunu takarken boru üzerindeki "maximum" çizgisinden daha yukarı seviyede kullanmamaya dikkat edin, aksi halde kadronun sele borısunun girdiği yer çatlayabilir bunu çok sayıda örneği var.
Sele borusu 35-40 cm uzunluğunda olursa muhtemelen işinizi görecektir.
Kolay gelsin :)

Çok teşekkür ederim. Çok faydalandım. Yine sorum olursa soracağım. :harika: Size de kolaylıklar dilerim. Yolunuz açık olsun. ;)

Forum Çamlık civarlarındaki Accell Gülcenbay bisiklet dükkanına gidip orada bakın. Çapını kesin olarak bilmeden internetten almak biraz pahalıya patlar. Büyük ihtimal 25.4dür ancak risk almamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: varan100
@OnurÖzdağ

Merhaba; öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Söylediğiniz yeri biliyorum. :harika: Love The Wind arkadaşımızın dediği gibi seleyi çıkardım ve baktım. Ve sizin söylediğiniz gibi 25.4 mm yazıyordu. İnternetten 25.4 mm 40 cm sipariş verdim. Ama çok bilinmeyen bir siteden. Bakalım nasıl bir ürün gelecek ve alışveriş nasıl sonuçlanacak :) Şimdiye kadar hiç bir foruma resim yüklemedim ama becerebilirsem önceki ve sonraki hallerini de yüklerim. Ama daha önemlisi bu değişikliğin sürüş deneyimimi nasıl etkileyeceği. Olumlu veya olumsuz deneyimlerimi yazacağım. Kolay Gelsin.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Geri