Scudo Sports

Şeker çok tehlikeli bir uyuşturucudur.

Scudo
@Ali Uzel

büyük dedem günde 1 defa yemek yerdi o da sadece kahvaltı yoğurt, peynir, kaşar peyniri, yumurta en iyisini alırdı hiç sigara içmezdi, marketten alışveriş yapmazdı. 95 yaşına kadar hasta olmadı, 90 yaşına kadar işine yuruyerek toplu taşıma araçlarıyla gitti parası olduğu halde hiç araba almadı çalışmaya ihtiyacı olmadığı halde hiç emekli olmadı,hastaneye yattı ertesi gün vefat etti bir kaç sene önce...

vefat etmeden önce 94 yaşındaki fotoğrafı (link)

@Kudret Kurtcebe

Tez zamanda da antremanda kullandığınız zararlı "şeyleri" bırakırsınız umarım. :)

@İsa İhsan Akdoğan

"Büyük dede" babanın dedesi mi oluyor?

@Ali Uzel
Ben de onu soruyordum kendi kendime...

@Ali Uzel

energel diyorsanız uzun zamanda ne getirir tabi bilmiyorum,evet onun yerine doğal enerji veren gıda almamda yarar olacak bunun farkındayım,

bugün forum başlıkları bana evrenin mesajı gibi : ) bi tarafta uyku düzensizliğim yüzüme vuruluyo, bi tarafta 5 gündür bisiklete binmiyo oluşum, başka bi başlığı açıyorum bi ara ekmeksiz yaptığım kahvaltılar hatırlatılıyo....

-- tamam evrencim tamam... aldım ben mesajı : ))

(öyle kendi kendime konuşuyorum... siz bana bakmayın arkadaşlar : ))) )

@Ali Uzel

bir de 80 li yaşlarında başından ve boynundan vurulmuştu gaspçılar tarafından kısa sürede iyileşti, o yaşta değil daha genç biri olsa dengesiz beslenen şekerli gıdaları tuketen ve fast food beslenen biri olsaydı kurtulamazdı

Arkadaşlar uzun bisiklet turlarında yanınızda veya sonrasında kendinizi iyi hissetmezseniz kuruincir ve siyah kuru üzüm tavsiye ederim, az miktarda enazından kan şekerini toparlar, ve kaliteli şekerdir tahminim.

Bir şeye yahut kişiye ya "iyi" ya da "kötü" damgası vurup, ortası olamazmış gibi davranmaya fena halde meğilliyiz. Forumda birçok insan gerek Karatay hoca'ya gerek Ali beye fazlasıyla kafayı takmış durumda. Onlara inat "Sabah akşam baklava tatlı pasta börek yiyen dedem var ama hala yaşıyor" gibisinden cümleler kullanıp, "Şeker zararlıysa benim şimdiye kadar ölmem lazımdı" vs deyip olayı dalgaya çekenler var. Forumda hiçkimse hiçbir şeyi %100 doğru söyleyemez. Herkesin muhakkak bir eksiği vardır. Hele ki tıbbi konularda. Tıp bile zaten %100'ü doğru olan bir bilim dalı değil.

Şahıslara takılıp, onlarla uğraşacağım derken insanlara yanlış bilgiler verip yanlış şeylere yönlendirmemek gerekir. Şekerin zararlarını bildiği halde bunu yapan bir insan, şekerin zararlarını bilmeyen genç veya henüz bilgisiz olan arkadaşları yanlış yönlendirebilir.

Evet şeker zarardır. Tahmin edilenden fazlasıyla zarardır. İhtiyacımız yok mu? Var. Ancak ihtiyacımız olan şey o çaya atılan şekerler, kola vb zımbırtılardaki şekerler, baklavadaki şekerler vs değil. Dengeli beslenme ile diğer besinlerden gelecek olan doğal şekere ihtiyacımız var. Ayrıntısı gerek önceki mesajlarda, gerek birçok başka başıkta yazıyor.

Sağlık açısından oldukça önemli olan bir konuyu kişi veya kişilere takılarak dalgaya almayalım ve insanları yanlış yönlendirmeyelim.

Hayatınızdan ve sofralarınızdan şekeri çıkarın, emin olun daha çok zevk ve tat alacaksınız. Tecrübeyle sabit :)

Konu başlığı çok çirkin. Günümüzde özentiliğin çocuklar ve ergenler arasında tavan yaptığını bile bile; şekeri bonzai gibi, kokain gibi uyuşturucularla benzeştirmek, o maddelerin tüketimini meşrulaştırır, hadi burası biraz daha küçük bir grubun takip ettiği bir forum, ama böyle bir ilan ülke genelinde söylense nasıl olurdu?

@öner yıldırım

İyi olurdu. Bir maddenin zararlı olduğunun ifade edilmesinin nesi çirkin?

@Ali Uzel

Çirkin olan tarafını yazdım. Şekeri savunmuyorum, ben de kullanmamaya dikkat ediyorum. Ama şeker = kokain = bonzai v.s = uyuşturucu anlatımı yanlış bence.

