Seksi göründükleri için yol bisikletini tercih ediyorlarmış.

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hafta sonları alışılageldiği üzere uzun turlara çıkıyoruz. Yanımızda race çi arkadaşlarda var. Aslında genel profil hercai. Nerdeyse her millet ve bisikletten adam var. Biz city bike çılar neysede, hadi traktör lastikli mtb çileride geçtim bu yolcular turdan sopa yemiş gibi dönüyor. Toprak yolu var, çamuru var, taşı var, dik rampası var. Üstelik birde en ufak yükü sırtlanmak durumundalar. Bir gün bel fıtığı olacaklarından endişe duyduğumdan arkadaşlara sordum:
-yol bisikleti ile bu yollara girmek zahmetli iş değilmi. Sizde bir tur bisikleti, bir citbike ayarlayın öyle çıkın turlara
-Yok abi zahmetlide olsa bir halimizden memnunuz. Biz tur bisikleti kullanmayız. Tur bisikleti bizi bozar.
-Yahu neden bozsunki. Sizde rahatlarsınız böylelikle.
-Abicim sen mevzuyu bilmiyorsun. Race in tadı başkadır. Bilsen böyle konuşmazsın.
-Bilmem gereken ne olaki. Bisiklet konusunda sizin bildiğiniz kadar benim unutmuşluğum vardır.
-Mesele bilgi meselesi değil memet abi. Race bir kere havalı. Race bizi karizma ve seksi gösteriyor.
-Siz kafayı sıyırmışsınız yavrucum. Bisiklet adamı seksimi yapar.
-Yapar abi, Sen hiç pro yarışçıların fotolarına bakmamışsın. Böyle kaslı kaslı adeleler, gözlükler, Dar forma ve taytlar, fit vücutlar. Hepsi canti.
-Ulan tamam hadi bisiklet seksi gösteriyor diyelimde bizim ortamda hepsi erkek. Nasıl ortam yapacaksınız. Liberance emi özeniyorsunuz yoksa lan.
-Abi sen ihtiyarlamışsın anlamazsın bu işlerden. Sen en iyisimi dede bisikleti ile usul usul takıl.
Velhasılı mesele böyle bisikletçi dostlar. Yol bisikleti seksi gösteriyormuş. Sırf bunun için adam yol bisikletini tercih ediyor rahatsız olmasına rağmen yinede vazgeçmiyor.
Bu arada yaşı 40 geçen arkadaşlar; Ayhan, Erdem race bisikletlerden vazgeçmeye başladılar. Neden olaki.
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
:) Valla mehmet bey bendede yol bisikleti var hemde klasik desenize yılın en seksi erkeği adayıyım:p
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Hic aldirmiyorum. Tercih meselesi :)
Bana da "niye bunu kullaniyosun, illa sundan kullan" diye israrla lafi uzattilar mi bende boyle acayip cevaplar verebiliyorum konu kapansin diye ;)
Ha gercekten seksi hissediyordur, belkide narsisttir, durusuna, haline, fotolarina baktikca kendisinde tatmin duygusu yaratiyordur ayri :)
Binsin iste bosverin gerisini!
 

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Haziran 2011
Mesaj
2.067
Tepki
7.943
Yaş
55
Şehir
Maltepe/İstanbul
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Aşk Üzerine kitabında Botton, aşık olduğu kadının, nefret ettiği cinsten bir ayakkabı alması yüzünden onun kalbini kırıyor. Kendisine gerekçe olarak da çok dürüst olmasını gösteriyor. Ama tesadüf bu ya, sigara almak için bir dükkana uğradığında, satıcının ayağında berbat bir renkte çorap ve terlikle gezdiğini görünce içinden hiç de laf etmek gelmiyor, sadece saygı duymakla yetiniyor. Peki insan sevdiğini söylediği kişilere karşı mı bu kadar despot olur? Aşkla liberalizm bu kadar zıt mı birbirine diye soruyor.

40'ını geçmiş insanların dar taytla formayla yol bisikleti kullanmasını bu kadar eleştirmeniz, onları çok fazla önemsemenizden kaynaklanabilir mi?
 

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2013
Mesaj
1.538
Tepki
1.893
Yaş
56
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Sedona
Çok güldüm muhabbete..

Hadi erkek beyninin genel olarak seks deyince zaten zeka seviyesinin yarılara inmesi tamam.
Bide zaten zihninin %.. i hormonları tarafından yönetilen yaş grubumuza bu sorularla yaklaşmak enteresan..

Yani beklenti neydi ki acaba ??
 

Mert Ahmet

Daimi Üye
Kayıt
13 Ağustos 2013
Mesaj
382
Tepki
293
Şehir
Tekirdağ/Çorlu
@Çetin ŞAHİNÖZ
herşeyi geçtim araziye yol bisikleti ile girmek... şu seks diyince zeka seviyesinin yarılanmasından ötürü bir davranış herhalde çünkü zeka diye birşey kalmamış
 

Fırat Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2014
Mesaj
884
Tepki
1.370
Şehir
samsun
Bisiklet
Focus
ben yol bisikletine kırkımdan sonra başladım iyikide başlamışım, yukarıdaki yazdığın metinden ben tek bir sonuç çıkarıyorum yol bisikleti kullananları feci şekilde kıskanıyorsun sana tavsiyem bir yol bisikleti al ve bu hastalıktan kurtul:)
 

