Scudo Sports

Şehirlerarası otobüste bagaja bisiklet vermek

Güney Akdeniz gidiş dönüş 100tl aldı diger bisikletci den alınmadı itiraz edince ben önce bindiğim icin gidiş dönüş cimer ve bimere şikayet ettim fakat muavinin parayı aldığına dair belge olmadığı İcin iptal oldu şikayet

o zaman bu tür durumlarda şoför veya muavin para isterse bu paranın karşılığında makbuz istemek gerekiyor. Onu da verecemeyeceği için mecburen bisikleti alacaklar

Sakarya ve düzce otobüs firmaları eli kanlı mafyaların elinde olduğu için o bölgede insanlarla çok zıtlaşmayın bence. gazetelerin 3.sayfalarına haber olmanızı istemeyiz. çok zorunlu değilse hayatınız boyunca da gitmeyin. gezmeye başka yerlere gidin.

Scudo
Bugün bisikletimi aldım. Ankara-Sivas arası Öz Sivas Tur ile yolculuk yapıyorum. Ön tekeri, seleyi söküp gövdeyi karton ile kapatıp direksiyonu yana dönerdik. Muavin hemen koydu bagaja. Gerçi yerleştirirken biraz hor davrandı, her ne kadar bu biraz pahalı hassas birşey nazik olsak desemde, ext. Ücret falan da talep edilmedi ya da somurtkan bir tutumu olmadı.

Acaba şuan yolcu sayıları sosyal mesafeden dolayı ortalama yarıya indiğinden bagajlarında boş yer oluyor mudur? Ve bisiklet taşımamıza müsade ediyorlar mı ?

Dün akşam İzmir -Antalya arası kamil koç turizmle bisikletimi taşıdım. Müşteri hizmetleri 1 gün önce haber verin bisikleti taşıyacağınızı diye bir bilgi vermişti.
Ama otogarda bilet alırken problem yok tek bisiklet taşıyabiliyorsunuz dediler aynı gün için .Herhangi bir sorun olmadı 5-6 kişi vardı zaten otobüste.
Tekerleri çıkarıp çantalarla destek yaptım.Tur bisikleti olduğu için çiziklerde çok takılmıyorum sıkıntısız geldim.

Şimdi olay tamamen tekniğe kaçıyor. Ben Çanakkale-İstanbul yaptım otobüsle. Toyum tabi, bana bi bilet parası yapıştırdılar ekstradan. Daha sonradan aynı firmayla yaptığım başka bir yolculukta yaşadığım olumsuz bir deneyimden dolayı şikayet kaydı oluşturmak için müşteri ilişkileri servisini aradım, aramışken onu da sorayım dedim. Bana söylediği şey aynen şu;

Eğer bisikletiniz ve üzerindeki yükler toplamda 25 kg aşmıyorsa ekstradan para talep edemezler. Ola ki aştı, o zaman da makbuz kesmek zorundalar. Her yolcunun 25 kg bagaj hakkı var. Sizden o parayı alamazlar...

Yani otobüste bagaj hakkımız zaten var. Bize kg cinsinden hak tanınıyor. Desi ya da metrekare olarak sınır ya da tanımlama yapılmadığı için o kg sınırına kadar otobüs bagajına koyabiliriz. Tabi biz bunu söyleyince muhtemelen para koparamadıkları için zarar vermeye kalkışabilirler, o riski göze almak gerek ya da zarar veremeyecekleri şekilde paket yapmak gerek.

Sevgiler..

Merhabalar İstanbul-ankara şehirlerarası otobüse bisikletimi de koyarak gitmeyi düşünüyorum. Hangi firmayı tercih etmeliyim ve nelere dikkat etmeliyim. Hiç denemedim. Çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Beğen
Tepkiler: BarkinD
Merhabalar İstanbul-ankara şehirlerarası otobüse bisikletimi de koyarak gitmeyi düşünüyorum. Hangi firmayı tercih etmeliyim ve nelere dikkat etmeliyim. Hiç denemedim. Çok teşekkür ediyorum.
Bildiğim kadarı ile bu konuda bir kısıtlama olmadığı, ama gitmeden yani bileti almadan önce tercih edeceğiniz firmayı arayıp bilgi alın derim. 2-3 defa bisiklet gönderdim bir sorun yaşamamıştım.

Muavine 20 lira verirsin, kardeş güzel bir yere koy devrilmesin dersin. Hepsi bu.

@Rockrider st540 Ankara-Konya sürüşümüzde Konya'dan Ankara'ya dönüşte 3 bisikleti 8 harfli firma sorunsuz kabul etti.Bisikletleri biz Ankara'da ineceğimiz için Ankara'dan binecek yolcuların bagaj alanlarına koyduk.Bisikletlerimiz tertemiz bir şekilde taşındı :) (Önceden haber verememiştik son 1 saatte bilet aldık)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bisiklet, diğer eşyalara göre daha fazla yer kaplıyor. Otobüslerde yolcu taşıma kapasitesi zaten yarıya indirildi. Dolayısıyla bagaj bölümündeki doluluk için de aynı şey geçerli. Bu hususta muavinin en çok şikayet ettiği durum ortadan kalkıyor gibi.

