Bu tarz olaylarda her bir detayın mutlaka verilmesi gerekiyor. Konuyu açan arkadaş bazı önemli detayları sonradan paylaşmış,
Tekrarlamaya gerek yok ama, Bisiklet 2015 Sedona 325 herhalde ve üzerindeki sele sedona 6076..Sedona bu seleyi farklı modellerde ve senelerde kullanmış.
Seledeki ilk yırtık fark edildiğinde değişim talep ediliyor ve Firma değiştiriyor ancak renk farklı. İşte itirazınızı bu noktada yapsaydınız ; 'Ben bu seleyi istemiyorum bisikletin ahengi bozuldu' şeklinde iade istemeyi keşke deneseydiniz,
Eminim düşündünüz, sonra siz seleyi 'hadi kullanalım ne olacak' dediniz ama içinize de bir türlü sinmedi ki bu konuda size hak veriyorum, size 'büyütme kardeşim diyenler' bence haksız(ben de büyüttüğünüzü düşünsem de diyemiyorum çünkü bu subjektif bir konu haklısınız),
1 sene sonra selede arıza tekrar ortaya çıktı ve yeniden sele talep edildi ve size 50 TL fiyat mı biçildi, yoksa daha olayın en başında mı 50 TL dendi, sanıyorum en son talebinizde 50 TL dendi..
50 TL mevzusu, firmanın kusurlu malı değişiminde yaptığı renk hatası, sizin ayıplı olduğunu düşündüğünüz malı 1 sene kullanmanız ve yeniden değişim talep etmeniz ve yine aynı ürünü yollamaları bunlar kritik detaylar..
Bu arada stok mevzusunda acaba şöyle bir durum olabilir mi, stokun gerçekten olmaması? Çünkü siz ürünü geçen sene aldınız ama senenin sonuna doğru aldınız. 2015 model bisiklet 2016 yılı başında vs. alınmışsa ki öyle demişsiniz stokta gerçekten olmayabilir mi ve firma bu stoku ne kadar süre boyunca elinde tutar/tutmak zorunda mı mesela? Ben bu satırları yazarken cevap gelmiş 'garanti süresince ürünün stokunu temin etmeli' diye. Sedona 6076 seleyi hala kullanıyor ama tabi ki her sene farklı renklerde bisikletlerde ve renklerde. Yalnızca rengi farklı ancak modeli aynı olan her iki selenin, SEDONA firması için maliyeti değişmiyorken sizi niye mağdur etmek istesin, stok mevzusuna bu yüzden takıldım yani sizin bisikleti alma kullanma ve 2017 yılında 2015 model bisiklete ait seleyi talep etmenizi vs.
Doğru renk stok var da size vermemişlerse diyecek laf yok hakikaten,
Gerçekten yoksa eldeki şartlara göre uygun renk değiştirilmek durumunda kalınmışsa ki şirketin size sunduğu çözüm olarak iddiası bu, burada bu ifayı kabul etmeme hakkınız vardı ama 1 sene kullandıktan sonra hala var mı orasını teknik olarak bilemiyorum,
Neyse keşke burada hakkınızı doğru yerde doğru mecralarda arama yoluna gitmiş olsaydınız paranızı tıkır tıkır geri alırdınız,
Firmanın cevabında herhangi bir tehdit de algılanmıyor bence, yalnızca sedona için değil her gerçek ve tüzel kişi için bu hak saklıdır.
Bence siz olayın en başında haklıydınız ama bugün hala haklı mısınız bilemiyorum. Bu konu zaten tamamen hukuk ile alakalı bir konu başından sonuna, dolayısıyla doğru cevap orada burada değil bence, burada tabi ki herkes aynı görüşte olamayacak.
Bu platformda kendinizi üzmeyip hukuki olarak başvurunuzu yapsaydınız keşke..