K. Aydın

Aktif Üye
Kayıt
25 Mart 2014
Mesaj
199
Tepki
101
Şehir
Ankara
Bisiklet
Mosso
@Fırat Y.
Bence yanlış yorumlamışsınız. Yol Bisikleti ile girelemeyecek yere yol Bisikleti ile gelenlerin verdiği cevabı ortaya koyuyor.
Örneğin bir bayan mini eteği ile çok rahattır. Bacakları da güzeldir. Çirkin bacaklı kadın laf atabilir ama mevzu bu değil. Mevzu -20 derecede çorapsız yine mini etek giymesi kadının amac sadece gösteriş. Bu forumda böyle kişiler olduğunu değerlendirmiyorum zaten kimse üzerine alınmasın. Ben mesela şehir bisikleti kullanıyorum ama hayalim ileride 3 bisikletimin olması mtb yol ve şehir...
 

YüzSürKoş

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Mayıs 2014
Mesaj
1.822
Tepki
1.523
Toprak yolu var, çamuru var, taşı var, dik rampası var. Üstelik birde en ufak yükü sırtlanmak durumundalarsa bence rotayı değiştirmenizde ya da ekıbı tek türden yapmanızda fayda var.Sadece asfalt yolda tur yapmıs olsanız şehır bisikleti ve dağ bisikletinin farkı bellı olur ha keza toprak çamur yolda da yolun ... Farkı olusturan tabıı kı de kısılerın performans duzeyı.Kimi 7 kıloluk bisikletle rampa cıkamaz kimi de 17 kılo ıle banamısın demez.Kısacası seleye fazla oturmak iyi değil.Arada bır kalkmaz lazım sonra beyıne kan gıtmıyor. :D
 

Sinan Ş

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2014
Mesaj
628
Tepki
451
Yaş
39
Şehir
Çengelköy
Bisiklet
b'Twin
ayakları ağrıdan kopma derecesine geldiği halde,yine de 1 karış topuk giyen kadınlar misaliyiz.
Her gün totom ağrısa(triban3 standart selede ağrı yok :p),seksi de görünsem,kıro da görünsem,yine de yol,ille de yol :)

345 Şehir bisikletinden Triban3'e geçen biri olarak söylüyorum bunu...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bu ötekileştirmeyle hiçbir yere varılamaz. Bu işin ne seksle ne başka bir şeyle ilgisi yok. Bu zevk işi, gönül işi böyle konular daha önce de açıldı ve hepsinde aynı cevabı verdim. Yahu benim yerime siz mi pedal basıyorsunuz!!! "Traktör lastiğimle kıçımdan ter akmasından memnunum" var mı ötesi. İmkanım olsa bir tane de yol bisikleti alır ruh halime göre binerim. Çok rahatsız olanlar turlarına traktör lastiklileri ya da seksi yolcuları katmazlar bu kadar basit.
 

Uğur S.

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Nisan 2014
Mesaj
1.678
Tepki
1.818
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Bianchi
@Sinan Ş

Sinan Triban'ın selesi çok sert. Ya pedli tayt ya sele değişimi şart. Bak benim ağrımıyor mesela :)
 
  • Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş

Sinan Ş

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2014
Mesaj
628
Tepki
451
Yaş
39
Şehir
Çengelköy
Bisiklet
b'Twin
@Uğur S.

Ağrıdığı için demedim aslında onu :) Ağrıtsa bile vazgeçmem yol'dan demek istedim.
Ben çok rahatım triban3 selesiyle,pedli/pedsiz taytla çok rahat kullanıyorum,"yumuşak sele yoktur alışmış kıç vardır" deyimindeki kıça sahibim sanırım :D
 

K.Burak

Daimi Üye
Kayıt
30 Temmuz 2012
Mesaj
313
Tepki
103
Yaş
27
Şehir
İzmir
Bisiklet
Giant
18 yaşındayım, yol bisikletimi sattım tur bisikleti kullanıyorum.Hiç kötü görünme kaygısı yaşamadan turlarımı yaparım. Zaten bu sporu şekil görünüyorum diye yapanlar kadar komik insanlar yok.
 

akifberkant

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2010
Mesaj
1.234
Tepki
1.566
Şehir
-Kırklareli-İstanbul
Bisiklet
Salcano
Yol bisikletiyle diğer bisiklet türlerinin karşılaştırılması bitmedi gitti. Uzun yıllar mtb kullandım, çok ta iyi bisikletler geçti elime. Ama tur bisikleti o kadar iyi geldi ki, mtb ye veda ettim.

Şuan elimde bir yol ve bir de tur bisikleti var. İkisi de harika. Bisikletçilikte, bir çok konu olduğu gibi psikolojik görüşler, algılama ve ihtiyaçlar ön plana çıkıyor. Mesela belki de yol bisikleti pek çok insana kahramanlığı ya da başka temaları ( sıradışılık/savaşçılık/üst düzey olma- arketip olarak diyorum -)çağrıştırıyor olabilir, bilinçdışında.

Son söz olarak; yol bisikletinde gerçekten bir fark var demek ki, yoksa bu kadar tartışma konusu olmazdı. En iyi bisiklet insanın kullandığı bisiklettir. Ama bence, bisikletin uç noktası ve en zevkli alanı da yol bisikletidir.