Ninen deden hayatlarının büyük çoğunluğunu gdo ve diğer zehirlerle karşılaşmadan geçirdi.Temel öyle atıldı.
Bizim nesil Gdo temeli attı
Temeli sağlam olmayanın.... anladın :D

@öner yıldırım

videoyu izlemediniz sanırım, kokainle karşılaştırılmış şeker...

bu bir ilan mı kamu spotumu ?

şeker uyuşturucudur bağımlılık yapar bir hastalıktır şeker hastalığı en tehlikeli kanser türleri kadar tehlikeli bir hastalıktır yine yazıyorum

bunu yazmak meşrulaştırmak özendirmek falan değildir

kötü olan zararlı olan şekeri çok iyi bişey gibi mi anlatıcaktım çok zararlı çok tehlikeli ölümcül olduğundan bahsettim bundan özenen var sa ruh sağlığı bozuktur tedavi olması gerekir bu özendirmek falan değildir!!!

siz de anlama zorluğu var kusura bakmayın ama siz de şeker hastası olabilirsiniz bu kadar ters tepki verdiğinize göre gizli şekeriniz de olabilir. tedavi olun bence kan şekerinizi ölçtürün ilerde çok çekersiniz...

Bir araştırma vardı. Araştırmada "Günümüz nesli, beslenme için değil haz için yiyor." sonucu çıkmıştı. Yediğimiz şeyler sadece vücudumuzu etkiliyor sanarız. Aslında duygu ve düşüncelerimize de etki ediyor besinler. Şeker nasıl kanserli hücrelerin temel gıdasıysa, öfkenin ve agresifliğin de en sevdiği besinlerden birisi. İnanmayan varsa şekerde kesintiye geçip kendi hal ve hareketlerini inceleyebilir. Denemesi bedava...

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
@öner yıldırım

bonza i yi siz yazmışsınız konuda bonzai falan yazmıyordu videoda kokainle karşılaştırılmış videoyu izlemediniz yada anlamadınız neyse daha fazla yazmıcam bu konuya bazı insanların fikirleri oturmuş, aynen ayağı kesilen sigara ve şeker hastalarının yine şeker yemeye sigara içmeye devam etmesi gibi vazgeçmezler...

@öner yıldırım

Bence bu benzetmeler çok yerinde. Ancak bu şekilde insanlar bu maddenin zararlı olduğunu anlayabilecek. Bir maddeki çok fazla tüketildiğinde organlarını kaybediyorsun, başka nasıl tanımlanmalıydı?

Mehmet arkadaşım gdo'dan bahsetmişken bu devirde sağlıklı yaşamak sağlıklı beslenmek çok çok zor iş. Organik tarımla ilgilenen biriyim son 2 senedir özel durumlardan dolayı ara vermek zorunda kaldım. Bahçemizde yetiştirdiğim sebzenin tohumlarını aylarca araştırıp köylerdeki insanların uzun yıllardır yetiştirdiği tohumlardan kullandım hep. Fakat bize zorla itelenen durumlar var. Mesela soya ürünleri birçok üründe kullanılır ve nedense hep soya ürünlerinin yararından bahsedilir ki dünyada üretilen soyanın%99'u gdolu çıktı araştırmalarda. Pamuğumuza bile el atıp gdolu hale getirdiler. Giydiğimiz kıyafetten bile vücudumuza geçebilen gdo. Hatta yan tarlada organik ürün yetiştiren bir adamın ürünlerine bile dölleme ve rüzgar yoluyla geçen bir meret. Sadece yenilen domatesler gdolu değil maalesef. Çocuğumuza, kendimize aldığımız bardakta mısırların tamamına yakını gdolu ve ithal. Afedersiniz hayvan yemi olarak ithal ediliyor. Ama durum öyle değil. Gdoyu geçtim diyelim hadi. Aldığınız bütün meyveler sebzeler ilaçlı. Yani zehirli. Yıkamayla ancak çok çok az miktarının temizlenebildiği zehir. Bu zehirin olmadığı çok nadir ürün var. Misal karpuz, kavun. Yan bahçemdeki garip 3 tür kimyasal gübre veriyor bu ürünlere ve hepsi kimyasal. Evet şeker çok zararlı bir ürün hatta kanser hücrelerini beslediği söyleniyor. Fakat artık dedeniz nineniz gibi öyle yedi yaşadı böyle yedi yaşadı durumu olamaz bizim için. Evet ninen belki baklava yedi çok yaşadı ama senin benim aldığım zehirlerle beslenmedi. Biz her geçen gün zehirle beslenmeye mecbur olan bir nesil haline getirildik sırf yapılan kar arttırılsın diye. Ben dahil şekeri çoğumuz bırakamayabilir ama alımını yüksek oranda azaltabilir. Eskinden günde 1-1.5 kilo tatlı yiyen ve ciddi ciddi tatlı krizleri tutan ben günü 1 meyve 1 şekerli Türk kahvesiyle geçirebiliyorsam herkes azaltabilir. Tabii ileride şekerim düştü, çıktı ayıldım bayıldım sonunda hık hık olmak istemiyorsanız :)

Geri