Scudo Sports

Şehirlerarası otobüste bagaja bisiklet vermek

@JusTiMe en buyuk yalan nazilli otogarinda cektigimi bir ben birde ALLAH biliyor zerre umurlarinda degildi internet sitelerindeki yazi ve de kabul etmediler kabul eden sirketlerde farkli farkli paralar istedi tam bi rezalet sirket hepsi hicbirinin benim gozumde hicbir farki yok al birine carp digerine benim gibi kavga dovus parayla aldirtan var guzellikle alan para istemeyen turizm sirketleri de var anlasilan o ki insan insan degisiyor

Scudo
Bende bisikleti memlekete götürmek istiyorum oraya gittikçe binmek için. İzmirin yokuşları sağ olsun bisikletten keyif almamama fazlasıyla yardımcı oluyor. Otogar bana uzak, bavul+bisiklet götürmek bir dert olacak zaten bir de orada sıkıntı çıkarmalarından endişe ediyorum. Onlarla garajda mal gibi kalırsam diye hala yurt odasında tutuyorum bisikleti. Bizim arabayı dileniyorum 2 günlüğüne ver diye hala ikna edemedim. Baba tamamda anneyi ikna edemiyoruz :D
Bisikleti kargo ile göndersem ne kadar tutar ve onlarda bisiklete uygun koli var mıdır?

Bu bisikleti otobüse bindirme işini kafaya takmayın. Defalarca bindirdim. Aklımda hiç sorun kalmamış. Bir iki defa ekstra para isteyenler oldu. Verdim. Genellikle gayet doğal karşılıyor muavinler. Çok şüphe kalıyorsa içinizde bilet almadan gidin otogara. Bisikletinizin olduğunu söyleyerek iade garantisi alarak bilet alın. Otobüs almazsa diğer firmaya gider alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: makifir ve Kunget
@Behram Belek o zaman beni otogara bırakacak bir araba ayarlamak kaldı bir tek. Ya da bir sefere mahsus sadece bisiklet ile gitmem gerekli.

Şehirlerarası otübüsler alırda midibüsler almayabilir.Çevre illere,ilçelere turlarken insanın içinde ya bisiklet arızalanırsa nasıl dönerim tarzında korku oluyor.15km bile uzaklıkta bu sorun başınıza gelse gene sıkıntı,arızalı,binilemeyen bir bisikletle o kadar yolu yürümek tam bir işkence oluyor.Minibüsler bu kısa mesafelerde en çok işleyen araçlar ama çoğu bisikleti almıyor,doğal olarak alacak yerleri yok.Midibüsler ise alırsada nazlı nazlı alıyor,sanki hayırlarına götüyorlar,bildiğiniz adamların nazını çekiyorsunuz.Otobüslerde denemedim ama en rahat alabilecek olan araçlardır,gerektiğinde iki koca valizle gidiyoruz,onu alacak yer oluyorda bir kıyıda bir karşılık eninde yer kaplayacak bisiklette mi sıkıntı olacak ama işte tabi kaptana,muavine göre değişen bir şey,o esnada onların borusu ötüyor,yazıhaneler bazen hiç oralı olmuyor bu konularda.

@Kunget Bisikleti sökseydin daha iyi olurdu dediler,İsterseniz sökeyim dedim gerek yok deyip 1bagajı yalnız bana tahsis ettiler.İndikten sonra servistede yardımcı oldular.Bineceğin otobüsün şöförünün telefpnunu rica et onunla görüş,bu işe o bakıyor.20tl istediler dedim indikten sonra para lazım 15olur mu,olur dediler,serviste ekstra bi ücret alınmadı

@BookFox pamukkaleye sordum kargo olarak göndermek istiyorum diye. Bir paket ile getirmemizi istiyor. Ücrette bisiklette sabit 75₺ dediler. Yarıyıl veya yaz döneminde bir kutu ayarlayabilirsem bu şekilde yapabilirim. İş ciddiye binince bir yol bulunur bakalım. Aklıma bla bla car’da geldi adamla anlaşıp falan. Gittiğim tarihlerde biri gidiyor olursa orada da şansımı deneyebilirim. En kötü ihtimal yurtta kalır son sene tamamen ayrılırken evdekiler mecbur arabayla gelir :D

@Kunget
75TL sadece otobüsle gönderme fiyatı mı?kargo firmasıyla göndersen ne kadara geliyor?

