Merhaba, yeni başlık açmak yerine buradan sormak istedim. Fotoğraftaki sele hafif öne eğik duruyor. Biraz burun kısmını yukarı kaldırmak istiyorum. Vidayı açıp istediğim ayarı yapıyorum, vidayı sıkınca eski haline geri dönüyor. Aslında bu mekanizmada bence sele açısı ayarlanamaz, çünkü alttaki rayın açısı değiştirlemiyor. Nerede hata yapıyorum, yardımcı olabilir misiniz? 274185 dosyayı görüntüle
sele ayarıyla oynamak iyi bir şey değildir. kesinlikle ciddi yanlış olan bir şeyler var.İki yıldır düzenli kullandığım bisiklette gidonda ve gidon boğazında yaptığım değişikliklerden sonra selede problem yaşamaya başladım. Şu anki ayarda ellerimdeki baskı çok daha az fakat 20-30 km mesafe kat ettiğim anda kalça kemiklerim ağrımaya başlıyor. Eski ayarımla bu ağrı 80-90 km'de bile olmuyordu. Selenin ucu çok aşağı bakacak şekilde duruyor. Bir videoda kalça kemikleri ağrısı yaşıyorsanız seleyi geri çekin dediklerini gördüm. Bir tık daha konfor arttı fakat 20'de değil 30'da yine hafif ağrımaya başladı pedli tayta rağmen. Geriye doğru max noktada duruyor sele daha geri alamıyorum. Acaba sele çok yukarıda olduğundan olabilir mi? Bisiklet üzerindeyken pedal saat beş yönündeyken topuğum pedala bastığında dizim düz oluyor. Diz ağrılarını bu şekilde yok etmiştim. Bir iki arkadaştan selen çok yukarıda gözüküyor uyarısı aldım. Bu sebep olabilir mi? Gerçi sele yukarıda olsa ağırlık ellere basmaz mı?
Kadro boyu 58, XL. Daha büyüğü çok büyük olur. Daha küçüğü de küçük gelir diye düşünüyorum. Boy 189. Selenin 2 senede süngerlerinin erime ihtimali nedir peki? Tam bu ana denk gelmiş olabilir mi? 😅 Sele yüksek konumda. Uzanma mesafem de düz gidona göre iyi aslında. Gidon yükseltme ile standart 110 mm olan gidon boğazı yerine 60-70 mm bir gidon boğazıyla eş uzanma mesafesi olmuş olabilir. Aslında bisikleti sürerken bir arkadaşa fotoğraf çektirip burada göstermem en sağlıklısı olacak gibi.sele ayarıyla oynamak iyi bir şey değildir. kesinlikle ciddi yanlış olan bir şeyler var.
bu arada seleyi sonuna kadar arkaya çekmek çok kötü bir yöntem, ben hafif geriye çekince bile sürerken zorlandığımı hissediyorum.
kadro boyu uygun mu? seleyi geriye çekme ihtiyacı hissediyorsanız muhtemelen ya sele çok düşüktür ya da uzanma mesafeniz kısadır. uygun bir kadro boyuyla böyle bir ihtiyaç hissetmemeniz gerekiyor.
sünger konusundan emin değilim hocam, selenin malzemesiyle de ilgili olabilir. hocam uzanma mesafesini neden o kadar kısaltma gereği duydunuz ki?Kadro boyu 58, XL. Daha büyüğü çok büyük olur. Daha küçüğü de küçük gelir diye düşünüyorum. Boy 189. Selenin 2 senede süngerlerinin erime ihtimali nedir peki? Tam bu ana denk gelmiş olabilir mi? 😅 Sele yüksek konumda. Uzanma mesafem de düz gidona göre iyi aslında. Gidon yükseltme ile standart 110 mm olan gidon boğazı yerine 60-70 mm bir gidon boğazıyla eş uzanma mesafesi olmuş olabilir. Aslında bisikleti sürerken bir arkadaşa fotoğraf çektirip burada göstermem en sağlıklısı olacak gibi.
İki gündür araştırıyorum. Dün hatta bir test sürüşü yaptım. Sürüş esnasında gidon boğazını 110 mm olacak şekilde düz hizaya da getirdim. Seleyi orta hizaya aldım, biraz geriye aldım. Indirdim, kaldırdım vs yok. 125 kilo ve haftada bir 30-60km tur ile 2-3 senede seledeki yastıkların zamanla aşınıp yer değiştirebileceğini söylüyor chatgpt. Gidon yükseltmeyi iptal etsem bu sefer ellerdeki ağrı gitmeyecek. Yeni bir sele denemeyi düşünüyorum.sünger konusundan emin değilim hocam, selenin malzemesiyle de ilgili olabilir. hocam uzanma mesafesini neden o kadar kısaltma gereği duydunuz ki?
bazı şeyler teorik olarak aynı olsa da gerçek hayatta pek öyle olmuyor. geçenlerde seleyi değiştirdim, hemen hemen aynı ayarlar olmasına rağmen 136 mm ile 142 mm arasındaki genişliğe uyum sağlamak haftalar sürdü.
bu kadar sorun yaşamanız normal değil.