Bilet almadan ilgili firmanın sitesinden bagaj taşıma koşulları kısmına bir bakın. Büyük ihtimalle herhangi bir kısıtlama yoktur. Bilgi yoksa da sorun değil, 30 kg bagaj hakkınız var. (Karayolları Taşıma Yönetmeliği)

Ben olsam; en boş otobüse binerdim, obilet gibi sitelerde görünüyor doluluk. Bisikleti dik taşımak daha sağlıklı. Bazı otobüslerin bagajı küçük oluyor. O yüzden garanti olsun , seleyi en aşağıda tutun. Bazı firmaların sitesinde pedalların sökülmesi, gidonun kadroyla paralel yapılması, ön tekerleğin çıkarılması gibi durumlar yazılmış. Ben bugüne kadar bunlara ihtiyaç duymadım.
Eğer çizikleri dert ediyorsanız, kadroyu balonlu naylon ile sarabilirsiniz.

Bu arada bisikletiniz için ekstra bir ücret ödemenize gerek yok. Bazı uyanıklar talep eder, bazıları da sorun çıkmasın, bisikletin başına bir şey gelmesin diye verir. Karar size kalmış.

Bisikletini kargo yerine otobüs ile kutulu bir şekilde yollayacaklar için fiyat belirteyim;

izmir otogardan Antalya otogarına 50tl bir ücrete kabul ettiler ve bisikleti emanete kadar bırakıyorlar emanette kalma ücreti ise günlük 5tl gibi bir rakam

kutu üzerine a4 ile ad soyad ve numaranın yazılması sağlıklı olacaktır

Bisikleti Kars'tan Erzurum'a götürmeyi düşünüyorum belediye otobüsü ile bagaja vericem fakat sizce muhafazası olmadan olduğu gibi bagaja versem zarar görür mü?

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Bisikleti Kars'tan Erzurum'a götürmeyi düşünüyorum belediye otobüsü ile bagaja vericem fakat sizce muhafazası olmadan olduğu gibi bagaja versem zarar görür mü?
Bagaja koyarken siz de yanında olun. Gerekirse beyaz eşya kutularından çıkan strafor köpükle destekleyin. Öyle, şoförlere "Alın bisikleti bagaja koyun" diye verirseniz bisikletin akıbeti belli olmaz. Bagaja bisikleti destekleyerek koyun herhangi bir sıkıntı oluşacağını zannetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: yyy.yakup
Dostum bisikletcilerden bisiklet kartonu isteyebilirsin genellikle ucret istemiyorlar havalı poşetlerle de belli yerlerini sarmakta fayda bu şekilde hiç bir sıkıntı olmaz

Marmaris ten, pedal, ön teker, gidon sökmeden olduğu gibi ankaraya gönderdim. Bagaja koyarken başında bekledim, hatta kendim dik olarak yerleştirdim, ankaraya sorunsuz ulaştı. 150 TL aldılar, tek sorun bu. Sen yine de arkadaşların dediği şekillerde elinden geldiğince kadronu
koru.

Belki yararı dokunu ben de tecrübemi yazmak istedim 2 defa Pamukkale ile taşımıştım.

Bisikletin ön tekerini söküp yanına bağladım ve dıştan balonlu naylon ile sardım. Gidonu da söküp kadroya tutturmuştum ya da yan döndürmüştüm tam hatırlamadım :) Bir tanesinde bisiklet kutusu ile götürmüştüm diğerinde kutu yoktu direkt bisikletin dışını naylon ile sararak götürmüştüm.
Bagaja yerleştirirken de birlikte yerleştirdik muavin ile. Bir kenera dik bir şekilde yerleştirdik ki üstüne yük binmesin. En ufak zarar gelmeden götürmüştüm. Herhangi bir ücret talep edilmemişti.

Bisikleti otobüs bagajına koyarken ters çevirip mi koyuyorsunuz, ön tekeri söküp düz şekilde mi? Ön tekeri sökmeden bagaja sığmıyor, tekeri söküp düz şekilde konulduğunda maşaya zarar vermiyor mu? Ters çevirince de vitesler çiziliyor. Denizliden Ankaraya Carraro Sporrtive 224 gönderecekler

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
On tekerlek sökülüp maşanın altına bisikletçilerde bulunan koruma aparatını koyabilirsiniz. Genelde sıfır bisikletlerle gelir o aparat, vardır mutlaka ellerinde. Köpük veya kartonla da sarabilirsiniz maşayı.

Bisikleti otobüs bagajına koyarken ters çevirip mi koyuyorsunuz, ön tekeri söküp düz şekilde mi? Ön tekeri sökmeden bagaja sığmıyor, tekeri söküp düz şekilde konulduğunda maşaya zarar vermiyor mu? Ters çevirince de vitesler çiziliyor. Denizliden Ankaraya Carraro Sporrtive 224 gönderecekler
Mümkünse bisiklet kutusuna veya TV kutusuna koyun, rahat edin. Çünkü açıkta bisiklet görünce nedense tehlike görmüş kedi misali
tüyleri diken diken oluyor otobüs personelinin hemen, acaip geriliyorlar. Kutuda olunca herhangi bir bagaja dönüşüyor, tehlike geçiyor.

Kutu yoksa ön tekeri söküp bisikleti düz şekilde koymak lazım. Mümkünse gidon boğazını da gevşetip çevirir, yanlara çıkıntı yapmamasını sağlarsınız.

Geri