@-Skynet-
daha ucuza,zamanında konturla götürmüştüm hiç ücret almadılardı,yanında yük olarak götürmeni öneririm,ne olur ne olmaz

@KungetSuana kadar 3 kere otobusle bisiklet tasidim son seferinde evden yurda gelirken evden ciktiktan sonra servise binecegim yere kadar sirt cantamla bisiklete binerek gittim ve bisikleti sokecek zamanim kalmamisti servis soforu uyardi ben de zamanim kalmadigi icin sokemedigimi belirttim ve servise bisikleti butun halde verdim terminale gidince sadece on lastigi cikartip zip tie ile kadronun yanina sabitledim ve gidonu da yan cevirip kadroya sabitledim ki donmesin biyere carpmasin dengesini kaybetmesin diye en son da strech film ile heryerini ve ozellikle de cizilmesini istemedigim yerleri iyice sarip tek yaptigim muavinin yanina gidip nereye koyayim abi demek oldu bisiklet aliyor musunuz muabbetine falan hic girmeyin , zaten laf yapicak olsaydi cep telefonumda metro yolcu haklari sayfasini acik tutuyordum orada belirtilene gore normal yolcu 30kg bisikletli yolcu bisiklet+20 kg bagaj hakki diye belirtilmis

@-Skynet-
Muğla Dalaman dan Bursa'ya kargo ile kutulu getirtmistim geçen sene. Yanlış hatırlamıyorsam 120mi 150mi ne vermiştim. Oradaki bisikletcime rica etmiştim bir bisiklet kutusu ayarlayip koymustu

@-Skynet-
aynen sabit 75tl dediler ama yanında yük olarak değil tabi kargo olarak. Yolcu olarak gidersen büyük ihtimal hiç ücret almayacaklardır. Kargo firmaları 100'den aşağıya fiyat çekmez diye düşünüyorum

@furkanbr
Garaj uzak demiştim şu an google haritalardan baktım arka yol gibi bir şey var galiba oradan götürüyor 8km. Hiçte uzak olmadığına kanaat getirdim :) Streç film işi ve kelepçe işi aklıma baya yattı. Biraz erken gider parçalama ve strece sarma işini orada hallederim zaten. Ter kokusu olayına da bir çözüm bulursam (bisikletten sonra deodorant falan dayanmıyor :D ) bir hafta sonu bavul yerine sırt çantasına üç beş eşya atıp gidilebilecek gibi duruyor

@Kunget Dün gece antalyadan bindim bisikletle 50 lira ek ücret verdim ankaraya. Bilet alırken otobüs şöförüyle iletişim kurun sorun olmayacaktır. Bavuluda bir arkadaşınıza aldırırsanız bisikletsiz kalnazsınız.

Aslında herhangi bir konuda firma kuralları geçerli. Merkez alacak dedikten sonra ya da alıyoruz dedikten sonra şoför insiyatifine kalmaz. Baska bir konuda şoför ig mik dedi. Direk içeri giseye gittim olay bitti. Şoför pıstı kaldı.

• Beğen
Tepkiler: Kunget
Bu konuda çok sorun yaşamış ve hepsini de aşmış bir kişi olarak anlatıyorum. Öncelikle bisiklet götürme hakkımız bunda hem fikir olalım. Diyelim ki müşteri hizmetlerini aradınız ve oradan da onay aldınız. Bisikletin ön lastiğini gövdeye sabitleyip (bu bisikletin yararına bir şey) bagaja veriniz. Öncelikle sizin bisikletiniz bagaj sırasında en önde olsa bile genellikle bagaj görevlisi bavulları tercih eder. Bu durumda "şuan boş, eğer valizler konulduğunda dolu derseniz olay çıkar haberiniz olsun" diye uyarın düzgün bir dil ile. Diyelim ki bagaj doldu ve bagajı alamıyorlar. Hiç bir sorun yok. Direk içeri geçip yetkili birisiyle görüşme talep edin. Bunun hakkınız olduğunu bagajın dolu olup olmadığı sizin sorununuz olmadığı anlatın. Diyelim ki hala almıyorlar. Sakin sakin ? Alacağız o bisikleti ? Bisikleti almıyorsanız bu araç hareket etmeyecek. Gerekiyorsa valizi araç içine alın bu bisikleti bagaja koyun. Bu arada bisikletiniz varsa ve valiziniz varsa başka bir arkadaşınız aileniz versin valizi tek bisikletim var deyin ? En en en olmadı Orta kapıya dik bir şekilde koyarlar yada siz söyleyin ama bu bisikleti kesinlikle aldırın. Alamayız derlerse hala ailem yok burada kime bırakayım? Kaç bin TL bu bisiklet. Habire yokuş yapın alana kadar. Çünkü onlarda aynısını yapıyor. Ve son olarak araca teslim ettikten sonra oluşabilecek bütün zarar görmeler firma güvencesinde valizler öyle bisiklet de buna dahil ? inşallah alırlar yararı olur inşallah size ??‍♂️