20 30kmde taşin üstünde sürsen agri olmaz fit ayarlarin dogru olsa. Önceki kullandiginiz gidon bogazi olculerini ve suanki ölçülerinizi söylerseniz bir yorum yapilabilir.İki gündür araştırıyorum. Dün hatta bir test sürüşü yaptım. Sürüş esnasında gidon boğazını 110 mm olacak şekilde düz hizaya da getirdim. Seleyi orta hizaya aldım, biraz geriye aldım. Indirdim, kaldırdım vs yok. 125 kilo ve haftada bir 30-60km tur ile 2-3 senede seledeki yastıkların zamanla aşınıp yer değiştirebileceğini söylüyor chatgpt. Gidon yükseltmeyi iptal etsem bu sefer ellerdeki ağrı gitmeyecek. Yeni bir sele denemeyi düşünüyorum.
Sele bisikletle gelen stok sele bu arada. Bontrager sport diye geçiyor.
Kilo fazla olunca öyle olmuyor malesef.20 30kmde taşin üstünde sürsen agri olmaz fit ayarlarin dogru olsa. Önceki kullandiginiz gidon bogazi olculerini ve suanki ölçülerinizi söylerseniz bir yorum yapilabilir.
Popo yıpranmış meğer, sünger değil 😂😂Şuan şunu fark ettim. Normal yumuşak sandalyeye otururken de kalça kemiğimi hissetmeye başladım. Belki de doku zedelenmesi oldu. Sanırım bir süre dinlenip öyle devam etmem gerekecek.
Başkalarına belki yol gösterir diye deneyimimi burada paylaşayım. Sonradan aklıma 1 ay öncesinde sele ayarı yaparken bacağıma giren kramp geldi. Kramp sonrası bisiklet sürememiş eve yürüyerek dönmüştüm. Gece uykudan uyandırıp sonra bacakta ağrı olarak kalan kramplar olur ya o şekilde bir kramptı. Birkaç gün sonra düzelmişti ağrı. Bir iki hafta sonra bu kalçada tam oturma kemiklerinin olduğu yerde aşırı hassasiyet başladı. Onun üzerine sele ayarı yapmaya çalıştım fakat işe yaramadı. Sonrasında ağrı arttı. Normal sandalye ve yumuşak alana otururken de aynı ağrılar başladı. Uyluk kısmı da ağrımaya başladı. Şuan 1 ay geçti ve yürürken de arada bacağımdaki kaslar çekiliyor. Geçen hafta sonu sırtımda buzdolabı beş kat aşağı indikten sonra bu ağrılar iyice arttı ve bel de işin içine girdi. Devlet 120 kg üstüne emar için açık cihaz öneriyormuş. Bunu son dakika söylediler. Açık emarı da doktor istemeyince özelde emar çektirdim. Neyse ki kırık çıkık yok. Tüm bulgular normal çıktı. Doktor uzun süre oturarak çalışma ve bisiklet üzerinde hep aynı noktaya yük binmesi sonucu mikro hasarlar oluşmuş olabileceğini, doku zedelenmesi veya ödem gibi bir şey oluşmuş olabileceğini söyledi. 1600 mg civarı ödem için bir hap, ağrı kesici ve kas gevşetici verdi. Kolajen ve krem de. Bunlar ağrı geçse de 1 ay kullanılacak dedi. Bu arada bisiklet de süremiyorum tabii ki. Ağrılar kesilip normal yaşantıma döndükten bir süre sonra cesaret ettiğimde tekrar bisiklet sürmek istiyorum. Umarım geçer arkadaşlar. Acayip canım sıkıldı bu işe...
Deniz deli misin öyle hareketler yapma aman, vücuduna vereceğin kas iskelet sistemi hasarları parayla bile düzelmez ver 3-5kuruş her neyse taşıma böyle şeyleri. Ben artık damacana bile kaldırmıyorum valla. yük taşımak için bir alet almıştım Stanley Fatmax yıllar önce, bunun büyüğü küçüğü merdiven çıkanı da var, yük taşımam gerekirse onu kullanıyorum illa, önerilirim herkesesırtımda buzdolabı beş kat aşağı indikten sonra