Bisiklet tasima konusunda Kamilkoc'u tavsiye edebilirim. Bisikletinizin on tekerini sokup gitmeniz yeterli, gidon konusunda da musteri hizmetleriyle gorustugunuzde paralel olmasini soyluyolar ama otobusun bagaji dolu degilse sikinti yapicaklarini zannetmiyorum. Ayrica benim bisikletimin tekri 28". Simdiye kadar 2 kere yolculuk yaptim ve bir sorunla karsilasmadim. (Kamilkoc icin soylutorum)Eger sizden herhangi bir ucret talep ederlerse bisiklet tasima hakkinizin oldugunu belirtin. Yaptigim 2. yolculukta muavin ve sofor bana ucret odemem gerektigini soyledi tasima hakkimin oldugunu ve daha once bu sekilde yolculuk yaptigimi belirtince istemekten vazgectiler. Muavin bisikleti yerlestiriken bu isin illegal kismi oldugunu soyledi. Yani sizden herhangi bir UCRET talep ederlerse karsi cikin zaten ugrasmak istemiyeceklerdir.

bagaja nasıl sabitliyoruz bisikleti? nasıl yerleştiriliyor sarsılmaması için?

@Yusufakpinar
Evet taşıma hakkımız var doğru.lakin ben birkez otobüse koymak zorunda kaldım.bendende ücret talep ettiler.(kamil koç) kardeşim beni uğraştırma alarm su 20 tlyi çay iç dedim muavine???abi sıkıntı yok ben bunu daha rahat biyere koyayım,pahalı biseye benziyor cizilmesin yazık olur diyerek gömlek ve pantolon gibi kendi kıyafetlerinin olduğu özel bölüme koydu.hemde tek başına kocaman bagajda rahat rahat gitmesini sağladı.rusvet vermeden dönmez bu düzen.

Merhaba,
ben de yaşadığım bir olayı yazayım. Geçen nisan başında Fethiye'de (Kariadan Likyaya Dönüyor Pedallar) bisiklet festivaline otobüsle gitmeye karar verdim. Kamil Koç'un internet sitesine girip, bisiklet taşıma ile ilgili bilgileri okudum. Kurallarda dikkatimi çeken, yaklaşık şu şekilde bir madde var: "Bir otobüste en fazla iki bisiklet taşınır" Ardından sefer saatlerini ve sefer ayrıntılarını inceledim. Fethiye'ye giden otobüsler seferlerine ya İstanbul'dan ya da İzmir'den başlıyorlar. Ben Aydın'dayım. Aydın'a gelene kadar başka duraklar var. Ya benden önce otobüse bisikletli 2 yolcu bindiyse? sorusu kafamı kurcaladı. Bu noktada Kamil Koç çağrı merkezini aradım, durumu anlattım. Onlar da bu bilgi sadece otobüs sefere çıkacağında otogardan öğrenilebilir dediler. Bu durumda bileti erken almam riskli. Sefer günü bütün eşyaları hazırla (bisiklet, çadır, mat, uyku tulumu, çantalar, kişisel eşyalar vb. birçok eşya) malum festival zamanı bilet bulamama riski ortaya çıkıyor bu durumda. Kamil Koç'un web sayfasında mesaj yazılabilen bir bölüm var. Bilet alırken web sayfasında erkek/kadın parametleri, koltuk numarası vb. verileri görebiliyoruz. Bu sisteme bisikletli yolcu kotası bilgisi eklense bisikletli yolcu daha rahat olur diye düşünüyorum. Bu konuda umarım bir çözüm geliştirilir. Sağlıcakla kalınız.
Not: Festivale sağlık sebeplerinden katılamadım.

@Tuğrul Tomba süper bir fikir :harika: :harika: :harika: Çok da gerekli; sen bütün herşeyi ayarlamışsın, iznini, çantanı, gideceğin yerde kalacağın yeri vs. vs. sonra otobüs geliyor ve kontenjan dolu diye seni ve bisikletini alamayız diyorlar; çok sık otobüs geçen bir yerde de değilsen ne yapacaksın; geri mi döneceksin eve??? Şöyle bir şey olabilir; bilet alırken "Yanımda bir bisiklet taşıyacağım" vb. bir seçenek olur, sen onu işaretlersin, kontenjan dolmuşsa "bu otobüs için bisiklet kontenjanı dolu" yazar, sen de başka bir seferden bilet alırsın. Bisikletle yolculuk yapacak kişiler sizin ya da benim gibi girip firmanın internet sitesinde ilgili bölümü baktıkları için bu durumdan haberdar olurlar ve bilet alırken o seçeneği işaretlemeyi unutmazlar. Normal bir kişi o seçeneği farketmeyebilir bile çünki... Bunu Kamil Koç vb. firmaları iletelim bence, gayet yapılabilir bir şey :)

• Beğen
Tepkiler: Tuğrul Tomba
Geri